מינסטרונה זריז
אין על מרקי ירקות מאולתרים. כל מה שאתם צריכים בוודאות זה את קופסת העגבניות המשדרגת – כל היתר נתון לשיקול דעתכם, לעונה ולתכולת המקרר. אתם יכולים להרגיש ממש נוח – גם למינסטרונה הקלאסי אין מתכון קבוע אחד. מככבים בו ירקות שונים (יש אומרים שהשעועית היא החובה היחידה המוחלטת, אצלי היא לא מופיעה) ואפשר בכיף לבחור בפסטה קצרה על פני האורז (היא גם לא תעלים לכם את מימי המרק). אפשר לקצוץ ולטגן את הבצל, אני השארתי אותו שלם לרווחת הילדים. כך או כך, מדובר בפינוק חורפי מושלם.
ל 6-8 מנות
4-5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 זוקיני, חתוכים לקוביות
1/2 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
6 שיני שום (מצידי אפילו יותר)
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
1/2 מגבעולי ראש הסלרי, שטופים וקצוצים
1/2 מגבעולי ראש הסלרי, שטופים ושלמים
1 בצל קלוף
1/2 פקעת שומר
1/2 פלפל אדום מתוק, מנוקה מגרעינים
1 קופסא גדולה עגבניות משומרות, שלמות וחתוכות עם המיץ (או מרוסקות)
1 כוס אורז פרסי
1/2 צרור פטרוזיליה
2-3 עלי דפנה
1 כפית סוכר
מלח
שמן זית
+ מחממים שמן זית בסיר גדול ורחב ומאדים את שיני השום עם קוביות הגזר, הזוקיני והסלרי, פרחי הכרובית וגבעולי הסלרי הקצוצים 10 דקות לפחות, עד שהירקות מתרככים מעט וצבעם מעמיק.
+ מוסיפים את הבצל השלם, השומר והפלפל החצויים, עלי הדפנה והעגבניות החתוכות יחד עם המיץ. מתבלים בסוכר ובמלח ומוסיפים מי ברז (או מינרליים) כדי כיסוי ויותר (כדאי מראש להוסיף יותר מים מכיוון שהאורז "ישתה" חלק מהמרק). מניחים מעל המרק את חצי צרור הפטרוזיליה וענפי הסלרי השלמים ומכסים. מביאים לרתיחה.
+ מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות מעל להבה נמוכה. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות, עד שהאורז והירקות רכים לחלוטין. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
תגיות: מינסטרונה, מרק צמחוני, מרק עגבניות, פסטה, אורז, איטלקי, מרק ירקות, מרק טבעוני, אורי שביט
קטגוריות: מרקים
העגבניות המרוסקות מוסיפות המון
לא היה לי אורז אז הוספתי פסטה צדפים
מרק שמחמם את החורף בצבעוניות עשירה ובניחוח שממלא את הבית
נהדר!