קובה חומוסטה

33 תגובות לפוסט

  1. הדס הגיב:

    נראה מעולה וינוסה בהקדם
    רק שאת שמה מידות בגרמים ולא בכוסות זה קשה למי שאין משקל. האם תוכלי לתת מידות בכוסות, כפות, כפיות וכו'?
    יום טוב

    • אורי הגיב:

      היי הדס, הגרמים הם רק לקטניות כפי שאת רואה, מכיוון שבדרך כלל הן נמכרות באריזות (מסומן משקל) או במשקל עוד בחנות.. אני מניחה שהכמויות של המתכונים הן בערך 2 כוסות קטנית יבשה (לפני ההשרייה), הדיוק הוא לא אקוטי.

  2. יואב כ"ץ הגיב:

    הגיע תורן ולא הגיעה תורן. לשעבר אני מגיה, לכן הבחנתי במגיע

  3. רנה הגיב:

    נראה משו משו.

  4. עומר הגיב:

    שלום אורי, המתכון נראה מעולה.

    אפשר לאפות במקום לטגן? צריך לשנות משהו?

    תודה רבה!

    • אורי הגיב:

      לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שאפשר – תאפה 5 דקות ב 200 מעלות על נייר אפייה משומן ואז להפוך לעוד 1-2 דקות ואז לרוטב. אולי אפילו אפשר בלי אפייה בכלל ישר לרוטב, לא ניסיתי.. אפשר לנסות עם קציצה אחת ולראות

  5. chou הגיב:

    אוהבת אוכל שלא מכיל הרבה בשר 😕

  6. גד השדה הגיב:

    עשיתי את זה היום. יצא מצוין. כמה לקחים:
    1 – למעבד המזון שלי היה קצת קשה לטחון את פולי החומוס, והוספתי כף מים, שהיה כנראה טעות. הייתי צריך אולי לחכות עוד קצת. הבלילה יצאה מעט מימית ולכן הוספתי לה כשתי כפות קמח חומוס.
    2 – על פי הכמויות, לא כל הקציצות נכנסו בקומה אחת לתוך הרוטב, והשתמשתי בסיר שטוח וממש רחב. אז הוצאתי את ששת הקציצות הראשונות שכבר ספגו רוטב והחלפתי אותן באחרונות. לא נורא.
    3 – לא היה לי בוק צוי, ולכן הייתי צריך לתגבר חבילת עלי סילקה (מנגולד בעברית) בכמה מדליוני תרד קפואים שהפשרתי והוספתי לבלילת הקציצות אחרי שרוסקו. יצא בסדר, אבל אולי גם הם אחראים למימיות התערובת לקציצות.

    זהו. קצת ארוך להכנה, ורשימת מרכיבים ארוכה, אבל הטעם רב שכבתי ועשיר. שווה כשבא להשקיע.

    • אורי הגיב:

      היי גד, אין לי ספק שהמים קלקלו (אולי אפילו פרקו את העמילן?), תמיד עדיף להוסיף קצת שמן ומיץ לימון. בעיקר הבעיה נראית לי באמת בתרד הקפוא שיש בו המון נוזלים כשהוא מפשיר. עדיין נשמע טוב 😉

    • שיר הגיב:

      דווקא הוספתי קצת מים רותחים כדי שהכל יתערבב טוב טוב טוב במעבד מזון ויצא סבבה.. אבל הוספתי ממש לא הרבה, והכנתי עם מלאאאא חומוסים קטנים

  7. ענת הגיב:

    הי אורי,

    הייתי משוכנעת שיש חומוס בבית, וכשגיליתי שלא הלכתי על תורמוס.
    הקציצות התפרקו כבר בטיגון.
    הפעם העמילן לא הדביק אותן מכוח עצמו.
    זה היה קצת מבאס. למרות שהיופי בהכנה של הרוטב ושל הקציצות היה מרומם נפש.

    בסוף החלטתי לאחד את הכל ונהייה מעין בולונז ירקרק וסגלגל, וכמובן שהיה טעים ביותר.

    בניסיון הבא, אני מצטיידת בחומוס ומקווה לטוב. שבת נפלאה

  8. שיר הגיב:

    😉
    אורי, קודם כל המתכון מהמם ועצם הרעיון לעבוד כך עם קטניות, הוא פשוט גאוני!
    הכנתי אותו בשינויים קלים ועם כמה תובנות וממצאים:

    1. במקום הרוטב של המתכון הכנתי רוטב "אדום" כזה שמתכתב יפה עם שורשיי המרוקאיים, הרבה עגבניות שום פפריקה ופלפל וקצת חריף. יצא סבבה אבל לדעתי הרוטב שלך עשוי להתאים יותר.
    2. הל לא היה לי [זה עולה כמו משכנתא] ותיבלתי עם כוסברה טחונה וכמון.
    3. הכנתי עם חומוס שהונבט כמה ימים לאחר השרייה של יום.

    בכל מקרה, הקציצות מדהימות והמרקם שיוצא לאחר בישול- מצויין. הצלחתי גם לטגן עם ממש מעט שמן או על מחבת ללא שמן בכלל, ויצא סבבה, למרות שהמטוגנות בשמן טובות יותר.

    תודה על מלא מלא קציצות מהממות שיחזיקו אותי שבעה לכמה ימים הקרובים!!
    אגב- אפשר להקפיא לדעתך חלק מהתבשיל?

  9. עמית הגיב:

    לא מבשלים את החומוס?

  10. ליז הגיב:

    הי אורי,
    רוצה להכין את לביבות האפונה, אפילו קניתי לראשונה כרישה ויש לי שתי שאלות –
    השתמשת רק בחלק הלבן של הרכישה, או גם בירוק? אורכו של החלק הלבן כארבעה ס״מ, זה נשמע לך בסדר?
    האם הלביבה לא התפרקה לך בטיגון? אין טחינה או קמח במתכון, אז אני תוהה מה קושר אותה…
    זהו, מחכה לתגובתך וקדימה לבישולים… הלביבות ומתכונים טבעוניים נוספים יחולקו לשתי חברות שילדו בשבוע שעבר 🙂
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי ליז,
      אני משתמשת בחלק הלבן וגם הירוק בהיר – עד איפה שהוא נחתך בקלות ועסיסי (בלי החלקים הנוקשים והסיביים יותר שלמעלה). כמה שיש יש 🙂
      הלביבות לא מתפרקות – כל מה שקושר אותן הוא העמילן שבאפונים! לכן האפונים לא מבושלות אלא נטחנות ישר אחרי ההשרייה. זה מצליח 😆

  11. מירב הגיב:

    החדשות הטובות הן שזה עוד מתכון גאוני ממטבחך המשובח, אחרי שהשרתי את החומוסים לשלושה ימים כמעט, וכל יום דחיתי את ההכנה כי לא היה לי כח, ולא קניתי מצרכים, החלטתי שהיום אני כבר חייבת להכין אותם לפני שהם מתחילים להצמיח פרווה או רגליים. כמובן ששלושה ימים לא הספיקו לי כדי להצטייד בהל ומנגולד, אז הכנתי את ההתערובת עם קצת בק צ'וי, בצל מטוגן, שום פטרוזיליה ולימון כמובן. ואת הרוטב בלי סלק (גם לא היה והאייקון הזה 😳 מתאים פה בול).
    טיגנתי בערך 8 קציצות, וזה הזמן להגיד שאני שונאת לטגן, לא טיגנתי כלום כבר שנים, זה תמיד נראה לי כמו טלפון חוגה, או משהו כזה שאף אחד כבר לא משתמש בו. אז זה שאני סומכת עליך עד כדי כך שניסיתי לטגן זאת מחמאה של ממש 🙂
    בכל מקרה, נשברתי אחרי הנגלה הראשונה והחלטתי לעבור לאפיה.
    וכאן אני מגיעה לחדשות הרעות, המטוגנות הרבה יותר טעימות. אנחנו נהיה חייבות למצוא פתרון לטיגון הזה כי אני לא מוכנה לוותר על הקציצות.

  12. טלי הגיב:

    שני המתכונים שווים בטירוף!!! יצא מעולה

  13. […] 18 דצמבר 2012 … אבל אז ניסיתי את כוחי עם אפונה יבשה (איזה חומר גלם נהדר! כדאי להכניס אותו למטבח, ראו מתכון בסוף הכתבה) והשיא היה כשהשלמתי סיבוב קציצות מרתק וחזרתי …מתוך קציצות חומוס וקציצות אפונה טבעוניות | טבעוניות נהנות יותר להמשך קריאה […]

  14. טל הגיב:

    הקובה בעל טעם מיוחד וטעים מאוד. אני צרבתי את הקציצות על מחבת עם תרסיס שמן ויצא טוב. האם ניתן להחליף את הרכז רימונים במשהו אחר? אני שמתי הפעם אגבה במקום.
    תודה

  15. אפרת הגיב:

    עשיתי את הרוטב ויצא מעולה…אהבתי. אפילו הזוגי שפוחד מסלק טעם ומצא שזה טעים
    עכשיו סיימתי את הקציצות שיצאו יפות וחתיכיות ואני מפגישה אותם ברגעים אלו עם הרוטב המעולה

  16. Shira הגיב:

    אני משתמשת ברוטב הזה עם הרבה מים כבורשט – והחבר הרוסי מסר שזה יותר טוב משל אמא 🙂
    הלימון והתפוז מוסיפים אקסטרה טוויסט ש"מחליף" את ההוספה של יוגורט למנה המסורתית.

  17. רחל הגיב:

    הי אורי,
    תודה על מתכונים נהדרים ונפלאים.
    הכנתי היום את קציצות האפונה. יצאו טעימות ועסיסיות ☺
    שיתוף:
    לפני הטיגון של התערובת, טעמתי אותה. הטעם היה כל כך מר שכמעט וזרקתי את כולה לפח 😯 .
    חששתי שאולי ההשריה גרמה לטעם הנוראי הזה והייתי סקפטית לגבי המשך התהליך.
    אבל, כמו שכתבתי הן יצאו מעולות. כנראה שהטיגון השפיע והפיג את הטעם המריר. אז אם זה קורה לעוד מישהו -לא לזרוק את התערובת לפח, אלא להמשיך ולטגן.
    טוב, חפרתי מספיק. רצה לטרוף אותן. 😀
    תודה אורי.

  18. עודד הגיב:

    מנה נהדרת! מעטפת הקציצה פריכה ומזכירה פלאפל, היא מאפשר לרוטב לחדור ללב הקציצה ומבפנים היא נימוכה, שילוב הטעמים של החומוס ההל ורוטב הסלק וההדרים החמצמץ פשוט נהדר והרמוני! פשוט מתכון מושלם!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות