מצה בריי טבעונית 2

15 תגובות לפוסט

  1. מיכל הגיב:

    הדרך הכי קלה שמצאתי היא לשבור 3 מצות ולהשרות במים רותחים, לסחוט, להוסיף חצי כוס קמח חומוס מעורבב בכמות שווה של חלב כלשהו או מים, לערבב עם המצות, להוסיף מלח ולטגן! יוצא מעולה

  2. חן הגיב:

    הכנתי בלי עגבניה עם חלב סויה במתיקות מופחתת של תנובה ויצא מעולה!!!
    סוף סוף יש מה לעשות עם ערמת המצות שנשארה 🙂

  3. ג' הגיב:

    חלב סויה הוא החומר שמקשר את כל החומרים? ניתן להחליף במשהו אחר? אצלנו אין שימוש בחלב במתכון המשפחתי: סבתי היתה משרה את שברי המצה במרק שנשאר מערב החג ליצירת לביבה מלוחה ועשירה בטעמה ללא חתיכות ירק ולטעם הזה והמרקם מתגעגעים.

    • אורי הגיב:

      אני מניחה שהמרק יעשה את העבודה אבל אולי תצטרכו להוסיף יותר קמח מצה, כי החלב סמיך יותר. בהצלחה!

      • עירית הגיב:

        החלפתי את חלב הסויה בתערובת של מים וחלב אורז (פשוט כי לא היה לי משהו אחר)וכפית שמן זית, ויצא מעולה. לא היה צורך להוסיף קמח מצה. אז אני מניחה שמרק יעבוד גם. מה שמקשר לדעתי הוא הגלוטן שבקמח המצה. בכלל המתכון גמיש מאוד – במקום לרסק את העגבניה חתכתי לקוביות קטנות, הוספתי פטרוזיליה ומעט פלפל ירוק חריף ופלפל רמירז (פלפל אדום ארוך מתוק) חתוכים קטן, והמציה לא התלוננה.

  4. גל הגיב:

    עשיתי אותה מתוקה, ויתרתי על כל המלוחים, שיניתי לחלב סויה ממותק והוספתי בסוף סירופ אגבה ובננות, יצא מעלף ! אפילו בני הבית אוכלי הבשר רצו שהכין גם להם ! 😀

  5. מתן הגיב:

    תודה רבה!!!!
    יצא מ-ע-ו-ל-ה!

    🙂

  6. דנה הגיב:

    המצה בריי נדבקת לי למחבת ואני לא מצליחה להפוך אותה באופן שהיא לא תתפרק ולהפוך לערמת פירורים מעצבנת.
    מה אני עושה לא נכון? 🙁

  7. מירית שטסל הגיב:

    גירסא עוד יותר פשוטה ונייטרלית: לשבור 2 מצות, להוסיף מעט 2 כפות קמח מצה, להרטיב במים ולשפוך את המים. להספיג במעט חלב סויה, ולטגן כמו שהוא במעט שמן. כשמשחים למטה להפוך עם כף עץ להשחמה של הצד השני. אפשר לאכול עם מתוק (ריבה, סילאן, סוכר) או מלוח (מלח, פלפל) או לערבב את שני הטעמים…
    כמובן שצריך מחבת טובה כדי שהתערובת תישאר שלמה ולא תידבק.

  8. טבעוני הגיב:

    הכנתי יצא נדירר !
    זה הולך להיות קבוע בבית שלי כל פסח !
    תודה רבה 🙂

  9. חנה הגיב:

    היי
    אני גם טבעונית וגם לא אוכלת קטניות בפסח..
    האם חלב שקדים ביתי יעבוד במקום החלב סויה? אם לא, במה אפשר להחליף?

  10. ליטל הגיב:

    אפשר קמח אחר? אין לי קמח מצה

    • אורי הגיב:

      כן, נסי קמח תירס אם יש לך. אפשר גם קמחים אחרים אבל זה ישנה טעם ומרקם – קמח עדשים, קמח חומוס וכדומה.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות