מחיר הביצים

34 תגובות לפוסט

  1. דניאל הגיב:

    שלום 🙂
    תודה על המתכון.
    מאיפה את קונה קמח חומוס?

    • אורי הגיב:

      היי דניאל, קמח חומוס ניתן להשיג בחנויות טבע וברשתות כמו עדן, ניצת הדובדבן וטבע קסטל.

    • רם הגיב:

      רק שלפעמים ישנה טעות בתרגום וכתוב "קמח עדשים", אך רואים בברור לפי הצבע והריח כי מדובר בחומוס ולא עדשים.

    • עינת הגיב:

      היי

      מדוע נדבקת לי החביתה הטבעונית למחבת נירוסטה שלי .

      אני לא מעוניינת להשתמש בנון סטיק או בטפלון רק בנירוסטה

      מה עושים שבכל זאת אוכל להשתמש במחבת נירוסטה והחביתה הטבעונית לא תידבק ותצא ראויה למאכל?

      תודה מראש לכל מגיב ומגיבה.

      • אורי הגיב:

        היי עינת, שאלה טובה.. למיטב נסיוני זה פחות עובד אבל אולי עם יותר שמן זה יצליח.. אפשר גם להוסיף שמן לתערובת עצמה. אגב, יש היום מחבתות בטיחותיות לחלוטין (לפחות לפי מה שאני יודעת) שהן לא טפלון או ציפוי חיצוני שעלול לעבור לאוכל, שווה לבדוק. מקווה שיצליח!

  2. עופרי הגיב:

    ינוסה בקרוב! יופי, שלא יקשקשו לי במוח למה היבחוש הקטן לא אוכל ביצים ולא יהיה לו מה לאכול בפעוטון (יום אחד כשאשלח אותו לשם…) 😉

  3. עומר הגיב:

    ביצים זה גם מאוד לא בריא.

    גם אני לא מחפש תחליפים אבל משום מה החלטתי לפני כמה ימים להכין "חביתה מקושקשת" טבעונית שיצאה מצוין. אם משהו מעוניין לנסות, אז הנה:

    חופן פטריות, 1 בצל, 1 גזר, חבילה טופו, סויה, פלפל שחור, מעט חלב סויה(ללא סוכר)

    מאדים עד לריכוך בצל, גזר ופטריות עם קצת מים
    שמים את הטופו בשקית של סופר ומרסקים עם פטיש ליצירת פרורים.
    מוסיפים למחבת, מוסיפים רוטב סויה ופלפל ואם צריך גם קצת מים.
    מערבבים, כעבור כמה דקות מוסיפים ממש קצת חלב סויה בשביל המרקם.
    מגישים.

  4. ירון הגיב:

    התמונה הדהימה אותי במבט ראשוני חשבתי שמדובר בפשטידה איזה יופי של תוצאה.

    • ברכה הגיב:

      ממש צודק האומלט ממש דומה לפשטידה. אגב אין כמעט הבדל זה טיגון ופשטידה זה אפיה אפשרי מאותם מצרכים להכין פשטידה מדהימה.

  5. יואב כ"ץ הגיב:

    היי אורי – באיזה קמח תירס מדובר? כזה שעושים ממנו ממליגה (גרגרים בערך בגודל כמו אלה של קוסקוס דק) – או משהו טחון עוד יותר? תודה – נראה מדהים וממש מתחשק להכין. והאתר שלך יפהפה 😉

  6. אנה הגיב:

    האם יש תחליף לטופו – אני אלרגית לסויה? 😥

    • אורי הגיב:

      אויש, באמת לא כיף בכלל 😥
      אני לא יודעת אם יש משהו שממש יכול להחליף. כמה אפשרויות שהייתי בודקת – מרסקת עגבניה וזוקיני למשל במקום. או לחילופין מוסיפה יותר קמח ומערבבת עם חלב שקדים שהוא סמיך יחסית (וואו, מעניין איך זה ייצא! יותר פנקייק אבל יכול להיות מוצלח) עד לקבלת המרקם הנכון. עשית לי חשק לנסות!

  7. מתן הגיב:

    המרקם יצא סבבה אבל זה לא כל כך טעים, אולי בגלל הטופו.

  8. עינב הגיב:

    חייבת לציין שעם קורנפלור יצא לי יותר טוב

  9. moshe הגיב:

    קודם כל תודה על המתכון, פשוט נדהמתי לגלות שאפשר ליצור סוג של חביתה מחומוס או/ו תירס.
    בחביתה שלי אני הורדתי את הטופו, במקום בצל ירוק השתמשתי בבצל לבן כי בצל ירוק בדרך כלל לא נמצא אצלי. הוספתי גם קצת שמרי בירה כדי להוסיף טיפה מליחות ווטעם גבינתי. מבחינת התהליך במחבת זה היה קטסטרופה. שמתי כמות נדיבה יחסית של שמן זית לחביתה רגילה שאני הייתי עושה, כיסיתי את המחבת עם מכסה כמו שרשמת על להבה גבוהה ותוך דקה שתיים החביתה שתתה את כל השמן, נדבקה למחבת והייתה כבר מוכנה להפיכה. בנגלה השנייה היה קצת יותר טוב, הוספתי הרבה יותר שמן והחביתה נדבקה רק טיפה. אבל בפעם הבאה אני אנסה בלי מכסה ועל להבה קצת יותר נמוכה.

    למרות כל מה שרשמתי מהחוויה הלא כל כך מוצלחת שלי, אני חייב לציין שיצא לי טעם חביתה מעולה. באמת שהוא מזכיר לי קצת חביתה. אפשר להכניס לתוך סנדוויץ וכל אחד היה טורף בשניות.

    תודה רבה על המתכון!

    • אורי הגיב:

      יופי, שמחה שלמרות התלאות זה הצליח! מוזר מה שאתה מתאר.. אולי המחבת שלך ללא חומר ציפוי? מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי. לדעתי חובה לכסות וכן, אחרי טיגון ראשוני להנמיך להבה זה כדאי. בהצלחה :mrgreen:

      • moshe הגיב:

        הפעם ניסיתי עם מחבת חדש של פסח ויצא מעולה, בדיוק לפי ההסבר. תודה!

        הבעיה הייתה באמת בציפוי.

  10. שוש הגיב:

    הי אורי,
    מאוד נהנית לקרוא את הבלוג שלך שמסייע לי בדרך לטבעונות…. אחרי שנים רבות של צמחונות .
    יש לי קמח חומוס אבל לא קמח תירס. האם אפשר להסתפק בקמח חומוס או להחליף את קמח התירס בקמח אורז או תפו״א?
    תודה,
    שוש

    • אורי הגיב:

      היי שוש, תודה על המילים הטובות 🙂 אפשר עם קמח חומוס, אבל הוא דומיננטי ו"קשה" – אולי קצת קמח אורז יתאים. קמח תירס הוא מתקתק, גרגירי ופריך, לכן הוא נותן לו קונטרה יפה.

      • שוש הגיב:

        הי אורי,
        אומלט לא יצא לנו מזה אבל לביבות אפויות בתנור, קריספיות ושחמחמות יצאו נהדר.
        כנראה עשיתי משהו לא נכון בתהליך ובנוסף לכך, לא היה לי קמח תירס כך שמהעיסה המוזרה שלא התפתחה לאומלט, ליבבתי לביבות..
        אנסה שוב עם כל המצרכים ומקוה שבפעם הבאה זה יצליח.
        תודה,
        שוש

  11. ערן מחלו הגיב:

    ניסיתי ויצא ממש טעים. תודה על המתכון

  12. ערן מחלו הגיב:

    אגב, צריך להזהר בחנויות טבע למיניהן. כמעט נפלתי בפח עם קמח התירס. יש את אלו שנמצאים במדף ה "ללא גלוטן" ועולים כ-20 ש"ח לחצי קילו. במדף הקמחים הרגילים מצאתי קמח תירס איטלקי מעולה לפולנטה, גם הוא ללא גלוטן ועולה 18 ש"ח לקילו.

  13. קורל פרז הגיב:

    היי אורי! המתכון נשמע ממש טוב,אבל יש רק בעיה אחת – הטופו. אין לי בלנדר ולי ולאמא שלי (מתבגרת טבעונית וזה…) יש ניסיון דיי שלילי עם חומר הגלם המאוד ספציפי הזה. יש דרך פשוטה להחליף את השלב הזה?

    • אורי הגיב:

      היי קורל, אפשר להכין חביתה טבעונית גם מקמח חומוס ומים (או חלב צמחי) היא פשוט תהיה יותר יבשה. הייתי משמנת היטב את המחבת ויוצקת שכבה דקה יחסית, כמו פנקייק. שווה לתת לטופו צ'אנס! בלי קשר לחביתה 🙂 זה חומר גלם עתיק יומין מהמטבח האסייתי שאפשר לעשות איתו המון דברים.

  14. לימור הגיב:

    הצילו! 😥
    כבר הרבה זמן אני רוצה לעשות חביתה טבעונית, אז בתמימות הלכתי לניצת הדובדבן – ונגמר להם הקמח חומוס, אז קניתי "קמח תורמוס" בכוונה לעשות אם לא חביתה אז אולי איזה פשטידה/קציצות ירק.. ואני לא מוצאת שום מתכון שניתן לעשות בקמח הזה שימוש!
    מצאתי רק לחם ואני מעדיפה שלא.. למישהו יש המלצות?

    תודה רבה מראש!!

  15. עפרה הגיב:

    יש אפשרות במקום קמח תירס להשתמש בקמח אחר?

  16. שירלי הגיב:

    היי אורי,
    במידה ואין לי מעבד מזון אפשר למעוך את הטופו עם מזלג? ובמקום מרקם חלק יהיו חתיכות קטנות? 🙄

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות