לביבות אפונה וכרישה בניחוח לימונענע

מרץ 27, 2013 מאת:


עוד מתחרות על תואר קציצות הקטניות הטעימות ביותר. מושלמות גם בחימום חוזר, נהדרות למילוי כריך או פיתה, בשילוב ירקות טריים וטחינה או ממרח אהוב אחר. סעו על זה.

חומרים לכ-30 קציצות

400 גרם אפונה יבשה, מושרית לפחות 8 שעות
1 זוקיני, מגורד גס
1 כרישה, פרוסה דק
3-4 שיני שום פרוסות
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
קליפה מגורדת מלימון אחד
1-2 כפות מיץ לימון
1-2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

שמן צמחי לטיגון (שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי ענבים)

+ מסננים את האפונה ממי ההשרייה ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים את הכרישה, השום, מיץ הלימון ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת עיסה רכה ואחידה. מעבירים לקערת ערבוב.
+ מוסיפים לעיסת האפונה את הזוקיני המגורד, הנענע, הבזיליקום וקליפת הלימון המגורדת. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מחממים שמן צמחי במחבת רחבה. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד עם טחינה, סלסת עגבניות, פסטו וכדומה. אם לא אוכלים מיד, מכניסים את הלביבות בעודן חמות לכלי סגור.
+ אפשר גם לאפות: מחממים תנור ל 180-200 מעלות. משמנים נייר אפייה ומניחים אותו על תבנית או על רשת. מניחים עליו את הקציצות ומזלפים מעט שמן זית מלמעלה. מכניסים לתנור ל-7 דקות, הופכים וממשיכים לאפות 3-5 דקות נוספות (אם מניחים על רשת לא חייבים לאפות). להיזהר מאפיית יתר – מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, ליצירת לחות. אם לא אוכלים מיד, מכניסים את הלביבות בעודן חמות לכלי סגור.

בצלחת או בפיתה? לביבות אפונה

בצלחת או בפיתה? לביבות אפונה

 

Print Friendly, PDF & Email

96 תגובות לפוסט

  1. ניצן הגיב:

    היי!
    קיבלתי לינק לאתר וממש התרשמתי מכמה מתכונים כאן.
    יש לי שאלה:
    במתכון רשום שיש להשתמש באפונה יבשה מושרית.
    אפשר להכין את אותן הקציצות גם עם אפונה מקופסא/ אפונה קפואה או שהתוצאה תהיה שונה לגמרי?

    אשמח למענה!

    • אורי הגיב:

      היי ניצן, זה באמת לא יעבוד.. כל העניין עם קציצות מקטניות מושרות ולא מבושלות, שה"דבק" הטבעי נוצר מהעמילן שיש בקטניות. ברגע שהן מבושלות או טריות – זה לא יעבוד והקציצה תתפרק.

      • ניצן הגיב:

        OK
        תודה 🙂

        • אלונית הגיב:

          נכון .. אבל אם בא לך לעשות קציצות מאפונה או תירס או כל מיני ירקות הדרך להדביק אותן היא באמצעות קמח חומוס , קמח טפיוקה או אפילו קמח לבן או מלא .. ולפעמים , תלוי בירק גם טופו משולב יכול לעשות את זה .. עכשיו ה"קיק" האחרון שלי הוא להכין מראש תערובת מקרם קוקוס , טופו , קשיו שהושרו , קמח טפיוקה וקורנפלור ומלח כתערובת "ביצים ושמנת " ולשלב את התערובת הזו לקציצות , חביתות או קישים של כל מיני ירקות ולהוסיף תבלינים בהתאם למה שרציתי להכין
          למשל כורכום אם רוצים חביתה .. וכד ..

          • קארן הגיב:

            יכולה בבקשה לכתוב כמויות של ה"ביצים ושמנת"…
            נשמע רעיון מדליק

    • רקפת הגיב:

      שלום, לביבות מעולות כמו כל המתכונים שלך שניסיתי עד כה. את בהחלט שיפור משמעותי לקולינריה שלנו מאז שהבנים החליטו על טבעונות. אני נהנית במיוחד שאין תחושה של חיפוש תחליפים אלא באמת מטבח טעים יצירתי ולא יותר מידי עבודה. (אלה שכן הרבה עבודה אני לא נוגעת)תודה רבה.

    • אשמח לדעת אם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן
      האםיש משהו שצריך להוסיף ואם לא בכמה מעלות אפיה
      תודה רבה רבה
      מאשה

      • אורי הגיב:

        בהחלט – משמנים נייר אפייה, מניחים את הקציצות ומזלפים מעט שמן זית מלמעלה. אופים כמה דקות ב-200 מעלות, הופכים ואופים עוד כמה דקות. סה"כ 10 דקות פלוס מינוס.

  2. ליטל הגיב:

    הי אורי
    האם ניתן להשתמש בעשים שחורות מונבטות?
    ובכל אופן, כמה זמן השריה לעדשים שחורות / ירוקות?
    תודה 😉

    • אורי הגיב:

      היי ליטל, לגמרי אפשר. זמן ההשרייה הוא של כמה שעות בכל מקרה, הרעיון הוא שהעדשים יגיעו למצב של נגיסות ולא יהיו קשות כמו אבן.

  3. Tamar הגיב:

    הי אורי
    מתכון משגע ויצירתי כרגיל!
    יש מצב לוותר על מרכיבי הלימונענע למען ילדים בררניים?
    ואם מוותרת-האם להוסיף משהו במקום?
    מיליון תודות על ההתייחסות
    תמר

  4. ענבל הגיב:

    היי אורי!
    כיף במיוחד להסתובב באתר שלך!
    ברגעים אלה ממש סיימתי להכין את תערובת הקציצות – יצא המון חומר. האם יש אפשרות ליצור צורת קציצות ולהקפיא, ופעם הבאה לטגן ישר? או אולי עדיף לטגן ולהקפיא מוכן? מה דעתך?

    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי תודה! בטח, הכי טוב לדעתי להקפיא בצורת קציצות ואז לטגן או לאפות. בהצלחה 🙂

      • ענבל הגיב:

        תודה רבה!

      • עינת הגיב:

        מנסיון לא מעט עם קציצות הקטניות המעולות שלך – אני מקפיאה את התערובת המוכנה בקופסאות קטנות (מנות של 6-10 קציצות).
        אח"כ רק צריך להפשיר כמה שעות , לערבב קלות ולטגן…

      • יעל הגיב:

        הי אורי
        איך את מקפיאה בצורת קציצות?
        שאלה נוספת- האם צריך להפשיר לפני הטיגון?

        • אורי הגיב:

          היי, אטפשר להקפיא בצורת קציצות – יוצרים צורה ומניחים בכלי פלסטיק מרופד בנייר אפייה. בין כל שכבה מניחים נייר אפייה נוסף. ומפשירים לפני הטיגון.

  5. ענת הגיב:

    נראות מדהים!
    כמה מלח בערך לשים…?

  6. אבנר הגיב:

    כל הכבוד לטבעונים! אבל אנחנו בינתים רק צמחונים…האם תוכלי מידי פעם לתת |היתר צמחוני"? למשל- אם אנחנו משתמשים גם בביצים (ביצי חופש!)- כמה להוסיף לקציצות ובמקביל- האם לוותר על משהו שבא "במקום"?
    תודה~

    • אורי הגיב:

      אבנר, למה בעצם אתה רוצה להוסיף ביצים לקציצות האלה? אין בהן שום צורך כאן. האפונה עצמה היא זו שמדביקה את התערובת, אין חומר מיוחד שמחליף את הביצה 🙂

      • אבנר הגיב:

        תודה. אכן, אין לי עניין מיוחד להוסיף את הביצים… ומה בקשר לבקשה היותר "עקרונית" לתת מידי פעם בחלק מהמתכונים המלהיבים שלך גם אופציה "צתחונית"?

        • אורי הגיב:

          היי שוב, הבלוג הוא טבעוני ואני לא משתמשת במוצרים מן החי בכלל – אם המתכונים מלהיבים גם ככה, למה לקלקל? 🙂

  7. Yariv הגיב:

    אורי שביט היקרה,
    תודות רבות על המתכון המצויין. סליחה, לא מצויין אלא גאוני!
    יצא מושלם בנסיון ראשון, והפך את החנוכה בגלות אותנטית ובריאה.
    הוספתי מעט הל והתוצאה היתה תערובת של טעמים משגעים, בקיצור חמש קציצות נעלמו ואשה אחת מרוצה בבית…(שלא האמינה כי המתכון טיבעוני!)
    אנא המשיכי להעלות את מתכוני הוידאו המצויינים,בבקשה בבקשה, עד עתה עזרת לי רבות. (עם המתכונים, רעיונות והשראה)
    רב תודות

  8. איריס הגיב:

    אורי חג שמח
    הכנתי תערובת בדיוק לפי המתכון והתערובת מרה
    מדוע?
    מה עושים לתקן זאת לפני אפייה?
    תודה
    איריס

    • אורי הגיב:

      איריס, התערובת באמת מעט מרירה משום שהאפונה לא מבושלת.. זה מסתדר אחרי הטיגון או האפייה.

  9. אורית הגיב:

    אוףף שוב הקמח הזה 🙁 אם אני רוצה להכין 15 קציצות אני צריכה להוסיף איזה 9-10 כפות קמח. אין הדבקה אחרת? יותר בריאה?
    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל (אם אין אלטרנטיבה אחרת כמובן)
    כשאת כותבת עלי סלרי- הכוונה לקנות שורש סלרי ולהשתמש בעלים שלו?
    האם יש לסחוט את הפראסה אחרי ההרתחה?
    האם ניתן לוותר על קמח תפוחי האדמה, היות ויש כבר בתוך התערובת כבר קמח לבן?
    מצטערת על מטר השאלות. אני חולה על קציצות פראסה, ועכשיו רוצה להכין את הגרסא הטבעונית.
    תודה רבה(:

    • אורי הגיב:

      היי אורית – מגיבה לך כאן על קציצות הפראסה 🙂
      לגבי קמח, הוא חיוני.. אפשר להשתמש בקמח אחר (זה מתכון לפסח במקור)
      לגבי הסחיטה – לא צריך
      עלי סלרי – מסלרי עלים (לא שורש, זה שיש בו רק גבעולים)
      מקווה שעניתי 🙂

  10. אורית הגיב:

    אופס.. בטעות הגבתי כאן ולא במתכון של קציצות הפראסה 😳

  11. נועה הגיב:

    הי,

    מתכון מעולה – יצא ממש טעים!
    גם כקציצות וגם בתוך לחמניה עם סלט וטחינה 8)

  12. קארין הגיב:

    היי,

    נשמע מעולה 🙂
    צריך לבשל את הכרישה לפני?

  13. מור הגיב:

    היי אורי,
    ניסיתי את המתכון עכשיו- העיסה יצאה לא דביקה בכלל, היא התפרקה בטיגון, ואין לי מה לעשות איתה עכשיו. 🙁 איך מתקנים את זה? הלכתי לפי השלבים ויצא באמת גרוע.. תודה!

    • אורי הגיב:

      היי מור, יכולות להיות לזה שתי סיבות – או שלא טחנת מספיק את התערובת והיא נשארה פירורית או שאולי בישלת את האפונה או השתמשת באפונה טריה או קפואה? זה מתכון שעשיתי עשרות פעמים.. מה שאת יכולה לעשות עכשיו זה להוסיף קמח חומוס למשל כדי למצק את העיסה.

      • מור הגיב:

        היי.. יכול להיות שלא טחנתי אותה מספיק, אבל עבדתי על זה די הרבה וככה זה יצא.. אי אפשר לטחון יותר..
        אין לי קמח חומוס בבית.. יש פתרון אחר? מים יעזרו?

      • מור הגיב:

        היי אורי, השתמשתי באפונה יבשה כמו שרשום, ואולי באמת היא מעט פירורית, אך כבר לא ניתן לטחון יותר..
        אין לי קמח חומוס.. האם יש פתרון אחר? מים לא יעזרו?

        • אורי הגיב:

          מים לא יועילו, רק יפרקו אותה יותר.. צריך משהו שיתפוס. למה אי אפשר להחזיר למג'ימי'קס? או להוסיף קמח מצה.. נשמע לי מוזר שזה כל כך מתפרק

  14. דנה הגיב:

    היי הכנתי היום את הקציצות ויצא ממש חסר טעם.. עשיתי לפי השלבים, יכול להיות שצריך יותר נענע ובזיליקום ממה שכתוב? הכוונה ב"חופן" זה לכמה שנכנס באגרוף לא? וצריך 400 גר' עדשים יבשות נכון? (כי אחרי שהן סופחות מים הן שוקלות יותר…)

    • אורי הגיב:

      היי, הכנתי אותם ממש היום שוב – לא רואה סיבה מדוע יצאו תפלות, אלא אם זה עניין של מעט מדי מלח (המליחות נוטה לרדת משמעותית אחרי ההכנה וזה משפיע על פתיחת הטעמים האחרים). אפשר כמובן להוסיף יותר עשבי תיבול, המינונים מאד גמישים. כן, הכוונה ל-400 גרם לפני השרייה.

  15. מיטל הגיב:

    השריתי את האפונה 24 שעות במים שהחלפתי – מחשש לבלגן בבטן.
    אבל מוזר כי גם אחריי טיגון או אפייה האפונה עדין קשה … זה אכיל ??????????????

    • אורי הגיב:

      היי מיטל, לא צריך לבשל את האפונה צריך לטחון אותה אחרי ההשרייה כמו שכתוב בהוראות עד שמתקבלת עיסה לקציצות – אחרי זה הטיגון או האפייה יבשלו אותה לגמרי.

  16. ירון הגיב:

    היי!
    יופי של אתר. היום גיליתי אותו בחיפושי אחר מתכונים חדשים. מהיום יש לך מבקר
    חדש. תודה!
    רעיונצ'יק שתמיד עובד אצלי לשיפצור המירקם, לאלה שעדיין עסוקים בהיפרדות מהצמחוניות- אני טוחן אורז (מלא כמובן) טחינה קלה, כדי שייראה כמו פתיתים שטוחים קטנים. נפלא כשמוסיפים לתערובות לקציצות
    בתיאבון

    • אורי הגיב:

      תודה! רעיון נהדר. יש לי מתכון דומה שאני מוסיפה קינואה לקציצות. כל דגן מעשיר את המרקם מאד.

  17. מוריה הגיב:

    שלום! נראה מתכון מרענן 🙂
    יש לי אפונה שהיא כבר מושרית.
    יש לך הערכה כמה ממנה אני צריכה בשביל המתכון?… אפשר תשובה במשקל ואפשר בנפח…
    תודה!

    • אורי הגיב:

      נראה לי ש2-3 כוסות, אבל הכמויות לא חייבות להיות מדוייקות, תשתמשי במה שיש 🙂

      • מוריה הגיב:

        תודה רבה על המתכון! יצא מעולה!!
        ראיתי את התגובה שלך רק עכשיו ומקודם כבר אילתרתי שעשיתי 400 גרם אפונה מושרית ואת שאר הרכיבים הפחתתי לחצי. נטרף גם ע"י הילדים. שילוב הנענע מאוד מוצלח בקציצות 🙂

  18. מוריה הגיב:

    איזה טעים יצא!!
    תודה
    בסוף הכנתי מ400 גרם אפונה מושרית ושאר הרכיבים- חצי כמות (רציתי חצי כמות וכמעט חוסל!)
    פעם הבאה אני מכינה כמות גדולה יותר ומקפיאה את התערובת
    אני עוד מתלהבת מזה שהמתכון כ"כ מוצלח ❗

  19. הדר הגיב:

    הי אורי,
    תודה על עוד מתכון מוצלח!
    הכנתי עם שעועית בובס (הלבנה הענקית) במקום אפונה, הוספתי 2 גזרים ויצא מעולה, טעם דומה לפלאפל.
    תמיד כיף לקבל השראה מהאתר שלך 🙂

  20. אילה הגיב:

    רציתי לשאול למה יכול לשמש קמח מאפונה ירוקה?

    • אורי הגיב:

      שאלה טובה 🙂 בעקרון משתמשים לייצוב של תערובות, למשל לאיחוד קציצות או נקניקיות, אולי אפילו לפשטידה או חביתה, לא ניסיתי 🙂

  21. אורן הגיב:

    שלום, האם ניתן לאפות את הקציצות במקום לטגן?
    אם כן, כמה זמן? ובאיזה חום? והאם לאפייה היית משנה/ מוסיפה משהו?
    תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      היי, בהחלט ניתן. חשוב רק לשמור שלא יתייבשו – משמנים היטב נייר אפייה ומזלפים שמן זית גם מלמעלה. אני ממליצה לאפות כמה דקות ב 180 מעלות ואז להפוך ולהמשיך לכמה דקות נוספות. אם לא אוכלים מיד, כדאי להעביר לקופסא אטומה כשהן עדיין חמות.

  22. גלית הגיב:

    כמה יוצא 400 גרם אפונה בכוסות? אין לי משקל

  23. גילי רייכמן הגיב:

    היי אורי.

    ילך גם כקציצות אפויות?

    תודה 🙂

  24. רוחלה הגיב:

    היי אורי
    ניסיתי באפייה הקציצות התפרקו,מה תייעצי שלא יקרה בפעם הבאה?להוסיף קמח?העיסה צריכה להיות רכה?יבשה?

    תודה על כל ההשראה

    :mrgreen:

    • אורי הגיב:

      היי רוחלה, מאד מוזר.. יכול להיות שבישלת את העדשים? או שלא טחנת את העיסה מספיק והיא נשארת פירורית? בעיקרון לא צריך להוסיף כלום והעיסה מתקבלת רטובה.

  25. שלומית הגיב:

    היי אורי! תודה רבה רבה על כל המתכונים הנהדרים!
    יש לי שאלה לגבי הקציצות ספציפיות האלו! האם אפשר לוותר על הנענע? אני פחות מתחברת לטעם שלה.. האם לדעת הקציצות יעבדו טוב בלי המרכיב הזה? 🙂
    תודה מראש.. 😉

  26. אלה הגיב:

    הקציצות מעולות! נהפכו למתכון קבוע לשבת ונשר מספיק כדי להזין אותנו במשך השבוע!
    תודה לך

  27. אריאלה עופר הגיב:

    שלום לאורי

    מניסיוני כדאי לבשל את הכרשה על מנת להוציא את המרירות, מה דעתך ?

    אשמח על תשובתך

    אריאלה

    • אורי הגיב:

      לטעמי ממש אין צורך, היא נטחנת דק מאד עם התערובת ומתבשלת בטיגון או באפייה. אבל עקרונית אפשר, הייתי מטגנת בשמן זית ולא מבשלת במים.

  28. ליזה הגיב:

    היי אורי, האם זה יעבוד גם עם בלנדר מוט?
    תודה!

  29. שירה הגיב:

    תודהה!! אני מחפשת כבר כמה זמן תחליפים בריאים ונורמלים לבשר\עוף ונראה לי שמצאתי את האתר הנכון…
    האמת שאני די חדשה בכל הנוגע לדברים האלה והתפללתי לה' שיעזור לי למצוא מתכונים טובים שגם בעלי והבנות שלי יאהבו…
    תודה תודה תודה

  30. פנינה הגיב:

    המשקל התקלקל כמה זה בכוסות?

  31. רביטל הגיב:

    אםשר עם אפונה ירוקה?
    מישהו ניסה?
    תודה

  32. עמית הגיב:

    הכנתי ויצא טעים, תודה! אבל הערה אחת, הקציצות הראשונות קצת התפרקו לי בשמן בגלל עודף רטיבות. השאר נצלו כי מיד סחטתי את שאר התערובת בתוך מסננת, והוספתי ליתר בטחון כף-שתיים של פשתן טחון. אני מציע להוסיף למתכון הערה בעניין.

    • אורי הגיב:

      היי עמית, תודה על התגובה. האמת שזה מתכון שהוכן ונוסה המון פעמים ככה שאני די מרגישה בטוחה בו.. הקציצות צריכות להיות מאד לחות, זה בסדר גמור. יש לי תחושה שאולי הן לא היו טחונות מספיק דק ולכן התערובת לא התאחדה לחלוטין, בכל מקרה שמחה שהצליח ויצא טעים!

  33. זיוה הגיב:

    זה פשוט מושלם!!!

  34. זהר הגיב:

    אחלה, יצא מעולה גם שטיגנו על מחבת ללא שמן

  35. graciela הגיב:

    אורי, תודה רבה לך על המתכון – ממש מעדן!!!!! שמרתי עוד כמה להיום 🙂

  36. נטלול הגיב:

    היי אורי,יצא נהדר,
    רציתי לשאול האם לדעתך אפשרי להכין גם מאפונה יבשה צהובה?

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games