סדנת בישול טבעונית עם שף יוסי שטרית ואורי שביט
הסדנה כבר התקיימה. מועדים על סדנאות נוספות אפשר למצוא כאן
מי אמר שבישול טבעוני צריך להיות משעמם? באירוע מיוחד וחווייתי שף מסעדת הקיצ'ן מרקט, יוסי שטרית, יחבור לעיתונאית האוכל אורי שביט לערב מיוחד שכולו מוקדש לאוכל טעים וחושני מהטבע.
בתפריט:
- מרק אישי של ארטישוק ירושלמי וסלט מאש ירוק
- חציל מאודה עם טמפורה ירקות וויניגרט סויה
- POT-U FOU – שלל ירקות אורגניים מהשוק, צלויים ועטופים בבצק עלים פריך
- ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית ופטריות מעושנות
- סורבה פירות אדומים עם קצף מלון ושומר
המנות ילוו ביין אדום מסדרת "יסמין" המחודשת של יקבי רקנאטי, בלנד איכותי של ענבי קברנה סוביניון ומרלו.
הסדנה תאפשר למשתתפים "לפתוח את הראש", לגלות שיטות וטכניקות מעניינות ויצירתיות להגשת חומרי גלם מוכרים, לצד היכרות עם חומרי גלם מעניינים וחדשים. בסדנא יעשה שימוש במיטב חומרי הגלם של שוק הנמל.
על המדריכים: שף יוסי שטרית הוא שף מסעדת קיצ'ן מרקט, בה הוא מתמחה בבישול יצירתי ומקורי שנותן דגש מיוחד על חומרי הגלם והעונתיות שלהם. העיתונאית הקולינארית אורי שביט הפכה לאחרונה לטבעונית, מתוך הכרה בחשיבות המזון שאנו אוכלים והשפעתו על בעלי החיים, האדם והסביבה. היא מנהלת את האתר הידוע "טבעוניות נהנות יותר".
תגיות: תל אביב, יוסי שטרית, קיטשן מרקט, שוק הנמל, אורי שביט, סדנת בישול טבעונית, סדנה טבעונית, סדנאות בישול, אירוע טבעוני, טבעוניות נהנות יותר
קטגוריות: פוסט נבחר
תאריך…….. ?
תודה, עודכן!
29 באפריל, אחרי פסח.
נשמע מעולה. איפה זה מתקיים? תודה.
במסעדת קיטשן מרקט בקומה השניה של שוק הנמל (האנגר 12), נמל תל אביב.
אוף אני אצטרף להפסיד לימודים!
אבל לא נורא, אירוע כזה לא אעיז לפספס! איזה כיף!!!
שאלה של אדם באמת מוגבל – בנוסף על הטבעונות, אני שומר באופן מאוד הדוק על תפריט נטול גלוטן וסוכר. ראיתי שרוב המנות בתפריט מתאימות לי, לפחות לפי השם ורציתי לדעת אם הן באמת ככה ואם לא, האם אפשר לאלתר אלטרנטיבה במסגרת הסדנה (סילן, דבש, מייפל ואגבה הן אופציות לסוכר, לגבי הקמח שמעתי על קמחים אחרים אבל אף פעם לא באמת ניסיתי להשתמש בהם)
היי אילן, במקרה של הסדנה הזאת לא מדובר בסדנה בריאותנית כפי שוודאי הבחנת. אני יכולה לנסות לבדוק אם אפשר לשנות חלק מהמנות (למשל בצק עלים ללא גלוטן הוא לא משהו שנוכל לבצע..) אבל אם אתה ממש מקפיד זאת כנראה לא בדיוק סדנה מתאימה לצערי. בכל מקרה, אבדוק מה ניתן לעשות.
במקום בצק עלים ללא גלוטן – שעד כמה שאני יודע אין – נין להשתמש בבצק פילו מקמח כוסמין. יש בארה"ב אבל אין לי מושג לגבי הארץ – הנה לינק לבצק (המשובח):
http://www.fillofactory.com/fillo-dough/1-lb-organic-spelt.html
האם אפשר לקבל פרטים על הסדנא הבאה?
תודה מראש.
היי לילך, לצערי כרגע לא מתקיימות סדנאות נוספות בקיטשן מרקט. אלה הסדנאות הבאות, כרגע ניתן להירשם אליהן ברשימת המתנה.
https://vegansontop.co.il/cooking-class-3/