מקלובה תאילנדית

30 תגובות לפוסט

  1. דני הגיב:

    אני כל כך הולכת להכין את זה

  2. ספי הגיב:

    זה נשמע וניראה מדהים!
    אני מתכוונת לגמרי להכין את זה בעיקר שזה עשוי ממרכיבים שאני אוהבת.
    תודה!

  3. עדי עליה הגיב:

    דינה – בתכל'ס לא צריך כלום חוץ ממלח, אבל אפשר לאלתר לפי החשק. נראה לי שעדיף להשתמש בתבלינים טריים ולא במיובשים, למשל שום ובצל (לטגן ביחד עם הדלעת ולערבב עם האורז) או עשבי תיבול קצוצים (לערבב עם האורז והדלעת אחרי הטיגון). אפשר גם להשתמש בתבלינים יבשים כמו כורכום, אבקת קארי, כמון, זרעי כוסברה, אבל לדעתי יש כבר מספיק טעם במרכיבים עצמם.

  4. אלף הגיב:

    נשמע מצויין. דלעת לצערי הרב לא חביבה על הטף אבל עם גזר (ובצל ושום) זה יהיה להיט אצלנו. תודה על המתכון!

  5. סיגל הגיב:

    המילה קרניבורית היא לא מדוייקת.. לא מבטאת בעצם את מה שאת מתכוונת.
    קרניבור מעיד על היכולת הפיסית של כולנו – לאכול ולעכל בשר.
    מי שבוחר לאכול בשר הוא קרניסט. זו המילה (אני חושבת שהחדשה) לעניין.
    יש על זה חומר מעניין, גם בכתב:
    http://www.carnism.com/what-is-carnism-hebrew.pdf
    וגם בוידאו:
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cJB2ZnhIXjM

    בכל אופן המנה שלך נראית מעולה וללא ספק גם אטעם אותה בקרוב, תודה.

    • עדי עליה הגיב:

      סיגל, את צודקת ואני דווקא אוהבת ביטויים שממחישים את העובדה שיש לנו חופש בחירה. מעתה אכנה את עצמי "קרניסטית", למרות שזה נשמע לי כמו שילוב של קרניז וקרחאנה (ואולי בגלל זה נרתעתי מהשימוש בו למרות שהמושג מוכר לי היטב).

  6. שירן הגיב:

    אוי איך בא לי…ועכשיו אכלתי 😛

  7. דפנה הגיב:

    איך אני אוהבת את המתכונים שאת שמה, הם תמיד נראים כאלו קלים לעשיה וכאלו טעימים לחך…

    ואפשר לדעת מאיפה הצלחת המדליקה? הבת שלי ראתה ונדלקה…

  8. somebodyelse הגיב:

    הכנתי השבוע עם דלעת ערמונים, יצא נהדר לגמרי.
    תודה על המתכון!

  9. מיכל הגיב:

    נראה באמת מפתה ומשמח, אבל שאלה קטנה: מה בדיוק בריא בירקות מטוגנים ובחלב קוקוס?

    • אורי הגיב:

      היי מיכל, הכל כמובן יחסי, אני מניחה שיש מתכונים בריאותיים יותר.. יש במתכון מעט שמן זית, אלה לא ירקות מטוגנים בשמן עמוק אלא מטוגנים קלות. גם חלב הקוקוס הוא חצי מכמות הנוזלים ואורז מלא בטח נחשב בריא נ :mrgreen: אני מניחה שזה מה שעדי חשבה עליו, זה לא "מזון בריאותני".

  10. חנה הגיב:

    ניסיתי. האורז הושרה 8 שעות לפני הבישול. האורז לא התרכך אחרי בישול של שעה. בשלתי עוד כשעה עד שהתרכך וזה אחרי שמתי מלכתחילה פי 1.5 כמות של נוזלים. בסוף אחרי הבישול הממושך יצא מאד טעים. האם יש טעם לבשל את האורז קצת לפני. אני משתמשת באורז בשמתי מלא ולא אורז רגיל. תודה.

    • אורי הגיב:

      היי חנה, נשמע מוזר – אין צורך להשרות את האורז המלא כלל, ודאי לא שמונה שעות. בעיקרון הוא נשאר נגיס מעט ולא הופך ממש רכרוכי גם אחרי בישול ממושך, לכן אולי היה נדמה שאיננו מוכן. לדעתי אין צורך בבישול נוסף, הייתי מנסה לעקוב אחר ההוראות שוב. המתכון ממש מוצלח בעיני 😆

      • רחל הגיב:

        אני לא חנה, אבל היום הכנתי וקרה לי אותו דבר: האורז עבר השרייה ארוכה של לילה, ולקח כשעתיים עד לריכוך. בדקתי כעבור שעה והוא היה לא נגיסי אלא ממש קשה. הכנתי בסיר רחב והנוזלים לא הספיקו לכסות את האורז, הוספתי עוד כוס של נוזלים. אולי בסיר צר יותר כמות הנוזלים הייתה מספיקה, אבל מצד שני אז התערובת הייתה גבוהה יותר, כך שלא בטוח…

  11. רני הגיב:

    בכל פעם שאני רוצה לעשות רושם על האורחים אני מכין את זה, לא קרה עדיין שנשאר פירור אחרי הארוחה. תודה על מתכון מצוין!

  12. הילה הגיב:

    הי אורי,
    עשיתי בדיוק לפי המתכון אבל כמות הנוזלים לא כיסתה לי את האורז. זה אמור להיות ככה?
    תודה ושבת שלום

    • אורי הגיב:

      מזמן לא הכנתי את המתכון הזה אבל לדעתי הנוזלים כן מכסים או כמעט מכסים. הצליח? הוספת מים? אשמח לשמוע מה קרה בסוף 🙂

  13. ליאת הגיב:

    הכנתי עם גזר, והוספתי קצת תבלין קארי וכוסברה קצוצה טריה בסיום. יצא מאד טעים וקל. תודה!

  14. שלי הגיב:

    יצא מעולה! הילדים טרפו בהנאה. עשיתי עם דלעת ואורז עגול מלא שהושרה במים יום קודם. אני הוספתי תיבול קצת הודי – קארי, כמון, כורכום, שום כתוש, כוסברה וקצת פטרוזיליה, מלח ופלפל.

  15. מיכל הגיב:

    הי אורי נראה טעים לאללה

    יש לי רק בטטה… אפשרי לדעתך?

  16. שרית הגיב:

    היי,
    המתכון נראה מעולה!
    האם יש אפשרות להכין אותו עם אורז אחר – עגול\בסמטי רגיל?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות