מתכון וידאו: ניוקי בטטה מתובל

13 תגובות לפוסט

  1. נופר הגיב:

    נראה מצויין, רק לא הצלחתי להבין כמה בטטות בדיוק, שתיים ? שלוש ?

  2. טום הגיב:

    נראה מדהים!!! 😀

  3. דפנה הגיב:

    היי, אורי.
    תודה! אני ממש אוהבת ניוקי.

    אמרת בסרטון לשים חצי כוס קמח (חצי מהכמות). אבל לא ראיתי בשום שלב שהוספת עוד חצי. אז לחצי קילו בטטות כמה קמח צריך להוסיף? כוס, או חצי כוס?

    תודה

    • אורי הגיב:

      נכון, הם לא הראו את ההמשך אבל אני מסבירה בעל פה – אני מתחילה עם חצי כוס ואם צריך מוסיפה בהדרגה, עד למרקם מספיק מוצק אך דביק של הבצק, לא יותר מדי – זה פשוט יכול להשתנות בהתאם לבטטות ולקמח.

  4. אמיר הגיב:

    יפה!!! אני שם פחות קמח ממה שאתה שמה, ויוצר נקניקים בעזרת שק זילוף (ואז חותך).. ככה הם יוצאים פחות צמיגיים (פחות קמח), ויותר דקים וקטנים (הם מתנפחים במים).
    מאמץ את התוספת של האגוז ברזיל, רעיון מעולה!

  5. מעולה! הגיב:

    נראה טוב!
    חסר לי קצת מרכיבים והסבר קצר במלל מתחת לסרטון… אחרי זה צריך לצפות שוב בסרטון לראות מה בדיוק נכנס…

  6. עירד הגיב:

    היי, מתכון מהמם!
    הרשיתי לעצמי להוסיף ולאלתר עוד כמה דברים ברוטב כמו קרם קוקוס ועירית שומית (בנוסף למרווה ולטימין) אגוז מקדמייה שבור (אבל כל אגוז יעשה את העבודה בעיניי)
    אפשר לאלתר הרבה דברים על גבי המנה הזו וכל כיוון נראה לי ייצא מוצלח.
    אחת המנות המוצלחות שיצא לי להכין ולאכול, ללא ספק תצטרף לעוד כמה מנות דגל טבעוניות שאני שומרת לארוחות חגיגיות במיוחד!
    את עושה עבודת קודש, אוכל שהוא גם טעים, גם מזין ולפני הכל ואחרי הכל, מוסרי.
    תודה רבה רבה לך!

  7. יעל הגיב:

    הי אורי,
    רציתי לשאול איך צולים את הבטטות (סליחה על הבורות…)
    עם או בלי נייר כסף? כמה מעלות… כמה זמן זה לוקח בערך?
    ושאלה נוספת, של אמא עסוקה שתמיד מכינה בשלבים…אפשר לצלות את הבטטות ולרוקן את התוך שלהן לקערה, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר , ורק למחרת להוסיף את כל שאר המרכיבים ולהפוך לניוקי? נניח, אם בא לארוחת ערב ואני צריכה רק לשלוף את הבטטות ולהכין?
    ושוב תודה על כל המתכונים שלך ועל פועלך המבורך.
    בנימה אישית- בזכותך פעם ראשונה בחיי שאני מצליחה לא לאכול בשר והיו לי הרבה נסיונות.

    • אורי הגיב:

      היי יעל, שמחה מאד לשמוע על התהליך שאת עוברת! איזה כיף 🙂
      לגבי הבטטות – אפשר לעטוף בנייר כסף אם את רוצה פחות ללכלך וטיפה לזרז את העניינים.. הזמן משתנה בהתאם לגודל שלהן, קטנות מתרככות מהר (חצי שעה נניח) גדולות יצטרכו קצת יותר זמן. לגבי ההכנה מראש אני מניחה שזה אפשרי, אלא שהמטרה שלנו שהבטטות יהיו כמה שיותר יבשות ואני מניחה שבמקרר הן תהפוכנה ללחות יותר ויצברו רטיבות, כך שאולי תצטרכי יותר קמח וזה יפגע קצת באווריריות של הניוקי. לא נראה לי קריטי בכל מקרה 🙂

  8. מיקה הגיב:

    היי אורי, מתכון מהמם. יש חלופות לטחינה?
    תודה

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |