בורגול ועדשים כתומות בניחוח הודי
את העדשים בישלתי עד מעט לפני שהן הופכות למחית (זה קורה די מהר), אני אוהבת אותן יותר כשהן שומרות על נגיסות. אומרים שכדאי בכל מקרה להשרות אותן קודם, אבל ממש לא חייבים.
חומרים ל 6 מנות
400 גרם (כ-2 כוסות) בורגול גס
2 כוסות עדשים כתומות
1 בצל, קצוץ גס
3 שיני שום כתושות
1 גזר, מגורד
1 פלפל חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כף זרעי כוסברה
1 כף כורכום
1 כפית הל טחון (או זרעי הל שלמים)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות (עם המיץ!)
1/2 צרור כוסברה קצוצה
מיץ טרי מ-1/2 לימון
שמן זית
+ משרים את הבורגול במים רותחים למשך 15-20 דקות, עד שהוא תופח ומתרכך. מסננים וסוחטים מעט משאריות מים.
+ מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים יחד בצל, שום, גזר ופלפל חריף במשך 5-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר מגורד, זרעי כוסברה, כורכום והל וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, כמעט עד לריכוך מלא (אפשר לבשל יותר אם רוצים). מסירים מהאש.
+ מוסיפים לסיר את הבורגול המסונן, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים קוביות העגבניות, כוסברה, מיץ לימון ומעט שמן זית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
היי אורי,
הכנתי, יצא מ-ע-ו-ל-ה!
תודה רבה 🙂
הי אורי,
טעים מאוד ובסיס מעורר השראה לעוד ערבובי קטניות ודגנים בניחוח הודי, 😉 תודה
היי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש עם עדשים ירוקים?
לא רואה סיבה שלא, למרות שהכתומות הן הקלאסיות למתכון הזה. אולי משך הבישול יתארך מעט