מקושקשת טופו

ארוחת בוקר טבעונית: מקושקשת טופו

אוקטובר 9, 2017 מאת:

אחת מארוחות הבוקר שאני אוהבת במיוחד (בינינו, היא מתאימה לכל שעה ביום) היא מקושקשת טופו או בשמה האמריקאי scrambled tofu. כשאני מטיילת בארה"ב אני נתקלת בה לא מעט, אולי בגלל שהיא אהובה על כולם ולא רק על טבעונים. אולי כי היא בריאה, טעימה, קלה ומהירה להכנה ולא פחות חשוב – ללא גלוטן ונטולת כולסטרול ושאר מזיקים שאפשר למצוא בביצים. אפשר בהחלט לגוון את התוספות והתבלינים, נסו ותיהנו!

עוד רעיונות לארוחת בוקר טבעונית:
חביתת עדשים
אומלט חומוס ותירס
שקשוקה תירס
פנקייק של אמא

מקושקשת טופו
חומרים ל-2 מנות גדולות

300 גרם (1 חבילה) טופו, מפורר בידיים או בפולסים במעבד מזון
1 בצל סגול, חתוך לרצועות
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1 קישוא, מגורר
1 עגבניה, חתוכה לקוביות קטנות
3-4 עלי מנגולד (ללא השדרה), חתוכים גס
שמן זית לטיגון

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי צהוב (לא חובה)
1/4 כפית צ'ילי יבש (או לפי הטעם)
מלח ים, פלפל שחור גרוס

להגשה:
1/2 לימון סחוט
חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

+ מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את הבצל 5-10 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש ופלפל אדום וממשיכים לערבב ולטגן עוד 2-3 דקות.
+ מוסיפים את הקישוא והעגבניות ומטגנים 2-3 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט ומגירים עסיס. מוסיפים את עלי המנגולד החתוכים, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
+ מוסיפים לירקות את הטופו המפורר ומערבבים היטב.
+ מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב ויוצקים על הטופו והירקות שבמחבת. מערבבים היטב וממשיכים לבשל 1-2 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול. אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד מעט שמן או מים.
+ מחלקים לצלחות הגשה, סוחטים מעל כל צלחת מעט מיץ לימון ומפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

לגיוון:
אפשר להחליף את הצ'ילי היבש בצ'ילי טרי קצוץ ולטגן אותו יחד עם הבצל.
אפשר להוסיף את העגבניות אחרי ההורדה מהאש ולהשאיר אותן טריות.
אפשר להחליף את המנגולד בעלים אחרים – קייל, בק צ'וי או תרד.
הנועזים יכולים לחתוך קוביות של אבוקדו בשל ומוצק ולהוסיף אותן למחבת לקראת סוף הבישול.

סדנת בישול עם אורי שביט

Print Friendly, PDF & Email

6 תגובות לפוסט

  1. שלי הגיב:

    תודה!

    וגרסה עוד יותר מהירה לעצלנים:-) וכשרעבים וממש אין זמן או כוח לחתוך אפילו בצל ולטגן.
    לטגן דקה טופו מפורר בשמן זית , קצת מלח פלפל אנגלי/שחור, כורכום. להוסיף מטבוחה איכותית מהחומוסיה הקרובה אליכם, לחמם במחבת, להוסיף כוסברה קצוצה ותיבול אם צריך. אחלה בפיתה עם או בלי טחינה גולמית, חמוצים ועגבניות פרוסות או בלי כלום.

  2. מינוס השמן הגיב:

    וגירסה עם פחות שמן:
    את הרוטב מכינים רק עם כף אחת של שמן
    ולפני ההגשה מוסיפים עוד כף.

  3. טליה הגיב:

    הכנתי (בלי קישוא), יצא ממש ממש טעים!! תודה!

  4. ילנה ווליצקי הגיב:

    ואאו יצא מהמם! ולמרות שהסתבר (במהלך ההכנה) שנגמר לי הרוטב סויה בבית עדיין יצא מושלם (משערת שעם רוטב סויה יצא עוד יותר מושלם בפעם הבאה 🙂 )! תודה רבה על המתכון!

השאר תגובה

המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות