אם יש לך שמש: מאפה יווני במילוי מנגולד ופטריות

16 תגובות לפוסט

  1. ב"ה

    אורי תודה על שיתוף המתכון הנחמד

    אי אפשר לקרוא לזה עוגה טבעונית, זה נראה כמו עוגה

    אבל זה נראה יותר טעים, מתוק זה לא תמיד בריא

  2. יעל הגיב:

    אורי תודה. הכנתי אתמול ויצא מעולה! מתכון שיאומץ לתפריטנו.
    לא אתגרתי את עצמי עם השמש, פשוט מילאתי וקיפלתי שני מלבנים מאורכים, עם חריצים אלכסוניים למעלה לקישוט, וזה גם נראה מצויין.

    • אורי הגיב:

      כיף לשמוע!

    • נחמה הגיב:

      מאפה אהוב במיוחד, שאני חוזרת עליו שוב ושוב. לאחרונה אני נמנעת משמן קוקוס – שהוא רווי. האם אפשר להחליף אותו במשהו, או להשתמש בבצק אחר?

      • אורי שביט הגיב:

        היי נחמה, איזה כיף לשמוע! אני לא בטוחה לגבי החלפת השמן כי לא ניסיתי.. אבל לדעתי אפשר להחליף את כל השמן בשמן צמחי, הייתי מנסה אולי להוריד בכמות נניח סהכ 3/4 כוס ולראות איך הבצק מרגיש, השאלה אם בא לך להתחיל לשחק.. לגבי השומן הרווי זה נכון אבל הטענה בקרב לא מעט אנשי תזונה היא שהוא לא פועל באותו אופן של שומן רווי מהחי ולא שוקע בעורקים. זה כמובן נושא למחלוקת 🙂

  3. זהר הגיב:

    את עושה שירות שלא יסולא מפז לקהילה שלנו, ובעצם לכולם!

    תודה לך.

  4. דרורה הגיב:

    שלום לך
    במה אפשר להחליף את השמן קוקוס-אין לי ובא להכין את המאפה
    שמן זית,עוד חצי כוס של שמן רגיל? חמאה-אז כמה זה יהיה בהמרה
    תודה לך

    • אורי הגיב:

      שמן קוקוס בעל תכונת התמצקות שייחודית לו, אני חוששת שעם שמן אחר זה לא יעבוד. אולי מזולה/מרגרינה אם את משתמשת.

  5. טלי הגיב:

    הי האם אפשר לשים מים במקום החומץ?
    תודה

  6. נחמה הגיב:

    יצא יפהפה ממש וגם טעים. הבצק היה קצת נוקשה.בפעם הבאה אתן למומחה הבצקים הביתי לנסות.
    עוד בעיה: יצא מאפה גדול מאוד, דבר שהקשה על אכסון.

  7. טל הגיב:

    הי, אשמח לקבל חלופות עם כמויות לפטריות. לדוגמא אם אני מכינה עם תרד, כמה תרד ומה עוד?
    והאם ניתן להשתשמש בבצק עלים?
    תודה

    • אורי הגיב:

      בצק עלים לצערי לא מתאים כאן.. אפשר לעשות ממנו מאפה דומה, אך לא בצורה הזאת. הייתי מכפילה את כמות התרד, את יכולה לשלב במקום פטריות ארטישוקים לדוגמא (לבבות פרוסים)

    • גילה הגיב:

      קיצור דרך קלי קלות:
      לרדד קלות מלאווח מוכנים מהמקפיא. יוצא קטן (נכנס לתבנית 36 סטנדרטית) ולכן מכמות המלית הזו אפשר להכין 2 מגשים.
      עוד תוספת שתשמח טבעונים: טופו מגורר בתוך המלית.

  8. ילנה הגיב:

    היי האם אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח אחר? שיהיה כמה שפחות גלוטן

    • אורי הגיב:

      היי ילנה, לא ניסיתי אבל ייתכן שאפשר להחליף באחד הקמחים ללא גלוטן כגון קמח תמי. אם תנסי ספרי אם הצליח!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות