קציצות דגנים וקטניות

13 תגובות לפוסט

  1. מיכל הגיב:

    שלום לך.
    לגבי שיבולת שועל-קווקר:
    האם כוונתך לדקה או גסה ,
    אותה יש להשרות במים?
    תודה מיכל

    • אסף הגיב:

      אני משתמש תמיד בגסה, אבל הדקה כנראה מתאימה אפילו יותר
      אין צורך להשרות את זה במים כי המטרה של זה זה לספוג מהנוזלים של העיסה כולה ולהפוך את הכל לדביק יותר

  2. תמי הגיב:

    האם יש חלופה טובה לשיבולת שועל? יש לי צליאק..

    • אסף הגיב:

      יש! אורז עגול, עדיף מלא, מבושל
      ואם כבר אורז אז כמעט שלא צריך כלום חוץ מעדשים אורז וקמח חומוס
      אם רוצים אפשר לערבב עם סלק מגורד. זה נותן צבע וטעם ממש כמו של המבורגר

  3. אולגה הגיב:

    נשמע כמו מתכון מצוין ניראלי אני אנסה אותו
    לגבי החרדל הרגיל התעשייתי, יש לבדוק אותו כי יש מצב שהוא יכיל דברים מהחי.

  4. זיו הגיב:

    נשמע מעולה.
    האם אפשר להכניס אותן אחרי הטיגון לרוטב עגבניות? ישרדו?
    תודה.

  5. קרן הגיב:

    האם אפשר להשתמש בקמח טף?
    🙂

  6. נעמה הגיב:

    היי
    אני מאוד רוצה להכין קציצות טבעוניות אבל יש לי אלרגיה לעדשים.
    האם יש מתכונים לקציצות שלא מכילות עדשים או האם ובמה אפשר להחליף את העדשים.
    תודה

    • אורי הגיב:

      היי נעמה, בהחלט ניתן להכין קציצות ללא עדשים, למשל עם גרגירי חומוס, אפונה יבשה ועוד. אפשר גם להכין קציצות שעיקרן חומרי גלם אחרים – ירקות, קמח חומוס, עלים ירוקים, שיבולת שועל, פטריות, אגוזים ועוד.

  7. עדן הגיב:

    הי אורי,

    מה הכוונה בשיבולת שועל חלוטה במים רותחים? אם מרתיחים את שבולת השועל בים יוצאת דייסה שרק תהפוך את התערובת לנוזלית מדי יותר במקום פחות.
    תודה
    עדן

    • אורי שביט הגיב:

      היי עדן, הכוונה לחלוט ולסנן, לא לבשל לדייסה. כאן השיבולת משמשת כסוג של דגן מבושל, כמו שתשתמשי באורז או קינואה. בגלל שהיא נעשית רכה ודביקה היא תעזור לייצב את הקציצות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות