מאפה קישואים קיצי בעשר דקות
עשר דקות עבודה גג והתבנית מוכנה להיכנס לתנור – שכבות של ירקות קלילים בתיבול לימוני ושברי שקדים פריכים. מנה נפלאה לימים חמים ותמונה לא משהו, אז מה
אוקי, אז התמונה של המנה אחרי אפייה ממש לא יצאה משהו. שתי דקות מיותרות בתנור בחום גבוה ששרף קצת יותר מדי את הנוזלים שהתייבשו על שולי התבנית ואופס, התבנית שחורה והכל נראה שרוף. טוב גם השקדים קצת נשרפו והנענע הטרייה קצת השחירה כי מיהרתי לצלם ולא חיכיתי שהמאפה יתקרר. אז הנה גיליתם ש(כמובן) גם לי יש תקלות במטבח ולא תמיד דברים יוצאים מושלמים, אבל וואלה, המנה הזו הפתיעה בפשטות הטעימה שלה שלא יכולתי לא לחלוק איתכם את המתכון.
מה פתאום החלטתי לאפות פרוסות קישואים בכל מיני צבעים? זאת לגמרי אשמת הקישואים היפהפיים בשני צבעים שנחתו אצלי בהפתעה במשלוח השבועי מקיבוץ המעפיל (שכבר סיפרתי לכם עליו בפוסט החצילונים), זן מעולה שלא הכרתי של קישואים ארוכים ירוקים-צהובים ויחסית לא מאד מימיים כמו האחים הסטנדרטיים שלהם. רציתי להכין מהם משהו שיבליט את היופי והמרקם המעולים שלהם פלוס בכל זאת צריך לחסל את הירקות העייפים במקרר פלוס שייקח כמה שפחות זמן להכין, כי וואלה קיץ וחםםםם. אז יאללה, כל קישוא יעבוד כאן וזה טעים לאללה, שווה לגמרי להשקיע עשר דקות במטבח.
הירשמו לדיוור וקבלו מתכונים ישירות למייל
מאפה קישואים קיצי בעשר דקות
מה שהופך את המנה הזו לכיפית במיוחד הוא שילוב של הרבה מיץ לימון, שקדים שנקלים בתנור תוך כדי האפייה וטוויסט של שמרי בירה שמפזרים מעל הכל. גם שלוק יין לבן יבוא כאן ממש טוב. לא אוהבים שומר? החליפו אותו בפרוסות דקות של קולרבי.
חודש הספר העברי! מזמינים עכשיו את "המטבח הטבעוני שלי" במחיר מבצע
חומרים ל 4-6 מנות
2 קישואים ירוקים בהירים, פרוסים דק
2 קישואים צהובים, פרוסים דק
2 זוקיני (קישואים ירוקים כהים), פרוסים דק
2 פקעות שומר גדולות, פרוסות
חופן שמיר או פטרוזיליה, קצוצים
חופן שקדים טבעיים, קצוצים גס
1 כפית שמרי בירה
לרוטב:
2-3 שיני שום כתושות
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מ-2 לימונים
2-3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות יין לבן (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
חופן עלי נענע טריים
מעט טחינה גולמית או מוכנה
שמן זית
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מניחים את פרוסות הקישואים בקערה, יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים בעדינות כך שייעטפו בתיבול.
+ משמנים מעט תבנית פיירקס בשמן זית ומסדרים את פרוסות השומר כך שירפדו את התחתית. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
+ מסדרים על השומר את פרוסות הקישואים בצפיפות כשהן מעט חופפות זו לזו, כך שיכסו את כל שטח התבנית. אם נשאר רוטב בקערה, יוצקים אותו מעליהם.
+ מפזרים מעל הקישואים שמיר או פטרוזיליה קצוצים, שקדים קצוצים ושמרי בירה (מאד מוסיף) ומכסים בנייר אלומיניום או מכסה.
+ אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהירקות רכים. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 5-10 דקות, להזהבה קלה.
+ מוציאים מהתנור, מפזרים עלי נענע טריים ומזלפים מעט טחינה ושמן זית. מגישים ונהנים מהחיים.
אני מגיעה אליכם הביתה! כתבו לי לפרטים על סדנאות בישול פרטיות
תגיות: שומר, אנטיפסטי, זוקיני, קישואים, קיץ, מתכון טבעוני, מתכון בעשר דקות
קטגוריות: מהיר וטבעוני, ירקות, פוסט נבחר
היי אורי, תפקיד חומץ התפוחים?
בעיקר טעם