פרחי כרובית בשום ירוק, מנגולד ולימון

אפריל 10, 2012 מאת:

בכלל תכננתי לעשות מהכרובית סיניה, אבל הירוק הירוק הזה של השום הטרי והמנגולד הבשרני פיתה אותי לכיוון לגמרי אחר. אל תתקמצנו על מיץ לימון טרי, במקרה הזה נדמה לי שאין דבר כזה יותר מדי.

חומרים ל-4 מנות

1 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
1 חבילה מנגולד
1 שום ירוק על גבעוליו (או 4-5 שיני שום יבשות, פרוסות דק)
1 פלפל חריף ירוק טרי, קצוץ דק (לא חובה)
מיץ טרי מלימון אחד (או יותר)
קליפת לימון מגורדת, החלק הצהוב בלבד
מלח גס אטלנטי
שמן זית

+ שוטפים היטב את פרחי הכרובית ומבשלים במים רותחים ומומלחים כ-5 דקות (יש שמוסיפים מעט חומץ למים כדי לשמור על לובן הכרובית), עד שהכרובית מתרככת מעט, אך לא מבושלת לחלוטין. מסננים.
+ מחלצים 4-5 שיני שום מראש השום הטרי ופורסים אותן דק. שוטפים היטב משאריות חול את הגבעול העבה דמוי הכרישה וקוצצים גם אותו. בוחרים גבעול ירוק רך ולא סיבי, שוטפים וקוצצים.
+ שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים בין הגזעים הלבנים לבין העלים הירוקים. את העלים קורעים בידיים לפיסות בינוניות ואת הגבעולים הלבנים קוצצים.
+ יוצקים מעט שמן זית למחבת גדולה, מוסיפים את כל חלקי השום הקצוצים ואת הפלפל החריף ומאדים מעל להבה בינונית 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומאדים כ-5 דקות נוספות, עד שהעלים מתחילים להתרכך. מוסיפים את פרחי הכרובית המבושלים וממשיכים להקפיץ-לערבב כ-5 דקות נוספות, כך שהיא תתרכך אך תישאר נגיסה. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מעבירים את הכרובית לקערת הגשה, מפזרים קליפת לימון מגורדת, מערבבים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש עם מעט רוטב טחינה דליל.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות