ממרח דלעת ערמונים בניחוח מעושן
המרקם הקרמי של דלעת הערמונים הצלויה פשוט מבקש להימרח על לחם טוב, אבל יהיה מצוין אפילו כתוספת. את הפפריקה המעושנת הוסיפו בהדרגה כדי שרק תעניק לה ניחוח ולא תשתלט. את הטימין אפשר להחליף בבצל ירוק קצוץ או אפילו נענע טריה.
2-3 דלעות ערמונים
כ-1/2 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
1 שן שום כתושה
מעט עלי טימין טריים
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור גרוס טרי
+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
+ עוטפים כל דלעת בנייר כסף ומניחים בתבנית אפייה. צולים 30-45 דקות, עד שהדלעות מתרככות לחלוטין (בודקים בדקירת סכין).
+ חוצים את הדלעות הצלויות ומנקים מזרעים וסיבים. מרוקנים את בשר הדלעת לקערית.
+ מוסיפים פפריקה מעושנת (זהירות, היא דומיננטית, כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום), שום, טימין, מלח ופלפל. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם או קר.
תגיות: אורי שביט, ממרח דלעת, בישול טבעוני, דלעת ערמונים, כריך טבעוני, מתכונים טבעוניים
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות