מטבח שף טבעוני

7 תגובות לפוסט

  1. […] או סתם חומוס ביתי וסלט קצוץ דק עם המון המון ירק ולא קציפת בטטות מונחת על חציל מאודה עם ירקות בטמפורה אז אפשר להכין משהו זריז ובריא לארוחת ערב גם אם הרגע […]

  2. יעל הגיב:

    בוקר טוב,
    האם במתכון של הריזוטו יש אפשרות להחליף את הפטריות? אם כן, האם יש לשנות או להוסיף מרכיב כזה או אחר מסביב?
    שאלה של מאותגרת פטרות ומטבח… 😯
    תודה רבה מראש,
    יעל.

    • אורי הגיב:

      היי יעל, בהחלט ניתן להשמיט את הפטריות. אפשר לצרף לריזוטו ירקות אחרים שאת אוהבת – הייתי מנסה להוסיף אפונה ירוקה, אפשר אפילו עדשים. מקלוני זוקיני מוקפצים. קוביות בטטה מבושלות. לכי לכיוון הטעמים שאת אוהבת, אני מאמינה שזה ישתלב יפה :mrgreen:

  3. מעיין הגיב:

    היי! המתכונים נראים מדהים… יש אפשרות להחליף את הפריקי בחיטה רגילה? (לא מצאתי פריקי בסופר…) ועוד שאלה לגבי הפריקי- החיטה באמת עוברת עישון? האם זה לא הופך אותה למאוד לא בריאה?

    תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      היי מעיין, באמת עדיין לא מוכרים פריקי במרכולים רגילים – ברשתות הטבע ובשווקים כן. לא ניסיתי עם חיטה רגילה, אבל אני מאמינה שזה אפשרי, אולי ייקח קצת יותר זמן בבישול. הייתי משרה אותה שעה שעתיים במים קודם.

      לגבי העישון – כן, הפריקי באמת מעושנת ומיובשת במדורות. אני לא מומחית לתזונה (יש כאלה שאפשר להתייעץ איתם) אבל לפי מה שאני יודעת היא דווקא נחשבת בריאה מאד בגלל שהיא ירוקה. לגבי טעמי העישון ייתכן שיש בכך משהו פחות בריא אבל אני מניחה שאם לא אוכלים ממנה כמויות אדירות, זה זניח.

  4. סיגל הגיב:

    הפה שלי מלא רוק.. איזה השקעה באוכל יפה ומגרה, מגניב.
    הטוויל המתפצח של הטפיוקה זה הלבן הזה שנראה כמו קצפת?
    יש לזה הוראות הכנה?

    • אורי הגיב:

      כן, זה הטוויל.. נדמה לי שמערבבים את הטפיוקה עם גלוקוז אבל אני לא זוכרת, אנסה לברר עם השף 😉

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות