חצילים מתוקים-חריפים בסילאן
המתכון המקורי של ניר דודק מתוך "המטבח הצמחוני של על השולחן" הוא לאורז מלא עם חצילים מקורמלים ופיסטוקים. אני לקחתי ממנו את שיטת הקירמול הפשוטה והמוצלחת של החצילים – בישול בסירופ מתוק. בדיעבד הייתי עושה עוד כמה דברים, כמו להוסיף המון שום כתוש, פלפלים חריפים ואולי גם סומסום, שקדים או פיסטוקים כמו במתכון שבהמשך, שייתנו קצת קראנץ'. אבל גם ככה הם יצאו מתוקים וטעימים מאד. במתכון המקורי מבשלים אותם עם סוכר חום, אני ניסיתי להתחכם והלכתי על סילאן – זה לא רע, אבל אני חושבת שכדאי להשתמש בכמות קטנה יותר, כי הטעם של הסילאן מובחן ודומיננטי.
חומרים ל-4 מנות
3 חצילים בינוניים, חתוכים לקוביות
3 כוסות מים רותחים
3 כפות סילאן (או 5 כפות סוכר חום)
3 שיני שום כתושות
2-3 כפות רוטב סויה
1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי, חתוך לטבעות (או רוטב טבסקו)
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
+ קולים את השקדים הפרוסים על גבי מחבת יבשה עד שהם משחימים מעט. מסירים מהאש ושומרים בצד.
+ מחממים במחבת גדולה את קוביות החצילים, הסילאן, השום והמים הרותחים, מעל להבה בינונית. מבשלים ומערבבים כ-30 דקות, עד שכל המים מתאדים והחצילים רכים ושחומים.
+ מתבלים בסויה, צ'ילי פרוס או מעט רוטב טבסקו, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים על גבי אורז מלא או לבן ומוסיפים מעל שקדים וכוסברה קצוצה.
תגיות:
קטגוריות: ירקות
לא צריך לטפל בחצילים להוצאת המרירות קודם לכן? פשוט לחתוך ולבשל?
עם קליפה? מה לגבי המרירות?
המרירות קשורה בדרכ לגרעינים.