לעוף עד למקסיקו

18 תגובות לפוסט

  1. מ' הגיב:

    מדי פעם בחיי עלו לי חלומות מתוך תשוקה. אחרי שאכלתי לראשונה בחיי בוריטו (טבעוני כמובן) ב MISSION בסן פרנציסקו, ידעתי: יום אחד אפתח נאצ'ריה (כך קוראים למסעדות הג'אנק פוד ההיספאני) בישראל!
    החלום כמובן נגנז כמו כל האחרים – מה לי ולמסעדה? ועוד נישתית שכזאת. ומכל סיורי במיעוט המסעדות המקסיקניות (קולומבוס, והיתה עוד אחת ב"כנפי נשרים" בתל אביב), מכרו בוריטו קטן, מסכן, שיכול לשמש לכל היותר מנת צד לניחומים. ללא אהבה, ללא הערכה וללא כבוד למנה או לסועדים. והמחיר? בארץ בוריטו עלוב שכזה עלה פי 1.5 ויותר מהמנה בארה"ב (וזה מבלי להתחשב ששם זה נחשב אולי רבע מהמחיר כאן ביחס לשכר הממוצע).
    אחרי חפירה שכזאת, אני רוצה להודות לאורי קודם על העלאת הערגונות, ופתיחת הדלת למטבח המקסיקני הטבעוני. שנית, אורי – אם יש לך הזמן – תעשי לנו בוריטו!

    • אורי הגיב:

      באשר עסקינן בחשקים ובמזונות – כיף גדול לעורר כאלה ערגונות. מזה זמן שאני מייחלת להתפתחות המטבח המקסיקני בישראל, אולי גם זה פתאום יבוא דרך הטבעונות. עכשווי, טעים טעים וממש מתבקש. כמו בוריטו.

  2. אסף הגיב:

    אוכל מקסיקני הוא האוכל האהוב עלי מכל!
    ואני לא מצליח להבין איך מטבח שכל כך דומה למטבח הים תיכוני לא מיוצג בארץ כמעט בכלל? יש בו הרי את כל המרכיבים שצריך בשביל להיות להיט

    אחד הדברים האהובים עלי זה ארוחות של ראפים (מיני בוריטו). אפשר להיות יצירתי ולהכניס לראפ כל מה שיש בבית. מרכיבים שמבטיחים הצלחה הם לפחות משהו אחד חם, עלים ירוקים וממרח מעניין

    • אורי הגיב:

      אסף, אני איתך 🙂 אוף אני רעבה

      • אסף הגיב:

        בעקבות הפוסט הזה פתחנו את הנושא הזה עם הגננת והבייבי סיטר המקסיקנית שלנו… קבענו שהיא תבוא אלינו הביתה ללמד אותנו להכין אוכל מקסיקני אמיתי! טורטיות סלסה ורדה ועוד 🙂

  3. אורלי הגיב:

    אוריקה יקרה, אם את בעניין בוריטו אז דעי לך שיש מתכון של ניר במטבח הצמחוני שלנו. הנון קרנה שלך עושה חשק

  4. אלף הגיב:

    גם אני מאוהבות האוכל המקסיקני ומצטרפת בקול לתהיות איך ייתכן שמטבח שכל כך מתאים לחיך הישראלי: ירקות טריים, קטניות, חריף, טורטיה/"לאפה" מלאה בכל טוב… לא מצליח בארץ.
    אני יודעת שאיתמר דוידוב ניסה/מנסה מאוד להחדיר את האוכל המקסיקני לשוק הישראלי ובלא הצלחה מרובה.
    אח, בא לי איזה בוריטו בטוריטיה טריה מקמח מלא עם אורז מקסיקני אדום, מגוון שעועיות מבושלות, חסה, פיקו דה גז'ו וגואקמולה. גם איזו מרגריטה בצד לא תזיק.

  5. סיגל הגיב:

    היי אורי. בנופש במקסיקו חיכתה לנו כל ארוחה סלסה ורודה ומעולה מעולה.
    חריף-חמוץ כמו שאני מאוד אוהבת. את מכירה משהוא כזה?

  6. אלה הגיב:

    יעבוד גם עם שעועית אזוקי?

  7. לינה הגיב:

    היי, אין לי שעועית אדומה בבית אבל יש לי מש וכל מיני עדשים… איך אני יכולה להשתמש בהם?

    • אורי הגיב:

      אם את רוצה את בהחלט יכולה לעשות תבשיל דומה עם קטניות אחרות, אבל גם לחפש מתכונים אחרים עם המרכיבים שיש לך – יש באתר המון מתכונים לתבשילים, סלטים וקציצות עם עדשים ומש.

השאר תגובה ל איתמר יאללה דוידוב

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות