גליל שוקולד אגוזי-תפוזי

אפריל 1, 2015 מאת:

גם קינוח אפשר ורצוי לפרוס לעיני הסועדים והפעם, נקניק השוקולד האהוב בגרסה משודרגת עם אגוזים, חמוציות ותפוזים.

150 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
3 כפות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)
2 כפות (כ-50 גרם) שמן קוקוס
100 גרם (1 כוס) שברי שקדים
50 גרם (1/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים
50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשות, קצוצות
1 כף ברנדי או ליקר תפוזים
קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז

+ מניחים בקערת ערבוב את השקדים, אגוזי המלך והחמוציות.
+ ממיסים בקערה מעל מים רותחים (בן מארי) או במיקרו את השוקולד עם חלב השקדים ושמן קוקוס עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים לקערה עם השקדים.
+ מוסיפים ברנדי וקליפת תפוז ומערבבים היטב. מאחסנים במקפיא למשך כ-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.
+ פורסים על משטח העבודה יריעה של ניילון נצמד. מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא ומניחים על הניילון. אם התערובת קשה מדי לעבודה, ממתינים כמה דקות לריכוך.
+ יוצרים מהתערובת המגובשת צורת גליל דחוס ועוטפים בניילון הנצמד. מגלגלים כך שיתקבל גליל אחיד. מחזירים למקפיא למשך כשעתיים.
+ מוציאים כ-15 דקות לפני ההגשה ופורסים. אחרי ההקפאה הראשונית ניתן לאחסן במקרר.

כל מה שטוב מסתתר בפנים. מוציאים ופורסים לעיני האורחים

כל מה שטוב מסתתר בפנים. מוציאים ופורסים לעיני האורחים

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

4 תגובות לפוסט

  1. מריאנה הגיב:

    היי אורית..
    הייתי מעוניינת לדעת בבקשה אם אוכל לוותר על הכף ברנדי\ליקר ולהחליפם בנוזל אחר? ואם בבמידה ואפשרי בכלל לוותר עליהם עליי להוסיף מצרכים נוספים לתערובת או להמשיך עם המתכון בלעדיהם כרגיל?
    תודה 😳 😉 נ.ב- נשמע אחלה מתכון (;

  2. קרן הגיב:

    האם יש תחליף לשמן קוקוס?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות