אנטיפסטי של סוף קיץ

אנטיפסטי של סוף קיץ

ספטמבר 24, 2016 מאת:

מתכון פשוט ונפלא, שהירקות העונתיים חוגגים בו את מלוא תפארתם ומשתדכים לתוספת מפתיעה בדמות נקטרינה מתוקה. אפשר להגיש כך, חם או בטמפרטורת החדר, ואפשר להגיש על פסטה קצרה – אני השתמשתי במתכון כדי לנסות לראשונה פסטה עדשים ללא גלוטן (כן, יש דבר כזה! טעמתי את של Explore Cuisine) והתוצאה היתה מרנינה. את הירקות אפשר להחליף או להעשיר ברצועות חצילים, בטטה וכדומה.

עוד מתכוני ירקות נהדרים ממש כאן

חומרים ל 4-6 מנות

2 נקטרינות או אפרסקים מוצקים, חתוכים לפלחים
2 דלעות ערמונים, חתוכות לפלחים
3 זוקיני, חתוכים לאורך לרצועות עבות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
2 בצלים סגולים, חתוכים לפלחים
8 שיני שום מעוכות
1/3 כוס שמן זית
3 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין
2 כפות אורגנו יבש
עלים מ-10 ענפי טימין טריים
מלח, פלפל שחור גרוס

+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
+ מניחים את כל הירקות והנקטרינות בקערה גדולה או בתבנית. יוצקים עליהם את שמן הזית והחומץ ומתבלים באורגנו, טימין, מלח ופלפל. מערבבים היטב בידיים כך שהירקות ייעטפו היטב בתערובת התיבול.
+ משטחים את הירקות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור החם במשך 20-30 דקות, עד שכל הירקות רכים ומעט חרוכים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

סדנאות בישול עם אורי שביט – ההרשמה בעיצומה

אחרי שהתנור עשה להם טוב. ירקות אנטיפסטי

אחרי שהתנור עשה להם טוב. ירקות אנטיפסטי

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות