עוגיות מפנקות עם שוקולד לבן

עוגיות שוקולד לבן, שיבולת שועל ופקאן

פברואר 11, 2017 מאת:

עוגיות שהן סופר מפנקות ויחד עם זה קצת יותר בריאות – השילוב המושלם! מי שלא מת על טעם קוקוסי יכול להשתמש בשמן קוקוס נייטרלי (מזוכך) ומי שמעדיף טעם קוקוס דומיננטי יותר, יכול להחליף את הפקאנים הטחונים בקוקוס טחון יבש.

חומרים לכ-20 עוגיות

120 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה דביק
70 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס רך (לא נוזלי)
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
3 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 טבלה (85 גרם) בטעם שוקולד לבן עם קוקוס ופקאן, קצוץ
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כוסות (130 גרם) שיבולת שועל
1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים דק

טבלת פינוק בטעם שוקולד לבן של כרמית

קוצצים בסכין את הפינוק הלבן

+ מניחים בקערת המיקסר סוכר, שמן קוקוס, תמצית וניל ומלח ומערבלים באמצעות וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית. ממשיכים לערבל ומוסיפים כף אחרי כף את רסק התפוחים, עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
+ מוסיפים לקערה שוקולד קצוץ, קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ופקאן או קוקוס טחון וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד טבעוני לבן

פינוק בדרך לתנור

+ מאחדים את הבצק בידיים ויוצרים ממנו כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.
+ אופים את העוגיות בתנור החם במשך כ-10 דקות עד שהן מזהיבות ופריכות בקצוות ועדיין רכות במרכזן. מוציאים לרשת צינון, מניחים להצטנן לחלוטין ומאחסנים בקופסא אטומה.

עוגיות שוקולד לבן ושיבולת שועל

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

4 תגובות לפוסט

  1. ליה הגיב:

    אפשר להחליף בשוקולד מריר? או לוותר על השוקולד לגמרי?

  2. ירון הגיב:

    שיבולת שועל רגילה או גרוסה?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות