המדריך לטבעוני/ת בברלין

43 תגובות לפוסט

  1. קאז! הגיב:

    קאז!
    זהירות! הכשרון שלך כבר גולש!
    פוסט מדהים!
    אין לי יותר מה לומר ולכן אשתוק.
    שפתי חתומות.
    אף מילה.
    ששששששששש

  2. אלף הגיב:

    בדיוק אתמול טעמתי את שוקולד ה-raw הראשון שלי (שהגיע מהולנד במקרה שלי) – וואו!
    שמחה שהטיול הראשון לחו"ל היה כ"כ מוצלח.

  3. kerenmk הגיב:

    איך עשית לי חשק לנסוע שוב לברלין, למרות שהיעד הבא בגרמניה אמור להיות דיסלדורף, בגלל הבירה. בפעם הבאה שלך – Yellow Sunshine. אמנם ביקרתי שם כצמחונית, אבל יש אופציות טבעוניות וחובבי הווג'י בורגר ירגישו בבית (למרות שאני לקחתי בכלל סטייק או שניצל…) http://www.yellow-sunshine.com/

    ברלין היא מובלעת. בשאר גרמניה קשה למצוא מקומות ידידותיים לטבעוניים ולעתים גם לצמחונים. במינכן, הרחק ממרכז התיירים אבל בקרבת אחת הכניסות לאינגלישר גארטן, הפארק העירוני, יש חנות טבעונית קטנה, יותר מכולת מסופר, שכדאי להגיע אליה (http://www.radixversand.de/ )

  4. יעל הגיב:

    איזה כיף!!!
    תחקיר שעושה חשק לטוס לברלין וגם לחזור להיות טבעונית.
    8)
    תודה!
    מתי, מתי כבר יהיה בי"ס /קורס ארוך/סדנא מקיפה/לימודים של בישול צמחוני וטבעוני??

    • אורי הגיב:

      היי יעל, תודה!! בדיוק פרסמתי שאילתא בעמוד הפייסבוק מי מעוניין בסדנת בישול טבעונית החודש, רציתי לוודא שיש מספיק היענות כי זה זמן של חופשות ונסיעות.. סדנה אחת אני מקווה לקיים בחצי השני של אוגוסט ובהמשך אני בטוחה שיהיו נוספות.

      • יעל הגיב:

        סדנא זה באמת אחלה, אבל אני מדברת על לימודים ארוכים ומקיפים. את מבינה את כוונתי? יום לימודם ארוך כמו בתדמור או כל בי"ס בישול אחר. לימודים מעמיקים שנוגעים גם בתיאוריה וגם במעשי. גם בישול וגם אפייה. גם בריאותי וגם נהנתני… אני בטוחה שיש מקומות בעולם שכבר הקימו מסלול כזה! 🙄

        • אורי הגיב:

          היי שוב, אני מניחה שיש – אם כי אולי פחות ממה שנדמה לנו לצערי.. התחום הזה עדיין בחיתוליו. ככל שהקהילה כאן תגדל ויהיו גם מקומות לממש את הלימודים האלה באופן מקצועי (מסעדות וקונדיטוריות טבעוניות/צמחוניות) אז התחום הזה יתפתח יותר. אנחנו בדרך 😉

  5. יעל הגיב:

    מציינת גם פה לגבי LUSH, שהחברה תומכת בארגונים אנטי ישראלים שתומכים בעקיפין בחמאס.
    פירוט:
    http://unitedwithisrael.org/purchasing-lush-soaps-helps-hamas/

    http://www.theblaze.com/stories/luxury-spa-brand-helps-hamas-with-every-soap-and-lotion-sold/

  6. נעה הגיב:

    החזרת אותי לאחד הבילויים הכי כייפים שעשיתי בחיי, כשנסענו באוקטובר שעבר לברלין… טיול שכולו סביב קולינריה טבעונית. לה מאנו ורדה הוכתרה כמקום ראשון גם אצלנו..
    בזמנו לאקי ליק דווקא הפתיעו אותנו במנות מדהימות, אסתטיות ומקוריות, בעצם זו הייתה המסעדה היחידה שחזרתי אליה לסיבוב שני.. וויאסקו גם הרטיטה את ליבנו, לכן ממש חבל לי שלא זכיתן לחוויה מתלקקת כמונו… אם אי פעם תחזרי לברלין- תני לה צ'אנס נוסף…
    ואם כבר ה"מכולת" של ויגאנז- אז אשמח לחלוק חוויה חיובית מאוד שהייתה לנו איתם: עשינו משלוח לארץ של הרבה (מאוד) מוצרים שקנינו שם (הווו השוקולד הלבן המושלם!!) אז מעבר לעובדה שהיו ממש נחמדים אלינו, החבר'ה פינקו אותנו בכמה פרוסות שונות של עוגות על חשבון הבית! והעוגות שם מדהימות! להבדיל מקפה ווקס שעם כל הכבוד- לא בא לי לאכול גוש מרגרינה- העוגות של ויגנז היו ממש טעימות ומגוונות בטעמים שלהן..

    אין ספק שברלין היא אתר עליה לרגל לטבעונים ולמתעניינים… 🙂

  7. כוכב הגיב:

    אין אין על האוכל בברלין…כשהטבעונים מתים – הם מגיעים לגן עדן בברלין (:

  8. ורד הגיב:

    אחלה כתבה, סקירה מקיפה וטעימה, אם תבקרי בבלגיה מוזמנת לכתוב לי 🙂

  9. Polly הגיב:

    פספוס אדיר בעיניי בכתבה שלך הוא ה"yoyo" מזללה טבעונית קטנה שרוב התפריט שלה מורכב מהמבורגרים אך כולם טבעוניים למהדרין, זול שם בטירוף (5 יורו לארוחה מפוצצת + שתיה) והמוכרות נחמדות וידידותיות.. ממש מעבר לפינה יש את ה"קאפקייק" המפורסם שבו יש מבחר של שניים או שלושה סוגים של קאפקייקס טבעוניים גם כן. מושלם לאכול ביויו ולקנח בקאפקייק אם אתם באיזור שמצפון לאיסט סייד גאלרי..
    את הכתובת אני לא זוכרת אבל אפשר לחפש בגוגל מאפס! 😉

    • אורי הגיב:

      היי פולי, דווקא ניסיתי לאכול שם אבל היה כל כך מלא והודיעו לנו שייקח לפחות שעה עד שנקבל אוכל.. חייבת לומר שאכן זה פתרון זול ומהיר, אבל האוכל בסיסי מאד ומעובד. בכל מקרה – המדריך ממליץ רק על מקומות שהספקתי להיות בהם בעצמי, ככה שברור שלא מכסה את כל ברלין 😆

  10. עינב הגיב:

    הקלת עלינו מאוד, היה פשוט מדויק ונהננו המון!
    תודה רבה 🙂

  11. יער הגיב:

    אני מרגיש שנעשה עוול גדול למסעדת kopps. התפלאתי ממה שרשמת, לא מתווכח על טעם וריח כמובן, אבל בשבילי זו היתה אחת המסעדות הטובות שאכלתי בה בחיי, אם לא ה! מנות יצירתיות ויפות, טעם מדהים ושירות אדיב. כנראה שיום עסל ויום בצל, אבל אני מפציר בכל מי שמבקר בברלין לא לוותר על החוויה של kopps.

    • אורי הגיב:

      היי יער, היתה לנו שם חוויה ממש לא טובה אבל שותפתי לארוחה שמתגוררת בברלין חזרה לשם מאז מספר פעמים ומדווחת שאכן כנראה היתה נפילה לא מייצגת. אז צודק, שווה לתת צ'אנס :mrgreen:

  12. מיה הגיב:

    אני גרה בברלין, שהיא עיר ענקית, ולדעתי ביחס לגודלה היא מאד, אבל מאד לא ידידותית לטבעונים, או לחובבי אוכל בלתי מעובד.
    נכון, יש שני סניפים של וגנץ בעיר, אבל זה בערך הכל בנושא מכולות טבעוניות ברמה.
    בנוסף, סימון על מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים לא קיים.

    אולי אני כבר לא רגילה למחירים של הארץ, אבל לה מאנו ורדה יקרה בטירוף, ולדעתי לא שווה את הכסף. מנות מיניאטוריות, שממש התבישתי מהחברה שהזמנתי לארוחה.
    הנושא של קנקן מים לשולחן זה קונספט שגם לא קיים בגרמניה, לא משנה כמה כסף השארת בסוף הערב, והם לא מתבישים להמציא תירוצים טפשיים למה לא.

    המלצות שלי לאוכל טבעוני מהמם:

    דולורס – המסעדה הכי כיפית בברלין. חומרי גלם ברמה גבוהה, טעים בטירוף וזול מאד.
    Rosa-Luxemburg-Straße 7, 10178 Berlin
    http://www.qype.co.uk/place/1826-Dolores-Gourmet-Burritos-Berlin

    ספיצי – מסעדה איטלקית טבעונית, אמנם היפסטרית, אבל בכל זאת.
    Treptower Straße 95, 12059 Berlin
    http://www.qype.co.uk/place/2072457-Sfizy-Veg-Berlin

    לקניות של מצרכים שלא מצריכים קירור אני מאד ממליצה על רשת dm
    הם גם ידועים ביחס הוגן לעובדים שלהם.

    • אסנת שמעוני הגיב:

      היי
      אני מתעדת להגיע לברלין בשבוע הבא, וכמובן שלקחתי את כל המלצותיה של אורי וגם שלך. חברה שלי התהבה כל כך שיש שם את רשת LUSH ורוצה שאביא לה מוצרים משם. שאלתי אם אתן יודעות האם הם מבצעים ניסויים בבעלי חיים?
      לגבי מוצרים לקנייה האם יש מוצרים אותן אתן ממליצות לקנייה בעיקר תחליפי גבינה צהובה?

      אורי תודה רבה על הכתבה המעלפת

      • אורי הגיב:

        לאש נגד ניסויים וזה גם כתוב ומצוייר על כל השקיות שלה.
        אני ממליצה ללכת לוגאנז, הסופר הטבעוני (יש שני סניפים כבר!) ולהשתגע 🙂
        יש גבינות מעולות קשות של no-moo, זאת עם האגוזים!! יאמ

  13. יוליה הגיב:

    הי,
    חזרנו מברלין, בן זוגי הטבעוני ואני אוכלת כל. חייבת להודות לך בשם שנינו על הפוסט שליווה אותנו במשך שהותינו בעיר. השקענו ונסענו ללמנו ורדה שהיתה אכן ברמה ומאד מעניינת מבחינה קולינרית (רביולי שלא באמת מזכיר שום רביולי שאכלתי אי פעם). וארוחת בוקר בקפה ווקס – אין ספק שסלט עם ההרינג הטבעוני גנב את ההצגה (וזאת כותבת לך רוסיה שגדלה על הרינג).
    תמשיכי לעדכן ושוב תודה!

  14. מגיב חפוז הגיב:

    ה-VIASCO לא צריך להיות מוכתר כפיאסקו, משום שבגרמנית הוגים את השם מראש "פיאסקו", כי V הוגים כ-F. אז אפשר לומר שהכתובת הייתה על הקיר – או על השלט.

  15. דפננה הגיב:

    הייתי אתמול בסניף החדש של veganz, התרשמתי לטובה, למרות שאת רב המוצרים שם ניתן למצוא בכל חנות BIO אחרת, אבל החוויה שלא צריכים להסתכל על המוצרים ולבדוק את הרכיבים, עושה את ההבדל… היתרון של המקום, שיש שם פינת משחקים לילדים, החסרון, אין שרותים…

    בנוסף, באותו הרחוב, ישנה חנות נעלים טבעוניות. לא יצא לי עוד להגיע לשם אבל זה האתר של החנות http://www.avesu.de

  16. מיה הגיב:

    הי אורי, אולי תבואי להעביר פעם סדנא בברלין? יש פה כבר די הרבה ישראלים, וחלקם צמחו/טבעונים.
    רעיון, לא?
    רק בקבוצת הפייסבוק של ישראלים בברלין יש מעל 5000 איש.
    https://www.facebook.com/groups/135888136157/search/?query=%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99

    • אורי הגיב:

      היי מיה, אני הכי בעד, חושבת אפילו על סיור קולינארי + סדנה + סיור כללי בעיר עם מדריכה טבעונית מקומית, בקיצור.. הלוואי, צריך איכשהו לארגן (ולממן..)

  17. מיה הגיב:

    היינו ב-pele mele עכשיו. שבת אחר הצהריים. איזה מקום מבאס. נקודת האור היחידה היתה הקפה בחלב סויה שהיה טעים מאד. אבל בשביל זה לצאת לבית קפה? הפאי רבבה היה משמים. הפרי עוד איכשהו אבל בצק המרגרינה הקר והכבד מבאס לגמרי. לצהריים אפשר לאכול רק סנדויצ'ים עם וריאציות של טופו ולחמניות מאלדי, או צ'ילי סביר אבל עם שתי פרוסות לחם קשות מלפני שבוע.
    בקיצור ממש לא שווה את ההגעה. אמנם זול, אבל קפה עם חלב סויה אפשר גם בבית.

    • אורי הגיב:

      היי מיה, צר לי לשמוע על האכזבה – טוב לדעת שיש פחות מבחר בצהריים, התפריט באמת מבוסס בעיקר על כריכים וסלטים. אנחנו אכלנו שם כריך, קרואסון ושני סוגים של ארוחת בוקר שאמנם לא היו מעיפים אבל היו בהחלט חביבים.

  18. דפנה הגיב:

    הי אורי תודה על שלל הכתובות הן היו לעזר רב!
    המסעדה Lebensfroh ברחוב גורליצר נסגרה. היינו בVEGANZ וזה באמת תענוג. יש לי שתי שאלות : מאחר וקניתי המון גבינות הייתי רוצה להקפיא חלק מהן, את יודעת אם זה אפשרי? חוץ מזה מכיוון שהכיתוב על המוצרים בגרמנית לא הצלחתי למצוא תחליף ביצה משהו כמו NO EGG את יודעת אם יש להם ואיך זה נקרא בגרמנית? בכל מקרה דנקן… 😀

    • אורי הגיב:

      היי, תודה על העדכון, לא מפתיע שנסגרה..
      אני לא בטוחה לגבי הקפאה – מאד תלוי איזו גבינה ולא ניסיתי, כך שאני לא רוצה להטעות.. לא מכירה תחליף ביצים גרמני, מכירה רק בריטי או אמריקאי.

  19. אביתר הגיב:

    שבנו אתמול מברלין ואלה התובנות שלנו:
    1.רוב המסעדות רחוקות מאזור התיירות המרכזי ודורשות קצת נסיעה וניווט בתחבורה הציבורית המדהימה שלהם.

    2. היינו בשני הסניפים של veganz, אשר ממש דומים בגודלם ובהיצע שלהם. בכל אחד מהם יש קפיטריה בשם goodis או משהו כזה עם בייגלה ממולאים, טורטיות, עוגות, סלטים בקופסאות ועוד כמה דברים קטנים. הרוב טעים ביותר, המחירים ממוצעים. באשר לסופרים עצמם- הלוואי עלינו בארץ מבחר כזה. לנו כישראלים מומלץ להתעכב על מקררי הגבינות והנקניקים, ואם אתם מבקרים בקיץ גם על הגלידות.

    3. מישהי המליצה בחום רב על דולורס- מדובר במקום בכלל לא טבעוני.

    4. אורי המליצה להתרחק מkoop, ואילו התגובות כאן המליצו דווקא כן לבקר. היינו כבר קרובים כי זה נמצא ליד האזור היהודי אז נכנסנו. מדובר ממש במסעדה ולא בבית קפה. התפריט היה רק בגרמנית,אבל המלצר היה מקסים ותרגם לנו. לקחנו את העסקית שכללה מרקים קטנטנים וסבירים, שניצל לפת מחריד, תפוחי אדמה טעימים ומלפפון חם(!) שהיה קצת בעע.
    לקינוח לקחנו שוקו ועוגת בראוניז שהייתה מעולה אך טיפה מתוקה.
    בקיצור, מקום גדול ומסעדתי, קצת יקר, מלצרים נחמדים, מיקום טוב, אבל חרא אוכל! חוץ מהעוגה והשוקו..
    5. אכלנו גם בmomo, שטבעוני כמעט לחלוטין. מדובר במקום זעיר אך מתוק, שמוכר מומואים (קרפלעך) במילויים טעימים. אפשר לבקשם מטוגנים, יותר יקר ופחות בריא אבל ממש משדרג אותם. טעים אבל בא עם רטבים סבירים בלבד. המחיר ממוצע, לא זול אך לא יקר מדי. אין שם שירותים שימו לב.

    עוד הערה, בבית המלון היו 3 סוגי חלב סויה, מסיק מכך שמקובל לספק בארוחות הבוקר שם חלב סויה.

  20. שירית הגיב:

    הי
    ראשית כל ,תודה רבה רבה על כל ההמלצות שלך.חזרנו מברלין והמידע באתר שלך עזר לנו המון.עדכון לגבי pele mele:הם פתוחים עכשיו החל מהשעה 10 בבוקר ולא מ-12 בצהריים.בעלת הבית בחורה צעירה, שאלה אותנו מהיכן אנחנו וכשסיפרנו שהגענו בעקבות המלצה שלך בבלוג,היא זכרה אותך.אכלנו ארוחת בוקר מהתפריט (בשעה אחת בצהריים) ,והיה ממש חביב,מוגש בצורה אסטטית וטעים.נכון שהמבחר לא גדול וזה קצת לא במרכז הענינים אבל שמחנו שהגענו לשם.

    vegans היה נהדר.אוכל,מחירים,סנדוויצים,עוגות.מושלם לארוחת בוקר בשירות עצמי ולמען האמת בין המקומות הבודדים שפתוחים ממש מהבוקר.
    מכיוון שלא אכלנו ארוחת בוקר במלון,בימים שלא אכלנו בוויגאנז היינו שורדים על הפוך מחלב סויה מסטארבאקס ולחמניה ריקה בלי כלום עד שבתי הקפה הטבעונים היו נפתחים.

    la mano verde היתה המסעדה הטובה ביותר עם מחירים גבוהים אבל שווה כל גרוש.מרק גספאצ'ו מאבוקדו ,חלב קוקוס וצ'ילי היה מופלא.כדאי לבדוק את השעות והימים שהם פתוחים כי הם כן פתוחים גם ביום שני.רק ביום ראשון הם סגורים.

    FRECKLES בית קפה חביב .מבאס שרובם פותחים רק ב-12
    .מבחר ממש מצומצם,כמו שכתבת. טוסטים,קישים ועוגות.לדעתי אפשר לוותר על הקיש וללכת רק על טוסט ועוגה.פשוט,לא מתוחכם אבל טעים.נגמרה להם עוגת השוקולד גבינה אז אכלתי עוגה טעימה אחרת בסיס אפוי של פירות יער וקצפת צמחית .

    KOPPS המסעדה היתה מפוצצת.היינו בשבע בערב,ותוך חצי שעה היא היתה מלאה עד אפס מקום. רובם מזמינים שולחנות מראש.כנראה שהיא מאד אינית ופופולרית.אני לא ממליצה לוותר עליה.היא יקרה וטעימה.לא מעודנת כמו לה מאנו ורדה אבל בערך על אותה סקאלה של תמחור.עלה לנו 75 יורו לשני אנשים לפני טיפ.יצאנו מרוצים.למנות הראשונות חיכינו מעט זמן ולעיקריות חיכינו הרבה זמן אבל לא היה אכפת לנו.לא הכל היה מעולה אבל הכל היה טעים.ויש להם סלט ביצים מושלם ולא מטופו.זה היה הסלט ביצים הטבעוני הכי טוב שאכלתי.כששאלתי ממה זה עשוי ,המלצר אמר לי שזה מפסטה וגרגירי חומוס?? אין לי מושג איך הם הגיעו לחיקוי המושלם הזה.מזמינים מהתפריט סלסלת לחם וזה בא עם הסלט ביצים בתוך קערה קטנה מזכוכית.

    אז שוב,המון תודות על כל ההמלצות בבלוג שלך

  21. אביגיל הגיב:

    תודה תודה! נעזרנו בהמלצות, בזמנו גם מאלו של אמסטרדם.מאוד שמחים להוסיף לרשימה 2 מקומות טבעוניים למהדרין. אחד בשם FAST RABBIT מזללה חמודה, אסתטית ממוקמת טוב. http://veggieway.de/fast-rabbit/ השני זה מקום צרפתי ממש טעים בשם הקלאסי HO-LA-LA יש קרפים עם "גבינות" וקינוחים מפנקים, בקיצור פשוט תענוג! שני סגור, יש בראנץ' שלא היינו בו אך שמענו שהוא מעולה. בשבת מ12 ובראשון מ11. כתובת: Mainzer Strasse 18 (Frankfurter Allee

  22. שני הגיב:

    תודה רבה על הפוסט המעולה!
    במקרה נתקלנו במסעדה וייטאנמית טבעונית שהייתה פשוט מעולה- Cat Tuong, גם עבור חובבי אוכל לא טבעוניים:)
    הכתובת- Kastanienallee 89.
    היא סמוכה לתחנת יו באן Eberswalder, וגם ליו באן
    U Rosenthaler Platz.
    נמצאת במרחק הליכה סביר מהמאוור פארק.
    לא לוותר על הספרינג רולס, הדאמפלינגס והמשקאות המעולים!!

  23. ירדן הגיב:

    כדאי לעדכן את הכתבה, שכן היא הדבר הראשון שקופץ שרושמים טבעוני בברלין.
    מסעדת Kopps הלא מומלצת, דווקא טעים ומיוחד, קצת פלצני, אבל שווה.

    • אורי הגיב:

      לי היתה חוויה לא מוצלחת שם, אני יודעת שאחרים מאד אוהבים ובאופן כללי התרשמתי שיש שם חוסר יציבות במטבח.. לא יכולה לכתוב המלצה על מסעדה שלא נהניתי בה אבל שמחה לשמוע שחל שיפור 🙂

  24. רומי הגיב:

    הייתי רוצה לעדכן שלאחר חיפוש של כל המסעדות שכתבת בגוגל, חצי מהן נסגרו.. (נכון לאפריל 2017)

    • אורי הגיב:

      תודה רומי, אני אבדוק ואציין מי נסגרה. טבעי שכתבות באינטרנט מתיישנות, לכן יש תאריך פרסום 🙂

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות