באו באן במילוי כרוב מעושן עם רוטב גזר

מרץ 18, 2012 מאת:

מאת אורן לוקסנבורג

למה להתעקש על כרוב ירוק כשיש כרוב סגול? אורן טוען (ובצדק) שהוא הרבה יותר יפה, אבל למרבה השמחה הוא גם בריא יותר. תמצית העישון הנהדרת (בסך הכל מדובר במים שלכדו את ארומת העשן) הכרחית להשגת האפקט המשדרג, אבל אם אין – גם פפריקה מעושנת תבוא כאן טוב.

10 לחמניות באו (ראו מתכון)

למילוי כרוב:
1/2 ראש כרוב סגול פרוס דק
1 גזר גדול מקולף ופרוס לפרוסות דקות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
1 בצל סגול פרוס דק
4 שיני שום קצוצות
2 כפות סויה
2 כפות סויה מתוקה
2 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
1 כפית תמצית עישון (להשיג בחנויות המתמחות)
2 כפות שמן קנולה

לרוטב גזר:
3 גזרים מקולפים ומגוררים בפומפייה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
1 בצל אדום קטן חתוך לקוביות
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ אורז
1/2 כוס שמן קנולה

מכינים את מילוי הכרוב: מחממים את השמן במחבת או בווק ומאדים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות כדקה נוספת.
+ מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. מבשלים כ-2 דקות עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים.
+ מוסיפים את הסויה, הסוכר, המלח ותמצית העישון ומקפיצים כדקה נוספת, עד שרוטב הסויה מצטמצם מעט. מסירים מהאש ומניחים בצד.
מכינים את רוטב הגזר: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהשמן, עד שמתקבלת תערובת טחונה אחידה. ממשיכים לטחון ומוסיפים את השמן בזילוף איטי, עד שמתקבלת משחה חלקה.
מרכיבים את הכריכים: חוצים את הלחמניות לרוחב, ממלאים אותן ברוטב הגזר ובכרוב המבושל ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

2 תגובות לפוסט

  1. מי מכיר איפה קונים את התמצית עישון בת"א, עדיף בדרום העיר 🙂
    נשמע מתכון מצויין.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות