חזרת ביתית

מרץ 20, 2013 מאת:

חמדה מנזילבסקי

לא כזאת שתהרוג את הרגישים לחריף, אבל תהיה מספיק טובה כדי לפתוח את מערות האף, שזה תכלס התפקיד העיקרי שלה. החומרים יספיקו לצנצנת גדולה.

1 שורש חזרת באורך כ-20 ס"מ
6 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס לימון
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח

+ מניחים את קוביות הסלקים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-1/2 שעה, עד שהסלקים מתרככים. מוציאים מהמים ולא שופכים את הנוזלים.
+ מגרדים את שורש החזרת ואת הסלקים המבושלים על פומפיה דקה ומעבירים לקערה. מוסיפים חומץ, לימון, סוכר ומלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
+ אם החזרת יבשה מדי, מוסיפים עד כוס אחת ממי הבישול של הסלק ומערבבים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות