פאי דלעת ערמונים וקרם שקדים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
זה ממש לא הפאמפקין-פאי האמריקאי, אבל לא יכולתי שלא לחשוב על משהו מתוק עם הדלעת הנהדרת הזאת, שיש לה גם צורה פרחונית מקסימה. את הבצק הפריך החלפתי בבצק פילאס (אפשר גם בצק עלים, יש לקנות במאפיות מובחרות בצק עלים טרי מבוסס שמן ולא חמאה) ואת המלית יצרתי משקדים ותפוחים. הפאי הזה יעבוד מצוין גם עם פירות כמו נקטרינה או אגסים.
חומרים ל-4 מאפים אישיים:
1 חבילה בצק פילאס או בצק עלים (אני השתמשתי בפילאס שנמכר בריבועים), מופשר
2-3 דלעות ערמונים קטנות, פרוסות דק ומנוקות מזרעים
3 כפות סוכר חום (כן, אפשר להחליף בסילאן או מייפל, אבל יש להם טעם דומיננטי)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית הל טחון
לקרם שקדים:
4 כפות שקדים טחונים דק
4 כפות אבקת סוכר
4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר (קונים מוכן או ראו מתכון בהמשך)
4 כפות שמן קוקוס (רצוי מהסוג העדין והלא-ארומטי), מומס
לעיטור:
שקדים פרוסים
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את פרוסות הדלעת הנקיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את הסוכר, הקינמון וההל וזורים את התערובת על הדלעות בנדיבות. צולים בתנור 5-10 דקות, עד שהדלעות רכות ושחומות (אם רוצים, אפשר להפוך באמצע). מוציאים ומשאירים את התנור חם.
- מרפדים 4 תבניות פאי אישיות בבצק, כך שגם השוליים יהיו מצופים. מניחים ריבוע נייר אפייה על כל תבנית ומפזרים שעועית או כל קטנית אחרת שיכולה להוות משקולת, שתשמור על הבצק שלא יתנפח. אופים "אפייה עיוורת" 5-7 דקות, עד שהבצק אפוי למחצה והשוליים מתחילים להזהיב. מוציאים את התבניות ומסירים את משקולות הקטניות.
- מכינים את קרם השקדים: מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד 1-2 דקות, כדי שהקרם יתגבש ויסמיך מעט.
- מניחים בכל תבנית כ-2 כפות מקרם השקדים, כך שתיווצר שכבה עבה של קרם על הקלתית. על הקרם מניחים 3-4 פרוסות דקות של דלעת צלויה ומפזרים שקדים פרוסים. אופים כ-10 דקות, עד שהמאפה משחים. מגישים חם או קר.