קציצות דגנים וקטניות

מרץ 18, 2012 מאת:

מאת אסף מבורך

הקציצות האלה נעשו עד כה ללא מתכון ולכן זה לא מדויק. אבל זה כל הקסם של הקציצות האלה – הן יספגו כל מה שתעשו ויחזירו לכם אהבה בכל מקרה. אפשר לשים יותר אורז או פחות קטניות, אפשר יותר קמח חומוס וגם פחות (עדיף פחות בשביל העסיסיות). אין כאן נכון לא נכון, יש כאן הזמנה לניסוי טעיה (ככה אני מבשל תמיד…) והזדמנות ללמוד מה טעים לכם יותר לפעם הבאה (גם בתיבול) הרעיון הוא לייצר משהו חדש וטעים ממה שיש כבר בבית ועומד מוכן במקרר. אולי אפשר גם לאפות אותן בתנור. לא ניסיתי. אולי אפשר לטגן אותן בשמן. אני לא מתכוון לנסות 🙂

 תלוי בגודל שלהן, אבל מהכמויות האלה יתקבלו בערך 20 קציצות

1 כוס עדשים מבושלות (או שעועית אדומה או שחורה מבושלת או כל שאריות אחרות של קטניות)
1 כוס שיבולת שועל יבשה חלוטה במים רותחים (אפשר במי הבישול של הירוקים או העדשים) – או כל מנת דגנים שנשארה במקרר
4 כוסות עלים ירוקים או ברוקולי חלוטים במים עד לריכוך קל (תרד לא צריך לחלוט ועדיף שלא) – או כל ירק אחר כיד הדמיון הטובה עליכם. קחו בחשבון שהברוקולי הוא הכי פחות דומיננטי בטעם הסופי של הקציצה לעומת עלים ירוקים
½ כוס קמח חומוס (בערך) – אם אין אפשר להחליף בסולת
1-2 כפות טחינה גולמית

לתיבול: מעט שמן זית, שן שום, כמון, זרעי כוסברה טחונים, קינמון, קארי, אפשר גם צ'ילי חריף מיובש, מלח

+ במעבד מזון מערבבים  את כל החומרים,  חוץ מקמח החומוט, עד שהתערובת כמעט אחידה (עדיין רואים שאריות מהעלים הירוקים). מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים קמח חומוס בהדרגה עד שהעיסה מסמיכה מעט, כמו בצק רך מאד ודביק. בשלב הזה צריך להפעיל שיקול דעת, אי אפשר לדעת בדיוק כמה קמח חומוס לשים כי זה תלוי בכמות הנוזלים שיש בשאר המרכיבים. בכל מקרה כדאי לשים כמה שפחות קמח חומוס בגלל ההשפעה שלו על העסיסיות בסוף.
+ מחממים מחבת נון סטיק (או "טפלון", רצוי כבדה). יוצקים בכל פעם מעט מהעיסה בעזרת כף ליצירת הקציצות ומכסים. אחרי 1-2 דקות, כשהחלק התחתון של הקציצות משחים, הופכים אותן ומשטחים בעזרת תרווד. שימו לב – לא שמים שמן במחבת. הקציצות מוכנות כאשר שני הצדדים צרובים למראה והתוכן עדיין לא לגמרי יבש.
+ להגשה: שמים שתי קציצות בלחמניה מרוחה צד אחד בקטשופ וצד שני במיונז (טבעוני), אפשר אולי גם חרדל, וחריף. מוסיפים ירקות כמו עגבניה וחסה ומכניסים לטוסטר לחיצה לכמה דקות לצריבה של הלחמניה.

Print Friendly, PDF & Email

11 תגובות לפוסט

  1. מיכל הגיב:

    שלום לך.
    לגבי שיבולת שועל-קווקר:
    האם כוונתך לדקה או גסה ,
    אותה יש להשרות במים?
    תודה מיכל

    • אסף הגיב:

      אני משתמש תמיד בגסה, אבל הדקה כנראה מתאימה אפילו יותר
      אין צורך להשרות את זה במים כי המטרה של זה זה לספוג מהנוזלים של העיסה כולה ולהפוך את הכל לדביק יותר

  2. תמי הגיב:

    האם יש חלופה טובה לשיבולת שועל? יש לי צליאק..

    • אסף הגיב:

      יש! אורז עגול, עדיף מלא, מבושל
      ואם כבר אורז אז כמעט שלא צריך כלום חוץ מעדשים אורז וקמח חומוס
      אם רוצים אפשר לערבב עם סלק מגורד. זה נותן צבע וטעם ממש כמו של המבורגר

  3. אולגה הגיב:

    נשמע כמו מתכון מצוין ניראלי אני אנסה אותו
    לגבי החרדל הרגיל התעשייתי, יש לבדוק אותו כי יש מצב שהוא יכיל דברים מהחי.

  4. זיו הגיב:

    נשמע מעולה.
    האם אפשר להכניס אותן אחרי הטיגון לרוטב עגבניות? ישרדו?
    תודה.

  5. קרן הגיב:

    האם אפשר להשתמש בקמח טף?
    🙂

  6. נעמה הגיב:

    היי
    אני מאוד רוצה להכין קציצות טבעוניות אבל יש לי אלרגיה לעדשים.
    האם יש מתכונים לקציצות שלא מכילות עדשים או האם ובמה אפשר להחליף את העדשים.
    תודה

    • אורי הגיב:

      היי נעמה, בהחלט ניתן להכין קציצות ללא עדשים, למשל עם גרגירי חומוס, אפונה יבשה ועוד. אפשר גם להכין קציצות שעיקרן חומרי גלם אחרים – ירקות, קמח חומוס, עלים ירוקים, שיבולת שועל, פטריות, אגוזים ועוד.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games