חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד

אפריל 11, 2014 מאת:

תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד כשמכינים אותו בקלי קלות.

חומרים לכ-30 ממתקים
200 גרם תערובת אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, לוז, קשיו, שקדים – מה שבא)
200 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו
120 מ"ל קרם קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי

+ מחממים מחבת יבשה וקולים עליה את האגוזים הקצוצים במשך 5-8 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המייפל (זהירות, זה יבעבע) ומערבבים מיד כך שכל שברי האגוזים יצופו. מסירים מהאש.
+ משטחים את האגוזים הממותקים בתבנית בשכבה אחידה בגובה של 1-2 ס"מ ומאחסנים בינתיים במקרר או במקפיא.
+ בסיר קטן מעל להבה נמוכה ממיסים את השוקולד עם קרם הקוקוס, תוך כדי בחישה (להקפיד שלא ייחרך), עד שמתקבל קרם חלק.
+ מוציאים את התבנית עם האגוזים ויוצקים עליהם את קרם השוקולד החם. משטחים היטב ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות, להתמצקות (אפשר לזרז תהליכים במקפיא).
+ חותכים לקוביות ומגישים. אם נשאר משהו – שומרים במקרר.

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

Print Friendly, PDF & Email

25 תגובות לפוסט

  1. נעמה הגיב:

    ניסיתי את החטיפים עם סילאן ומולסה,זה יצא מצוין ואת קרם השוקולד עשיתי כמו גנאש,קרם קוקוס על סף רתיחה ואז קוביות שוקולד מחוץ לאש, זה פחות מסוכן ואין סיכוי שישרף.

    • חגית הגיב:

      האם מי אגוז קקוס / תמצית אגוז קוקוס 60% יכול להחליף את חלב הקוקוס ?

      • אורי הגיב:

        היי, לא בטוחה לאיזה מוצר את מתכוונת, אבל אם זה נוזל לבן שמגיע בקרטון או בפחית – התשובה היא כן. הבעיה היא באחוזי השומן, כי אני השתמשתי בקרם קוקוס. מה שאת יכולה לעשות אם אין לך קרם זה להשתמש בכמות קטנה יותר, כדי שהתערובת לא תצא דלילה או לחילופין לצמצם את הנוזל בבישול כדי שיסמיך ואחוזי השומן יעלו.

  2. ענבר הגיב:

    אפשר סילאן במקום המייפל?

  3. קרן הגיב:

    הכנתי את החיתוכיות, יצא מעולה.
    באחת הגרסאות הוספתי חמאת בוטנים, יצא טעים מאוד אבל… רך יותר ..
    איך כדאי לגרום לזה להתקשות? להפחית חלק מקרם הקוקוס?
    אשמח להצעות וכמויות..

    • אורי הגיב:

      כן, הייתי מפחיתה מקרם הקוקוס ומהמייפל, חמאת בוטנים היא למעשה שומן ולכן מרככת. או לשים יותר שוקולד 🙂

  4. danit הגיב:

    מתכון מעולה
    עשיתי ונגמרה התבנית באותו היום 🙂

  5. דניאל הגיב:

    מתכון פשוט אדיר! עשיתי עם חלב סויה וסילאן ויצא מעולה.

  6. יונית הגיב:

    אהלן, האם אפשר להכין את המתכון גם עם חלב קוקוס , ולא קרם?
    תודה!

  7. מיכל הגיב:

    שלום אורי
    שאלה
    לחתוך רק אחרי התקשות במקרר?אני אוכל לחתוך אותם, הם לא יהיו קשים למדי?

  8. מיכל הגיב:

    שלום אורי
    שאלה
    לחתוך רק אחרי התקשות במקרר?
    אני אוכל לחתוך אותם, הם לא יהיו קשים למדי?
    האם להשתמש רק בשוקולד של 60%?
    תודה

  9. דניאל הגיב:

    נראה מעולה! אפשר להחליף את המייפל בסוכר?

  10. עידית הגיב:

    במה ניתן להחליף את קרם הקוקוס?באיזה שומן אחר ללא קוקוס?

    • אורי הגיב:

      היי, ראשית אם את חוששת מהטעם אז אל תדאגי, הוא לא מורגש. הקרם מחליף בעצם שמנת מתוקה, כך שאופציה אחרת שאני לא מתה עליה היא שמנת צמחית..

  11. שולמית הגיב:

    האם אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמן קוקוס? ואם כן מה הכמות?

    • אורי הגיב:

      היי, לצערי ממש לא.. הקרם הוא כמו שמנת ושמן ממש לא יכול להחליף אותו. אפשר להשתמש בחלב צמחי בכמות קטנה יותר משל הקרם (כי הוא דליל יותר) ואז להוסיף כפית שמן קוקוס כדי להעשיר בשומן ובברק.

  12. דורית הגיב:

    היי, הכנתי ויצא מופלא. רוצה להכין ללא אגוזים בגלל אלרגיה. חשבתי להוסיף פירות יער במקום. דעתך?
    תודה מראש דורית:-)

    • אורי הגיב:

      היי דורית, כיף לשמוע! אם את אוהבת את השילוב, בהחלט יכול לצאת מוצלח, הייתי הולכת על פירות מיובשים ולא טריים.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games