סלט חלומי טבעוני
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
ללא גלוטן
הגבינה הטבעונית הזאת ממסעדת "פסטה מיאה" ברמת החייל מזכירה מאד במרקם ובמראה גבינת חלומי, אפויה ורכה מבפנים וצרובה בעדינות מבחוץ. כדאי לנסות בבית!
חומרים ל-4 מנות:
1 ראש חסה מסולסלת אדומה
1 ראש חסה מסולסלת ירוקה
1 חבילת לבבות חסה ערבית
1 בצל סגול, חתוך לטבעות
1 פלפל אדום, קלוי וחתוך לרצועות
חופן עגבניות שרי, חצויות
לתיבול:
מיץ לימון טרי
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
לגבינה:
100 גרם אגוזי קשיו, מושרים במים לפחות 4 שעות
150 מ"ל (2/3 כוס) מים
250 גרם טופו
3 כפות מיץ לימון
1 כף שמרי בירה
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית שום
1 כף קמח טפיוקה
שמן זית לטיגון
- מכינים את הגבינה: מסננים את הקשיו ממי השריה, שוטפים וטוחנים בבלנדר חזק או במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק.
- מוסיפים את יתר חומרי הגבינה וטוחנים לתערובת חלקה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית בגודל 25 * 30 ס"מ ומשטחים בה את התערובת בשכבה אחידה. אופים במשך כ-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים להצטנן.
- מכינים את הסלט: מניחים את כל הירקות בקערות הגשה. מערבבים את חומרי הרוטב.
- מטגנים את הגבינה: חותכים את הגבינה האפויה לפרוסות. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים מעט את הגבינה משני הצדדים, להזהבה ופריכות קלה.
- מתבלים את הסלט, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מסדרים על כל קערה כמה פרוסות גבינה מטוגנת ומגישים.