
בבה או רום – סברינה טבעונית
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
חנוכה
מתאים לחג
פורים
הבצק הזה אמנם לא עולה מאד גבוה בשלב ההתפחה, אבל תופח יפה בזמן האפייה ומפתח את בועות האוויר הזעירות שתפקידן לספוג היטב את הסירופ החם. גם אם העוגה יוצאת מעט דחוסה מהצפוי, מניסיון, זה עדיין עושה את העבודה.
חומרים ל-6 עוגות אישיות:
לבצק:
1 כוס קמח
1/8 כפית מלח
1/2 1 כפיות שמרים לחים
2 כפיות סירופ אגבה (או סילאן או מייפל)
3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
1 כף גדושה שמן קוקוס מוצק
2-3 כפות מים חמימים
לסירופ:
1/2 1 כוסות סוכר
3 כוסות מים
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון (לא חובה)
1 מקל וניל
3/4 כוס רום בהיר
לקצפת:
2 פחיות קרם קוקוס שאוחסן במקרר לפחות 24 שעות
1 כף אבקת סוכר
גרגירים ממקל וניל אחד
להגשה:
150 גרם פירות טריים חתוכים לקוביות (קיווי, אפרסמון, גרגרי רימון)
- מכינים את הבצק: מערבלים את הקמח, המלח, סירופ האגבה והשמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את רסק התפוחים, כף אחרי כף, וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות. מוסיפים את שמן הקוקוס והמים ומערבלים עד שמתקבל בצק רך וחלק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח במשך כשעה, במקום חמים.
- לשים שוב במיקסר במשך שניות אחדות במהירות איטית ומעבירים את הבצק לשק זילוף (אפשר גם להשתמש בשקית עבה, שקוטמים לה את אחת הפינות). מזלפים לתבנית שקעים, עד מילוי כ 3/4 מגובה השקע. מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה לשעה נוספת.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר. מוסיפים את קליפת הלימון והווניל, מסירים מהאש ומניחים לספיגת טעמים למשך 30 דקות. מביאים שוב לרתיחה, מסננים ומוסיפים את הרום.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהעוגות גבוהות וזהובות. מוציאים ומניחים להצטנן.
- מכינים את הקצפת: פותחים את קופסאות קרם הקוקוס המצוננות ומחלצים בזהירות לקערה את החלק המוצק בלבד. מוסיפים אבקת סוכר ואת גרגירי הווניל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף.
- מחממים את הסירופ עד שהוא כמעט רותח ומסירים מהאש. מחלצים את העוגות מתבנית השקעים ומניחים בסירופ למשך 10 דקות, על מנת שהסירופ ייספג בעוגות. סוחטים מעט ומוציאים לצלחות הגשה.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מזלפים מעל כל בבה מקצפת הווניל ומעטרים בקוביות פירות טריים. יוצקים מעט מהסירופ שנשאר בסיר לצלחת ומגישים.