ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית ופטריות

30 תגובות לפוסט

  1. נטע הגיב:

    היי אורי
    יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הפריקי? לא יודעת איפה להשיג אבל גם לא כל כך אוהבת טעם מעושן

    • אורי הגיב:

      היי נטע, הייתי מכינה עם חיטה רגילה רק משרה אותה שעה-שעתיים קודם במים. גם עם גריסים זה יכול לעבוד יפה לדעתי. בהצלחה! 😉

      • נטע הגיב:

        בסוף הכנתי עם פריקי שקניתי בעדן, הוספתי קצת לימון ועירבבתי את הפטריות עם הריזוטו אחרי הבישול- יצא מדהים מדהים מדהים. אולי המנה הטבעונית הכי מוצלחת שלי עד היום.

    • שירן הגיב:

      אוכלת את זה כרגע, כל כך טעים!!!

  2. אביב הגיב:

    האם יין לבן יילך עם זה כמו בריזוטו רגיל?

    ו

    • אורי הגיב:

      היי אביב, לטעמי לא כל כך, אבל בסופו של דבר היין לא כזהה שתלטן, אולי השילוב ייצא מעניין.

  3. הילית הגיב:

    פשוט מנה אדירה!!!

  4. טל הגיב:

    שלום אורי
    האם הריזוטו יצא טוב גם אחרי לילה במקרר? אם כן, איך כדי לחמם?
    תודה

    • אורי הגיב:

      תמיד הכי כיף טרי, אבל אין בעיה לשמור. הייתי מאחסנת במחבת (אחרי צינון בחוץ) ואז מוסיפה מעט מים ומחממת בבחישה. בתאבון!

      • טל הגיב:

        הכנתי לארוחת שישי ואכלנו מייד אחרי שירד מהאש. המנה פשוט גאונית! הטחינה עם הסילאן נותנים לה טעם מאוד מיוחד. תודה תודה תודה

  5. דנית הגיב:

    היו לי ספקות לגבי המנה הזו , אני מאד אוהבת טחינה אבל פחות בבישולים אבל ההמלצות היו כאלו טובות שהרגשתי שאני חייבת לתת הזדמנות – ויצא פשוט מעולה ! מתכון מומלץ ממש

  6. טל הגיב:

    המלצה לאיזה ירק כדאי לשים במקום פטריות? או שזה מרכיב מאוד חשוב במנה?

    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי טל, זה אכן רכיב מרכזי אבל אפשר להחליף אותו. ברוח העונה הייתי מנסה להקפיץ סוגי אפונה/שעועית/אספרגוס וללכת על כיוון "ירוק"

  7. איריס הגיב:

    טל, הולכת לנסות. נשמע נהדר. עד כמה קריטי שמן קוקוס?….איפה ניתן להשיג כמות קטנה?

  8. לילך הגיב:

    מנה נפלאה!
    טעים מאוד 🙂

  9. סתיו הגיב:

    היי אורי,

    ניתן יהיה להחליף את החיטה באורז? זה יכול לצאת טוב?
    ואת שמן הקוקוס ניתן להחליף בשמן זרעי ענבים?

    תודה! 🙂

    • אורי הגיב:

      לדעתי כן, עדיף אורז מלא עגול או ארוך, יש לו טעם "מעושן" יותר. הייתי זורקת פנימה כמה עלי מרווה. אפשר להחליף את השמן אבל יתקבל מרקם פחות קרמי.

  10. רוני הגיב:

    היי,
    נשמע מהמם. הכוונה לפריקי שלם?

  11. ענת הגיב:

    ואו נראה מדהים! פריקי ופטריות זה השילוב המושלם מבחינתי.
    עד כמה לדעתך זה ישמר טוב במקרר כדי לקחת בקופסא לעבודה (ולא לחמם שוב על מחבת?

  12. מיקה הגיב:

    עשיתי את המתכון עם אורז מלא ויצא מדהים!

  13. נאוה הגיב:

    הכנתי, ויצא מ ע ו ל ה. תודה על הוראות בהירות ומדויקות. פשוט ט ע י ם!

  14. נועה הגיב:

    היי אורי, לגבי החלק העיקרי- הערבוב… האם האש צריכה להיות חזקה או חלשה?

    • אורי שביט הגיב:

      לומר את האמת – אני משחקת עם זה.. כשאני מרגישה שהאש גבוהה מדי והאורז מתחיל קצת "להיתפס" בתחתית, אני מנמיכה. אם רוצים על בטוח אז זה משהו באמצע, אש נמוכה מדי עלולה להאיט את התהליך.

  15. לולה הגיב:

    למה שמים את המלח בסוף? מרגיש לי שהמלח עוטף את הפריקי מבחוץ ומבפנים תפל. יש לזה סיבה?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, שאלה טובה.. לדעתי יכולות להיות שתי סיבות – שזה יעכב את הריכוך של החיטה וגם שההמלחה בסוף כשכל החומרים יחד, אחרת קשה לדעת כמה מלח צריך. טעמתי את המנה הזו כמה פעמים במסעדה שיוסי היה בה שף וזה היה מצוין, אז סומכת עליו 🙂

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |