סלט פאקוס ברוטב טחינה שחורה ולבנה

יולי 20, 2013 מאת:

בן הדוד הפריך, הבהיר, המרענן והשעיר של המלפפון והקישוא, הוא פרטנר מושלם לרוטב טחינתי סמיך וחמצמץ. שחקו עם עשבי תיבול שונים!

3-4 "מלפפוני" פאקוס, שטופים היטב, חצויים לאורך ופרוסים
1 בצל סגול קטן, חתוך לחצאי טבעות
חופן אגוזי קשיו שלמים או קצוצים גס
חופן עירית/פטרוזיליה/נענע/כוסברה/ארוגולה קצוצה

לרוטב:
2-3 כפות טחינה גולמית איכותית, לבנה או מלאה
מיץ מ-1/2 לימון
פלחים מפולטים (ללא הקליפה הלבנה) מ-1/2 לימון (לא חובה)
מעט מים
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: גרגירי קצח, מעט טחינה לבנה, מעט טחינת קצח שחורה (לא חובה), עשבי תיבול

+ מניחים בקערה את הפאקוס, הבצל, הקשיו ועשב התיבול שבחרתם.
+ מערבבים בקערית את חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק וסמיך (לא יותר מדי, כדי שיעטוף את הירקות). טועמים ומתקנים תיבול.
+ יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה. מניחים ל-5 דקות לספיגת טעמים.
+ מפזרים גרגירי קצח, יוצקים מעט טחינה לבנה ושחורה, מפזרים עשבי תיבול ומגישים.

טחינה רק עושה לו טוב. סלט פאקוס

טחינה רק עושה לו טוב. סלט פאקוס

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games