חיתוכיות ריבה טבעוניות נפלאות
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
אני השתמשתי בריבת דובדבנים אמיתית, כזאת שמנוקדת בחתיכות שלמות של פירות. אפשר כמובן להשתמש בסוגים אחרים של מרקחות פרי ולהפתיע עם חיתוכיות בטעמים ובצבעים שונים, לפי החשק. להכנת הבצק אפשר להשתמש בשמן קוקוס נייטרלי או בארומטי, שיוסיף לעוגיות ניחוח קוקוסי מענג.
חומרים לתבנית 25 על 25 ס"מ:
לבצק:
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן
50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
4-5 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר או סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון
3-4 כפות "חלב" צמחי
צנצנת ריבה
אבקת סוכר לעיטור
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד החלב במיכל של מעבד המזון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- תוך כדי עיבוד, מוסיפים כף אחרי כף של החלב הצמחי ועוצרים ברגע שנוצרים פירורי בצק גדולים.
- משמנים את התבנית ומעבירים אליה כ-2/3 מכמות הבצק. משטחים ומצמידים בידיים ליצירת תחתית אחידה ודקה למדי.
- אופים במשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה של תחתית הבצק. משאירים את התנור חם.
- מורחים את הריבה על תחתית הבצק בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעליה את יתרת פירורי הבצק.
- אופים 15-25 דקות נוספות עד שהפירורים זהובים והריבה מעט מבעבעת.
- מניחים למאפה להצטנן לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.