מרק פטריות שחורות ושעועית לבנה
מי שמעדיף מרק בהיר וצלול יותר, יכול לוותר על חלק ממי ההשריה של הפטריות ועל תפוחי האדמה, שנוטים להעכיר את המרק.
5 פטריות פורוטבלו גדולות, פרוסות לרצועות
חופן פטריות חצוצרה שחורות, מושרות במים חמים (אפשר להחליף בפורצ'יני)
2 כוסות שעועית לימה שהושרתה לפחות 8 שעות (אפשר גם 24 שעות אם מחליפים את המים ובלילה מאחסנים במקרר)
1 צרור בצל ירוק, קצוץ (החלק הלבן והירוק)
1 כרישה, פרוסה דק
3-4 גבעולי סלרי קצוצים
2-3 גזרים פרוסים
3 תפוחי אדמה חצויים ופרוסים
2-3 גבעולי טימין
2-3 עלי דפנה
מלח
שמן זית
1 כף שמן קוקוס (לא חובה)
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
+ מחממים בסיר רחב שמן זית עם כף אחת של שמן קוקוס (לא חייבים אבל כדאי, הוא מעניק למרק קטיפתיות וברק). מאדים את הבצל הירוק הקצוץ והכרישה כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן-לערבב 5-10 דקות נוספות.
+ מוציאים את הפטריות השחורות ממי ההשרייה (לא שופכים את המים). סוחטים וקוצצים דק ומוסיפים לסיר. מוסיפים את מי ההשרייה (כדאי לוודא שאין חול בתחתית כדי לא לשפוך אותו פנימה) ומערבבים.
+ מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות, השעועית טימין ועלי דפנה ומכסים במים. מבשלים כשעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית רכה לחלוטין. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ אם רוצים מרק סמיך יותר, מוציאים חלק ממוצקי המרק עם מעט מהנוזלים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, מחזירים לסיר ומערבבים.
תגיות: אורי שביט, מרק צמחוני, שעועית לימה, פטריות שחורות, מרק טבעוני, מתכונים טבעוניים
קטגוריות: מרקים
הי אורי,
האם כמות המים היא "לפי העין", או שאת ממליצה על כמות מסויימת?
תודה 🙂
אכן לפי העין – למלא מים עד לכיסוי התכולה ואולי מעט יותר.