קערת בודהה של בטטה וכרובית
אני מאוהבת בקונספט של בודהה בול – אוסף של ירקות חיים ומבושלים, דגנים וקטניות, שהופכים לפסיפס צבעוני בקערה אחת ומתאחדים בזכות רוטב עשיר וטעים במיוחד. עכשיו כשהקערה המפורסמת של בודהה, שלפי האגדה היא זכר לימים בהם נדד בדרכים וניזון מערבוביה של תרומות אכילות, הפכה להיט קולינארי בינלאומי, לגמרי לגיטימי להכין אותה מכל מה שיש בבית ולהרבות באילתורים. עופו על זה!
המתכון מתוך הפקת מצליבים למגזין מנטה.
צילום: יוסי סליס
סגנון: נטשה חיימוביץ'
חומרים ל-4 קערות
1 כוס שעועית אזוקי, מושרית במים למשך הלילה
כ-3 כוסות קינואה מבושלת (1/2 1 כוסות לפני בישול)
1 קולרבי חתוך לגפרורים
4-5 עלי קייל מסולסלים, קצוצים גס
1 כף מיץ לימון
1 אבוקדו גדול, מוצק ובשל
חופן גרעיני דלעת קלופים
לכרובית:
1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
3-4 כפות שמן זית
מלח ים
לבטטה:
2 בטטות, חתוכות לקוביות
1-2 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן זית
לרוטב טחינה וג'ינג'ר:
6 כפות טחינה איכותית
מיץ מ-1 ליים
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1/4-1/2 כפית כורכום
קמצוץ מלח אם צריך
כ-1/2 כוס מים
עוד קערה יפהפיה שהיא ארוחה בפני עצמה
+ מסננים את השעועית ומניחים בסיר. מכסים בשפע מים (לא ממליחים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים 30 דקות עד שעה, עד שהשעועית רכה אך לא מתפרקת. מסננים ושומרים בצד.
+ בזמן שהשעועית מתבשלת צולים את הירקות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם חומרי התיבול ובקערה נוספת מערבבים את קוביות הבטטה עם חומרי התיבול שלה.
+ משטחים את הכרובית והבטטה בנפרד על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים (כדאי לוודא שלא יישרפו).
+ מניחים את עלי הקייל הקצוצים בקערה, מוסיפים מיץ לימון ומעסים לריכוך קל.
+ שמים בקערית את חומרי הרוטב וטורפים היטב לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מרכיבים את המנה: מניחים במרכז הקערה קינואה מבושלת ומסדרים סביבה את יתר החומרים – אזוקי, כרובית, בטטה, קייל וקולרבי. מסדרים מעל פרוסות אבוקדו, מפזרים גרעיני דלעת ומזלפים מהרוטב.
תגיות: כרובית, אזוקי, בודהה בול, מצליבים, בטטה, שעועית, אבוקדו, קינואה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני