קציצות חומוס ומנגולד ברוטב סלק ועגבניות

10 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    זה כל כך טעים, אבל הן התפרקו לי כשבישלתי עם הרוטב. נראה לי שכדאי להוסיף לעיסה פרורי לחם

    • אורי הגיב:

      היי יעל, יכול להיות שלא טחנת מספיק? אצלי לא התפרקו (אולי קצת בבישול חוזר), אבל אם העיסה לא יציבה ברור שאפשר להוסיף, עדיף אפילו קמח.

  2. ליאור הגיב:

    טעים, ארומטי ומיוחד. תודה!

  3. נעה הגיב:

    היי אורי,
    הכנתי את הקציצות לסעודת החג, יצאו נפלאות! הקציצות מעולות כמו שהן אחרי הטיגון, אבל עם הרוטב זה בכלל הופך למשהו מיוחד. הוא עשיר מאוד ומלא טעמים. נראה לי שיהיה טעים גם לעשות עליו וריאציית מרק. המשפחה שלי (הצמחונית/טבעונית ברובה) ממש התלהבה.
    תודה רבה!

  4. טל הגיב:

    הכנתי את הקציצות בעבר והן יצאו נפלאות… פתאום אני תוהה – במידה ויש לי גרגרי חומוס קפואים זה גם אמור לעבוד, נכון?

    • אורי הגיב:

      לצערי זה לא יכול לעבוד עם חומוס קפוא מכיוון שהוא מבושל – אנחנו צריכים חומוס שעבר רק השרייה כדי שהקציצות ייתפסו.

  5. בר הגיב:

    הי אורי,
    המתכון נראה מעולה!
    2 שאלות קטנות – האם ניתן לוותר על טיגון הקציצות לפני הבישול ברוטב? הטיגון מהותי?
    והאם ניתן לוותר על הוספת שמן הזית לבלילת הקציצות? האם ניתן לשים משהו אחר במקום שמן?
    תודה מראש

    • אורי הגיב:

      היי, אפשר לוותר על הטיגון אבל לא על פעולה הסגירה – אפשר במקום לטגן לאפות בתנור 200 מעלות כמה דקות מכל צד. לגבי הוספת השמן לבלילה – ניתן לוותר.

  6. רעות הגיב:

    האם אפשר להכין את הקציצות עם מיקסר, במידה ואין מעבד מזון?

    • אורי הגיב:

      אני מניחה שאת מתכוונת לבלנדר? עקרונית אפשר לנסות אבל זה יהיה יותר קשה כי זה מכשיר שזקוק לנוזלים. אבל היו כבר כאלה שהצליחו להכין קציצות גם עם בלנדר מוט. זה פשוט יקח יותר זמן ומאמץ לעזור למכשיר לטחון את התערובת.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |