פיצה ולזניה זה טבעוני?

37 תגובות לפוסט

  1. עינת הגיב:

    מקסים! נראה מעולה… בדיוק בחיפוש אחר ממרח גבינה טבעונית – אנסה את גבינת הקשיו…
    אשמח לרעיונות נוספים לממרחים בעלי אחוז שומן נמוך… 🙂

    בהצלחה!
    עינת

    • אסף הגיב:

      תודה עינת
      לא ניסיתי עדיין אבל נדמה לי שאפשר לעשות גבינת סויה ביתית באחוזי שומן נמוכים יותר מגבינות אגוזים (על ידי גיבון בשיטה מסורתית)
      מעבר לגבינות יש המון ממרחים אחרים שלא מחייבים אחוזי שומן כאלה (מבוססים על עלים, ירקות וכו)

      • עדית הגיב:

        אפשר להחליף את אגוזי הקשיו בכמות שווה של גרעיני דלעת.
        הנה מתכון יעודי:
        1 כוס גרעיני דלעת קלופים, מושרים ללילה או לכמה שעות
        1 כוס מים
        1.5 כפיות אבקת שום גבישי
        1.5 כפיות כוסברה טחונה (התבלין באבקה, לא העלים)
        קורט בהרט
        0.5 כפית כמון
        ******************
        מכניסים הכל לבלנדר. אם הבלנדר לא סוחב – מוסיפים עוד מעט מים.
        שומרים בקירור.

        וחוצמזה אפשר את אותו טריק – אבל עם תבלינים אחרים ובעלי גוון מתקתק – עם ערמונים. את המים מחליפים בחלב אורז.

    • רונית פיגדור הגיב:

      נראה טעים,רציתי לשאול ,בתי אלרגית לסומסום ,עם מה אפשר להחליף את הטחינה ?ממרח שקדים?
      תודה על התשובה.

  2. דניאל הגיב:

    נראה מעולה! עשית לי חשק 🙂 כשכתבת שכיסית את הלזניה התכוונת בנייר כסף? *סליחה על שאלת הקיטבג… אני חדשה במטבח* 🙂

    • אסף הגיב:

      אכן, לכסות הכוונה בנייר כסף או במכסה של התבנית במקרה שיש לתבנית מכסה (אפילו עדיף)

  3. מיכאל הגיב:

    הלזניה נראת מאד טעימה אבל התמונה של הפיצה לא מעוררת תיאבון – נראית קצת חולה הפיצה הזאת.

    שאלה:

    האם פיזרת דאייה רק למעלה או גם בשכבות הפנימיות?

    שאלה2:

    אני מתכוון לבדוק את זה בעצמי בימים הקרובים אבל אני מאד סקרן עד כמה גבינת קשיו באמת מזכירה גבינה בטעמה או במרקמה?

    • אסף הגיב:

      הפיצה צולמה אחרי שהיא התקררה מעט ולכן ה"גבינה" התקרשה.
      דאייה פיזרתי רק למעלה. בדיוק כמו שהמתכון אומר.

      הגבינה יוצאת מאוד דומה לגבינה מחלב. ואם תקפיד לטחון את הקאשיו מספיק זמן עד לאחידות גבוהה המרקם לא יאכזב

      • מרב הגיב:

        אכן טעים מאד ופשוט ביותר!, ועל כך עלי לומר תודה ו-בבקשה, אם יש וניתן, עוד מהסוג הזה. מתכונים מהירים, פשוטים להכנה, מזינים ומשביעים. ובהקשר זה: כמה זמן ניתן, מניסיונכם, לשמור את "גבינת" הקשיו במקרר? האם מישהו ניסה להשתמש בה כבסיס לטוסט גבינה? – שוב, תודות.

  4. מעיין הגיב:

    מדהים ! 😛

  5. אסף הגיב:

    סליחה טעות 🙂

    במתכון של גבינת הקאשיו נפלה טעות שכבר תוקנה (יותר טחינה ממה שצריך)

    אגב המתכון המקורי של הגבינה שבהשראתו הגבינה שאנחנו מכינים נמצא כאן:
    http://www.vegetariantimes.com/recipe/pepper-crusted-cashew-goat-cheese/

    קבלו את התנצלותי הכנה

    אסף

  6. שי הגיב:

    ניסיתי להכין היום את הלזניה לפי המתכון – יצא מעולה.
    אני רק חייב להגיד משהו לגבי גבינת הקשיו.
    כשהחלטתי להכין את הגבינה לא ראיתי את השורה שאומרת שצריך להשרות את הקשיואים,
    אך הכנתי בכל את הגבינה. השריתי אותם אולי 3 דקות במים, ועדיין יצאה גבינה מעולה ואחידה.
    חוץ מזה – אני ממליץ להגדיל טיפה את הכמות של הגבינה מכיוון שכוס אחת לא הספיקה לי.
    תודה רבה לכם! הייתה לי ארוחת ערב נפלאה!

    • מרב הגיב:

      אכן טעים מאד ופשוט ביותר!, ועל כך עלי לומר תודה ו-בבקשה, אם יש וניתן, עוד מהסוג הזה. מתכונים מהירים, פשוטים להכנה, מזינים ומשביעים. ובהקשר זה: כמה זמן ניתן, מניסיונכם, לשמור את "גבינת" הקשיו במקרר? האם מישהו ניסה להשתמש בה כבסיס לטוסט גבינה? – שוב, תודות.

      • אסף הגיב:

        אפשר לשמור את הגבינה כשבוע במקרר, אולי מעט יותר…
        ואפשר בכיף להשתמש בה גם בטוסטים וגם בסנדויצים. ממליץ לנסות עם ממרח פסטו מעל

  7. איציק הגיב:

    איך אפשר להשיג קייל? יש לזה שם עברי? אני מחפש את זה זמן מה בתור "כרוב עלים"

    • אסף הגיב:

      הי
      אני לא גר בישראל ולא בטוח איפה אפשר להשיג קייל
      אבל שמעתי שיש בבתי טבע ובשווקי איכרים
      ממליץ לשאול בפורומים של אוכל טבעוני בפייסבוק

    • אורי הגיב:

      ברוב המקומות זה מכונה "קייל" או "קולארד". ניתן להשיג במשקים האורגניים ובחנות "ירוק" בנמל תל אביב (שמעתי שפתחו גם בנמל יפו). עם זאת בביקורי האחרון שם לא היה, אולי בקיץ הם לא מגדלים.

    • מורן הגיב:

      ניתן להשיג לעיתים קייל אצל "טבע הבשור" אני מזמינה מהם משלוחים של ירקות אורגניים ולפעמים יש להם. בהצלחה! http://www.teva-habsor.co.il/

      • נועה הגיב:

        גם אני קניתי קייל מטבע הבשור אך גם אצל חקלאים אחרים כמו גן השדה ומשק חביביאן (כולם עושים משלוחים לירושלים).

  8. דור הגיב:

    הכנתי את זה עכשיו, פצצה מתקתקת!
    ממליץ לכולם לשדרג את הרוטב עם מעט פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים… עשה לי את היום!

  9. דורון הגיב:

    אפשר להכין את הלזניה ללא עלים בכלל? רק דפי לזניה, גבינת קשיו, רוטב עגבניות ועגבניות. כי אין לי בבית עלים מתאימים (לא נראה לי שזה יילך טוב עם פטרוזיליה (-:)
    ועוד שאלה – לדעתך בשכבה העליונה יתאים גבינה צהובה של טופו יפני? כי דאיה אין לי בהישג יד…
    תודה מראש, המתכון נראה מעולה

    • אסף הגיב:

      אפשר גם בלי עלים בכלל, אולי כדאי לשים בכל זאת איזה ירק כמו קישוא או חציל פרוס דק, עוד שכבה של עגבניות טריות או פלפלים טריים
      אבל בהחלט אפשר גם בלי.
      לגבי גבינה – לא ניסיתי אבל אין סיבה שזה לא ילך…

  10. נוף אדוות הגיב:

    שלום, איפה אפשר לקנות דאיה?

    • אסף הגיב:

      דאיה נמכרת רק בארה"ב. אבל בישראל אפשר לקנות את הגבינה של טופו יפני שהיא לא פחות טעימה ומוצלחת (אולי אפילו יותר לטעם הישראלי) ניתן להשיג אותה בחנויות טבע, בבודהה בורגר בתל אביב במשקל, וסופר מרקטים נוספים (כדאי לשאול טבעונים שחיים בישראל :-))

  11. נראה ונשמע טעים! הגיב:

    אני אנסה גם לעשות גבינה מקשיו ובנוגע למטבח האיטלקי,זה יותר מסובך 8-O.
    ובכל מקרה תודה רבה!

  12. רנה הגיב:

    מעולה

  13. carmit הגיב:

    Asaf,
    Thank you for a great recipe
    I very much enjoyed your post on Portland OR
    and was wondering when can we hear from you again
    please keep writing
    😉 Going to try the Pizza tonight ( I love Daya cheese :-))

    Carmit

  14. איילת גלילי הגיב:

    הכנתי הערב את הלזניה בפעם הראשונה יצה טעים!! תודה רבה על המתכון!!
    לרוטב העגבניות הוספתי "בשר" צמחוני של טבעול
    לממרח קשיו הוספתי בשכבה אחת עלי מנגולד (מה שהיה לי בבית) ולשכבה השניה הוספתי פרוסות דקות של קישוא זוקיני
    טעים לחך!

    כמי שקיבתה לא ככ מסתדרת עם רוטב עגבניות אנסה בפעם הבאה להחליף שכבה אחת ברוטב פסטו או ממרח אחר על הקשיו

    *את דפי הפסטה בישלתי קצת לפני שיתרכחו

    תודה על הרעיון!!

  15. מיכל הגיב:

    שלום,
    ראיתי במתכונים אחרים של פיצות טבעוניות שבמתכון יש שמרי בירה, וכתוב שאם משמיטים אותם אין טעם "גבינתי".
    רציתי לשאול, אם במתכון הזה יש טעם גבינתי גם בלי שמרי בערה. ראיתי שכתבת שיש אפקט של גבינה מותכת, אבל מה לגבי הטעם?
    תודה רבה

    • אורי הגיב:

      היי מיכל, אני לא מצפה ממתכונים כאלה להצליח לחקות אחד לאחד טעם של גבינה אלא להעניק תחושה כללית של קרמיות וטעם טוב. אפשר כמובן להוסיף שמרי בירה או להשתמש בגבינות טבעוניות תעשייתיות (אני פחות אוהבת).

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |