שניצל תירס טבעוני: לא רק לילדים

מרץ 1, 2015 מאת:
ממש לא צריך ביצים. שניצל תירס

ממש לא צריך ביצים. שניצל תירס

אני כן משתנצלת ואני ממש לא צריכה בשביל זה עוף או ביצים. שני מתכונים טבעוניים לשניצל תירס טעים

לא משנה כמה הקולינאריה הישראלית התפתחה והשתכללה בשנים האחרונות, נראה שעדיין קשה לנתק את רובנו מהמנות הכי בסיסיות שאנחנו אוהבים. וזה שמישהו הפך לטבעוני, ממש לא אומר שהוא מתכוון להפסיק לאכול שניצל. נהפוך הוא, רבים מהטבעונים עברו בדרך במשעולי הצמחונות ואמצו בחום מוצרי שניצלים מוכנים – שניצל סויה, שניצל תרד, שניצל כרובית והכוכב הבלתי מעורער – שניצל תירס. כל מה שצריך הוא כתיתה של ירקות עם פירורי לחם ואנחנו מסודרים. אלא שרוב המוצרים הקיימים בשוק נכון להיום, למרבה הצער עדיין מכילים ביצים, שכידוע לא ממש צומחות על העצים. אז איך בעצם מכינים שניצל שיהיה גם טבעוני?

לקח לי קצת זמן להתמסר לאתגר, אבל ידעתי שהרגע הזה יגיע. החלטתי להכין שניצלים שיענו על כל הדרישות – שיהיה נגיסים וטעימים, מזינים ובריאים ואהובים לא רק על ילדים אלא גם על מבוגרים. וכמובן, שלא יכילו שום מרכיב מן החי. כבסיס אימצתי את התירס, שהעמילניות שלו מסייעת לשניצל להתגבש ולהיקשר. בעונה מומלץ בחום להשתמש בגרגירים טריים ישר מהקלח, אבל גם הקפואים יעשו את העבודה. אל התירס הוספתי טופו טחון, שהופך אותו לחלבון מלא מהשורה הראשונה.

את השניצלים האלה אפיתי והם מתקבלים עסיסיים ומוצלחים, אבל אם אתם ממש רוצים – כמובן שאפשר לטגן אותם. אני ממליצה בחום לנסות להתפרע עם רעיונות וטעמים משלכם. השניצל הזה יקבל אותם באהבה.

סדנאות בישול טבעוניות – נפתחה ההרשמה לסדנאות הבאות

שניצל אפוי של תירס ותרד
התרד הירוק הוא בן זוג מתבקש לתירס הצהוב. אין תרד? השתמשו בעלים ירוקים אחרים כמו מנגולד, בק צ'וי או קייל ואפילו תערובת של כולם.

מתכון לכ-8 שניצלים

1/2 2 כוסות גרגירי תירס קפואים, מופשרים
2-3 גבעולי בצל ירוק
1/4 צרור פטרוזיליה
150 גרם טופו
1 כף שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 כוסות תרד טרי
2 כפות פירורי לחם מלא
2 כפות קמח חיטה מלא

לציפוי:
1/2 כוס פירורי לחם מלא
2-3 כפות שמן זית

+ טוחנים במעבד מזון 1/2 1 כוסות גרגירי תירס עם בצל ירוק, פטרוזיליה, טופו ורוטב סויה עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לקערה.
+ חולטים במים רותחים למשך כדקה את עלי התרד, סוחטים היטב וקוצצים גס.
+ מוסיפים לבלילת התירס כוס נוספת של גרגירי תירס שלמים, את התרד הקצוץ, פירורי לחם וקמח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר למשך חצי שעה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מערבבים את פירורי הלחם והשמן בקערה, יוצרים שניצלים מהבלילה ומצפים בפירורים משני הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות עד שהשניצלים מזהיבים ומתייצבים.

אפשר להוסיף תרד, מנגולד, קייל או בק צ'וי. משתנצלים

אפשר להוסיף תרד, מנגולד, קייל או בק צ'וי. משתנצלים

שניצל אפוי של תירס, כרובית ועגבניות מיובשות
רוצים להעשיר את השניצל הזה עוד יותר? הוסיפו לו בסיום כמה פרחי כרובית קטנטנים, חלוטים קלות במים רותחים. את העגבניות המיובשות מומלץ להשרות כמה דקות במים רותחים.

מתכון לכ-8 שניצלים

1/2 2 כוסות גרגירי תירס מופשרים
4-5 פרחים טריים של כרובית
2-3 שיני שום
1/4 צרור כוסברה
150 גרם טופו רך
1 כף חרדל איכותי
1 כף שמן זית
2 כפות רוטב סויה
חופן עגבניות מיובשות, קצוצות
2 כפות פירורי לחם מלא
2 כפות קמח חיטה מלא

לציפוי:
1/2 כוס פירורי לחם מלא
2-3 כפות שמן זית

+ טוחנים במעבד מזון 1/2 1 כוסות גרגירי תירס עם כרובית, שום, פטרוזיליה, חרדל, טופו, שמן זית ורוטב סויה, עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לקערה.
+ מוסיפים לבלילת התירס כוס נוספת של גרגירי תירס שלמים, עגבניות מיובשות, פירורי לחם וקמח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר למשך חצי שעה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מערבבים את פירורי הלחם והשמן בקערה, יוצרים שניצלים מהבלילה ומצפים בפירורים משני הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות עד שהשניצלים מזהיבים ומתייצבים.

ויש גם מתכונים לקציצות מעולות

אפוי, זהוב ועסיסי. שניצל תירס טבעוני

 

 

Print Friendly, PDF & Email

21 תגובות לפוסט

  1. רביטל הגיב:

    במה אפשר להחליף את הטופו?

    • אורי הגיב:

      לטופו אין ממש תחליף. אפשר להוסיף יותר תירס וקצת יותר קמח ולהכין בלי טופו, אבל השניצל יהיה יותר דל – גם מבחינת המרקם וגם תזונתית.

  2. הדס הגיב:

    מה אפשר לשים במקום התירס בתרבות עצמה? לא אוהבים תירס… 🙁

    • אורי הגיב:

      היי הדס, אני מניחה שהתירס הטחון יכול לעבור? כי הוא חלק משמעותי ממה ש"תופס" את התערובת, גם בכמות וגם מבחינת המרקם והעמילן. מה שאני מציעה זה להשתמש בתירס רק במרקם הטחון ולקרוא לזה שניצל תרד 🙂

  3. רמי הגיב:

    ניסיתי את המתכון הראשון ויצא טעים מאוד אבל הבלילה היתה רטובה מדי. הוספתי קצת יותר קמח אבל זה לא הספיק בשביל שיצא שניצל מוצק. אני גר בקולורדו ואני מניח שיש הבדלים במרכיבים מסוימים, יש לך במקרה רעיון מה אפשר לשנות בשביל שהבלילה תצא כמו שצריך?

    תודה על העזרה

    רמי

    • אורי הגיב:

      היי רמי, מעניין.. אולי באמת זה קשור לסוג הטופו. זה צריך להיות טופו מוצק ואולי תנסה לסחוט אותו לפני הטחינה.. תעלה את הכמות שהטופו ביחס לתירס הטחון, אולי גם זה יעזור. צריכה לצאת בלילה רטובה אבל כזאת שאפשר ליצור ממנה צורה של שניצל.

  4. איילת הגיב:

    הי
    לכל המחפשים תחליף לקמח ולמוצריו עם גלוטן מציעה לנסות את המתכון עם קמח תירס דק וקמח מש לעיסה ולציפוי קמח תירס לפולנטה היותר עבה.
    אני משתמשת בשניהם לקציצות ירקות.
    ניתן גם להוסיף לעיסה מעט קינואה מבושלת כדי להוסיף נפח.

    אורי יקרה

  5. יפה גוטליב הגיב:

    מאד קשה לי יום שישי ועוד תל אביב מה בצפון חיפה כרמיאל 😀

  6. שגית הגיב:

    הכנתי עם קמח חומוס וקמח תירס דק ובלי ציפוי וזה יצא מדהים!!! בעלי שלא נוגע בתירס אהב מאוד והבת שלי לא מפסיקה לדבר כמה זה טעים לה וביקשה שארשום לך 😆
    הולכת לנסות שוב עם ציפוי קמח תירס עבה .
    תודה

  7. רחלי הגיב:

    טוב, החלטתי להכין מחר אז הולכת תיכף לקנות את המצרכים 🙂

    רק שאלה – מה זה אומר טופו רך? זה בעצם ממרח או הקוביה הרגילה שבשקית וואקום?

    • אורי הגיב:

      איזה כיף לי 🙂 טופו רך זה טופו בקוביה אבל שכתוב עליו "רך". המרקם שלו טיפה פחות נוקשה. אבל גם עם טופו סטנדרטי זה יעבוד בלי בעיה. ספרי איך יצא!

  8. דורית הגיב:

    תודה על האתר והמתכון, אני חדשה בעולם הצמחונות (עוד לא הגעתי לטבעונות – שלב שלב…) ומחפשת מאד (ללא הצלחה בינתיים) מתכונים שגם הילדים יאהבו. האם המתכון יהיה טעים ועסיסי עם תירס בלבד – ללא התרד? עם התרד (או ירוק אחר) אין הרבה סיכוי שהילדים יטעמו. תודה

  9. מעיין הגיב:

    הי אורי! הכנתי את המתכון השני ויצא ממש טעים! השילוב טעמים של הכוסברה, התירס, העגבניות המיובשות והשום יצא ממש מיוחד. יהיה עמיד בהקפאה לדעתך?

  10. מור הגיב:

    תודה על המתכון, שואבת ממך השראה כל פעם שבא לי להכין משהו חדש…
    האם אפשר לדעתך להשתמש בחובזה במקום התרד?

    • אורי הגיב:

      בטוחה שכן, הייתי מאדה אותה כמו שצריך קודם כי העלים שלה יותר קשים ובשרניים. הטעם כמובן יתקבל מעט שונה.

  11. גל הגיב:

    הי אורי,
    תודה רבה על המתכון המעולה ורבים אחרים.
    הכנתי כמה פעמים ויצא מצוין!! אפילו בן זוגי הקרניבור נהנה מהם! מפעם לפעם הורדתי את כמות התירס והוספתי יותר תרד. האם יש תחליף לתירס? אולי ירק עמילני אחר?
    האם לדעתך יעבוד גם עם קישוא או כרובית?
    רוב תודות,
    גל

    • אורי הגיב:

      היי גל, לא ניסיתי.. מעניין לנסות את הירקות שציינת למרות שהם יחסית מלאי נוזלים. תפוח אדמה אולי? צריך לבדוק!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games