תבשיל מתוק-חריף של חומוס ותפוחי אדמה

18 תגובות לפוסט

  1. דור הגיב:

    היי אורי, נראה מדהים!
    יש לי טיפה'לה בעיה עם תבשילים עיקריים שעושים אותם מתוקים…
    איך את חושבת שכדאי לי להפוך את זה ל"מלוח-חריף"? 🙂

    • אורי הגיב:

      הממ, שאלה טובה :mrgreen:
      הבטטות והגזר ממתיקים קצת את העסק גם בלי הרסק והסילאן.
      אבל אולי יעזור לוותר על הסילאן ולהוסיף אולי קוביות של ירקות שורש אחרים – לפת, ארטישוק ירושלמי (עכשיו העונה!) וכדומה, כדי להפחית את המתיקות.

      • דור הגיב:

        בסדר גמור. אנסה השבוע ואחזור עם תגובת "בדקתי ומצאתי"
        אין כמוך אורי 😆

  2. שירן הגיב:

    הכנתי ויצא טעים מאד.. במקום חומוס שמתי עדשים ירוקות לא מבושלות ומילאתי מים כמעט עד כיסוי

  3. טל הגיב:

    מאוד מאוד טעים!!!
    ממש פשוט להכנה אבל לקח הרבה זמן עד שהירקות התבשלו, 3-4 שעות.
    תודה רבה ??

    • קייט הגיב:

      ממליצה לאדות את הירקות לפני שמכניסים לסיר. לשים על מסננת יעודית לסנון בסיר. אני מאמינה שזה יקצר משמעותית את זמן הבישול. העקשניות ביותר הם תפוחי האדמה לכן כדאי אותם לחתוך דק יותר.

  4. הילה פינקלשטיין הגיב:

    אשמח לקבל מתכונים

  5. יונתן הגיב:

    היי אורי, תודה על המתכון.
    אני בדיוק מכין ואת הירקות בישלתי בנפרד לפני שהתחלתי לבשל עם הבצל וכל השאר. זו טעות? כי פתאום נראה לי לא הגיוני שצריך לבשל כמה שעות אם כבר בישלתי את הירקות.

    • אורי הגיב:

      היי יונתן, כן זה היה מיותר 🙂 הרעיון הוא שזו מנה שמתבשלת בסיר אחד וככה כל הטעמים נספגים. פשוט תעצור, תסנן את הירקות (אני מניחה שבישלת במים) ותמשיך לפי המתכון, זה בעיקר יקצר את זמן הבישול ואני מאמינה שייצא בסדר 🙂

  6. גלעד הגיב:

    כמה מים צריך? בהתחלה כתוב כוס אחת. בהמשך כתוב מים כמעט עד כיסוי. מה הנכון?

  7. ציפי הגיב:

    תבשיל ממש טעים. הטעמים משתלבים לרוטב נהדר. מומלץ לשים המון מלח אחרת המתיקות משתלטת.

  8. אילנה הגיב:

    חייבת לפרגן על התבשיל המושלם הזה. חוזרת אליו כל כמה חודשים כבר שנים – כמה פשוט, ככה טעים, מזין, מאוזן, ועשיר בטעמים. המתכונים שלך בכללי נהדרים, אבל איכשהו פיתחתי פטיש קשה דווקא למתכון הזה – שיחסית ממש ישן. אין פואנטה, חוץ מקצת פרגון ורצון לומר שאת נהדרת 🙂

  9. נועה הגיב:

    יצא נהדר, תודה!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות