לחם דובדבנים
חג הקציר וחג הביכורים במתכון אחד. אפשר להחליף בקמחים אחרים, למשל לשלב 50% קמח מלא, אבל קחו בחשבון שתהיה השפעה על הטעם ואולי גם על משך התפיחה. אני העדפתי את הלחם הזה לבן ומתקתק.
חומרים ל-6 לחמים קטנים
600 גרם (4 כוסות) קמח לחם
1 כף שטוחה (כ-10 גרם) שמרים יבשים
1 כף סירופ מייפל איכותי
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים חמימים
2 כפות שמן קוקוס נייטרלי, נוזלי
1 כפית מלח
250 גרם דובדבנים טריים
5-6 עלי מרווה טריים, קצוצים דק
מעט קמח תירס
+ מגלענים את הדובדבנים וחוצים אותם. שומרים בצד.
+ מערבבים בקערת המערבל את השמרים, סירופ מייפל ומחצית מכמות המים ומשהים ל-5 דקות.
+ מוסיפים את הקמח ולשים בעזרת וו לישה עד שהקמח ותערובת השמרים מתאחדים.
+ מוסיפים את יתרת המים, שמן קוקוס ומלח ולשים במשך 10 דקות במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
+ מוסיפים דובדבנים ומרווה קצוצה ולשים מעט עד שהם נטמעים בבצק.
+ מכסים את הקערה בניילון או במגבת יבשה ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומשמנים אותו.
+ מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-6 כדורים. מניחים את כדורי הבצק על נייר האפייה המשומן ומפזרים עליהם מעט קמח תירס. מכסים במגבת ומניחים להתפחה שניה במקום חמים למשך 45 דקות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ אופים את הלחמים כ-20 דקות עד שהם זהובים ואפויים (נקישה על התחתית תשמיע צליל חלול. מוציאים ומניחים על רשת להצטנן לפני ההגשה.
תשמעי נראה פ-צ-צ-ת-י! אבל שאלה אחת- בדרך כלל שאני מכינה לחם (לא בתבנית) הלחם משתטח או לא נאפה עד הסוף לפני שנשרף. יש טיפים איך למנוע את זה פה? או שהבצק מוצק ומחזיק את עצמו?
אגב מה המקרם שלו? דומה לבצק שמרים? או לחמי כזה/ יותר פירורי כזה?
שבועות שמח 🙂
תודה רבה! המרקם שלו לגמרי לחמי, אפשר להוסיף יותר דובדבנים לדעתי. יש לו בצק יציב, לא היתה בעיית השתטחות.מה שכן, שימי לב שאת מתפיחה מספיק, אולי בגלל זה הוא צונח ושהתנור חם מאד כשאת מכניסה את הלחם – אפילו לחמם לטמפ טיפה יותר גבוהה ולהנמיך אותה כשהלחם כבר בתנור.