תבשיל פול סורי באורז ומרק חמוץ (חמוד)
חמדה מנזילבסקי
השילוש אורז-פול-מרק פשוט מושלם, לא ברור לי בשביל מה היה צריך שם מלכתחילה את בשר הכבש. מי שרוצה יכול להוסיף למרק גם שומר, ברוקולי ופרחי כרובית.
חומרים ל-4 מנות
לפול:
2 קילו פול ירוק טרי, מקולף ושטוף (כ-500 גרם נטו) או שקית פול קפוא ומופשר
4 שיני שום פרוסות
1/2 צרור כוסברה
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
3-4 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות ציר ירקות עשיר (אפשר להחליף במרק עוף פרווה)
למרק:
1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
1 קישוא, חתוך לקוביות
200 גרם דלעת/ דלורית, חתוכה לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
4 שיני שום פרוסות
חופן כוסברה קצוצה
חופן גבעולי סלרי קצוצים, עם העלים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן קנולה
5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
להגשה: 2 כוסות אורז בסמטי, מבושל לפי הוראות היצרן.
+ מכינים את הפול: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קלות את שיני השום (זהירות, לא לחרוך). מוסיפים את הכוסברה ואת הפול ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות את הפול כ-1/2 שעה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהפול משנה את צבעו מירוק לחום (אם השתמשתם בקפוא הוא יישאר ירוק).
+ יוצקים את ציר הירקות עד לגובה הפול וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה כשעה, עד שהפול מתרכך לחלוטין.
+ מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קלות את שיני השום. מוסיפים את הירקות והירק הקצוצים, מתבלים במלח ובפלפל ומאדים מעל להבה נמוכה ללא מים במשך כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם.
+ מוסיפים מים בגובה הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה נוספת.
+ מוסיפים את מיץ הלימון הטרי ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים ואם המרק לא מספיק חמוץ מוסיפים 2 כפות מיץ לימון.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בצלחת עמוקה 3 כפות אורז מבושל. יוצקים על האורז 3-4 כפות הגשה מתבשיל הפול ועליו 2-3 כפות מהמרק החמוץ עם הירקות.
תגיות: אורז, מתכון מרק, תבשיל פול, מתכון פול, מרק ירקות, מרק חמוץ, מתכון לפסח, מתכונים טבעוניים, אורי שביט, מרק צמחוני, מתכונים לפסח, פסח טבעוני, פול ירוק
יצא לנו ממש טעים תודה :))
זה ממש הזוי שאין כאן יותר תגובות כי התבשיל הזה פשוט מעלף!
יצא מעולה, אני מבשלת אותו הערב פעם שנייה, המון המון תודה!!! בפרט ובכלל 🙂
אנשים פשוט נסערים מדי!! 🙂 תודה!
Aloha Ori, I live in Hawaii and can only get bags of dry Fava bean (ful)… how could I adopt that correctly for use in such dish? thanks, Yonatan (can't write but can read hebrew)
היי יונתן, הייתי משרה את הפולים למשל הלילה (רצוי 12 שעות) ואז מבשלת אותם בהרבה מים בלי מלח עד שהם כמעט רכים לגמרי ומשם ממשיכה עם המתכון כמו שהוא, אני מאמינה שזה יצא נהדר.