גאלט סלקים ואגוזים של יוסי שטרית
השף והשופט יוסי שטרית מצטרף לאתגר השפים "מבשלים מסלול מחדש" עם מתכון יפהפה לגאלט סלקים, שמוכיח שוב שאפשר ליהנות מאוכל מרהיב וטעים, גם בגרסה על טהרת הצומח
יש לי וידוי דרמטי: לא פרסמתי אפילו מתכון אחד ובטח שלא לימדתי אנשים לבשל לפני שהפכתי לטבעונית. במשך כל שנות עבודתי כעיתונאית אוכל, עסקתי בעיקר בסיקור – של תופעות, מגמות, שפים, תוצרת חקלאית וביקורת מסעדות, אבל אף פעם לא הייתי זו שחתומה על היצירה עצמה. כשהפכתי לטבעונית וכל עולמי השתנה (שלא לומר התהפך לי על הראש), התחלתי לאט לאט ועם המון חששות להתמודד עם כל מה שלא עשיתי עד אז ובכלל לא הייתי בטוחה שאני ראויה לו או מסוגלת.
מהר מאד הבנתי שיש צורך משמעותי בסדנאות בישול טבעוניות, שבקושי היו קיימות אז בשוק ובטח שלא בסטייל של האוכל שהאמנתי בו – טעים, סקסי ולאו דווקא "בריאותני". אבל שאני אעביר סדנת בישול?? מי אני בכלל ומה כבר אני יודעת על אוכל טבעוני?? ואז נפתחה בפניי הזדמנות מעולה לעבור את טבילת האש הסדנאית שלי עם הגב הכי רחב ורציני שיכולתי לקוות לו, כשאחד עז תלם (כן כן, זה שהיום הוא בלוגר מצליח, היוש!) ארגן לי ולשף יוסי שטרית סדנה משותפת. החלל הפנימי של מסעדת "קיטשן מרקט" בנמל תל אביב היה מפוצץ עד אפס מקום, יוסי הדגים מנות יפהפיות ואני פטפטתי את עצמי לדעת לצידו. איזה כיף זה היה! כל כך כיף שחזרנו על התענוג גם פעם שניה.
שני מתכונים נפלאים של יוסי, שהיה מהשפים הראשונים שהתארחו בבלוג
ואלה המתכונים שיוסי לימד להכין בסדנה המשותפת, היה טעים!!
מאז עבר כל כך הרבה חלב סויה בנהר – אני מלמדת בישול טבעוני כבר לא מעט שנים ויוסי הפך לאחד השפים המוכרים והאהובים בישראל, במיוחד מאז שהוא מככב בסלון של כולנו על בסיס יום יומי. רק טבעי היה שישתתף באתגר השפים "מבשלים מסלול מחדש" עם מתכון שהעניק לנו הזדמנות לשתף שוב פעולה, כשהפכנו יחד את המתכון המקורי למתכון מהצומח בגרסה יפהפיה וטעימה, שמתאימה לכל מי שמחפשים בימים אלה דרך לאכול בריא יותר ואקולוגי יותר ולצמצם את הפגיעה שלנו בבעלי החיים, בעצמנו ובסביבה.
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
גאלט סלקים ואגוזים של יוסי שטרית
כמה גיוונים ושינויים שאתם יכולים לעשות במתכון: אפשר להשתמש בחלב שקדים ללא תוספת סוכר במקום בסויה, אפשר להחליף את אגוזי הפקאן באגוזים אחרים (לדעתי קשיו יהיה מושלם), אפשר להחליף את הטופו המתובל בגבינת שקדים אפויה או לוותר עליו כליל. העיקר שיהיה צבעוני, טבעוני וטעים!
לבצק:
320 גרם (1/3 2 כוסות) קמח
2 כפות קורנפלור
קורט נדיב מלח
1/2 כוס שמן זית
125 גרם טופו משי טחון לקרם או יוגורט סויה טבעי
כ-3 כפות מים קרים
לקרם בשאמל:
1/4 כוס קמח
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות חלב סויה ללא תוספת סוכר
1/4 כוס יין לבן יבש
1 כף שמרי בירה
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח לפי הטעם
למילוי:
5-6 סלקים מבושלים (אפשר מואקום), חתוכים לפלחים קטנים
150 גרם טופו מתובל (למשל טופו פסטו), מפורק לנתחים קטנים
חופן נדיב אגוזי פקאן
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
עלי אורגנו טריים
מעט מלח גס
להגשה:
2-3 אגוזי ברזיל
+ מתחילים בהכנת הבצק: מניחים בקערה קמח, קורנפלור ומלח ומערבבים. מוסיפים שמן זית ומערבבים עד לקבלת לפירורים. מוסיפים טופו משי או יוגורט, מערבבים ומוסיפים מים בהדרגה רק לפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
+ בינתיים מכינים קרם בשמל: יוצקים לסיר בינוני שמן זית ומוסיפים קמח. מבשלים אותם יחד תוך כדי טריפה במטרפה ידנית, עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את יתר החומרים מלבד המלח וממשיכים לבשל לרתיחה קלה תוך כדי טריפה, עד לקבלת רוטב חלק וסמיך. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מלח. מסירים מהאש ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר. אם הבשמל מסמיך מאד מוסיפים עוד חלב סויה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מרכיבים את הגאלט: מרדדים את הבצק על משטח עבודה (אפשר לקמח מעט) לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. משטחים עליו את הבשמל כאשר משאירים מסביב שוליים נקיים של בצק בעובי כ-3 ס"מ. מניחים על הבשמל את פלחי הסלקים, מפזרים נתחי טופו ואגוזי פקאן ומתבלים במלח ובפלפל. מזלפים מעל שמן זית.
+ מקפלים פנימה את שולי הבצק ומברישים אותם בשמן זית. מפזרים מסביב עלי אורגנו טריים ומעט מלח גס ואופים בתנור החם 15-20 דקות, עד שהבצק פריך וזהוב. מגררים מלמעלה את אגוזי הברזיל במגרדת דקה ומגישים חם.
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם – טעים שם!
תגיות: שבועות, בצק פריך, בשמל, מבשלים מסלול מחדש, קיש סלק, גאלט, איך מכינים גאלט טבעוני, סלק, איך מכינים קיש טבעוני, יוסי שטרית
קטגוריות: מאפים, מבשלים מסלול מחדש, פוסט נבחר
נראה מעולה!
עושה חשק להכין את זה כבר עכשיו.
איזה כיף! קדימה 🙂
הכנתי ויצא מעולה. עכשיו אני רוצה להחליף את הסלק הפטריות. יעבוד לדעתך?
איזה כיף שאהבת! כן בהחלט, הייתי משתמשת בפטריות יער קרועות לרצועות אבל גם פרוסות פורטובלו יעבדו, הייתי עוטפת בשמן זית וטימין וצולה קצת בתנור לפני ההרכבה, כדי שכולן יקבלו צריבה יפה (בתוך הבצק החום לא יהיה ישיר).
נראה ממש טוב!
את חושבת שאפשר גם לאפות כקיש בתבנית קטנה או שהבצק יאפה פחות טוב?
בהחלט אפשרי! כן רצוי לעשות אפייה עיוורת עם משקולת על הבצק, כי בתוך התבנית הוא עלול לא להיאפות היטב.