שעועית מקסיקנית אדומה בעגבניות

16 תגובות לפוסט

  1. טלי הגיב:

    הי אורי,

    המשקל 800 גרם מתייחס למשקל לאחר ההשריה והבישול? יש לך נפח בכוסות?

    כי השריתי ובישלתי800 גרם שעועית בערך, וזה היה המון.
    זה לא מנע מהמנה לצאת מאוד טעימה, אבל כמות השעועית היתה גדולה מדי לכמות הרוטב.

    • אורי הגיב:

      היי טלי, כן זה מתייחס לשעועית המבושלת (ככה זה גם כתוב במתכון), אני השתמשתי בקפואה. השעועית מתנפחת מאד בבישול אז אני מניחה שזאת באמת יצאה כמות גדולה 🙂 העיקר שיצא טעים! תודה על התגובה

  2. עומר הגיב:

    תודה על המתכון], למרות שקצת מוזר לי עניין השוקולד ברוטב (אני פוחד לנסות:)

    • אורי הגיב:

      היי עומר, אפשר גם בלי אבל מניסיוני התעוזה משתלמת! אולי תוסיף רק חצי מהכמות בפעם הראשונה, ממש מעט, כדי להרגיש את האפקט. או שתעביר לסיר קטן חלק מהתבשיל ותבדוק.

  3. אורי הגיב:

    היי, תודה רבה על המתכון.
    שבשלים את השעועית בסיר, צריך לכסות במכסה?

  4. שירה הגיב:

    היי, אני ניסיתי לשלב מתכונים וטחנתי בערך שליש מכמות השעועית לפני שהכנסתי לסיר וככה הרוטב הסמיך וטעמי השעועית התחברו טוב יותר =) 😉

  5. שון הגיב:

    ואם משתמשים בשועית יבשה ,כמה זמן צריך להשרות אותה במים לפני הבישול ?
    10 שעות זה מספיק ?

    • אורי הגיב:

      היי שון, כן זה מספיק אבל זמן הבישול לא יספיק.. צריך לבשל אותה קודם במים (בלי מלח) עד לריכוך או כמעט-ריכוך ולהעביר אותה לרוטב.

  6. בילי הגיב:

    הכנתי ממש לפי המתעון יצא מעולה. השוקולד המריר היה שיחוק רציני והקפיץ את התבשיל כמה רמות למעלה.
    תודה.

  7. כפיר הגיב:

    מתכון טעים

    אתר יפיפה

    את מדהימה

    תודה רבה!

  8. שרון הגיב:

    פשוט מתכון מדהים, אני מרגישה במקסיקו! מעולה עם גוואקמולי, סלסה ביתית (עגבניה, בצל ושום) וטורטיה. תותחית!

  9. טלי הגיב:

    שלום חוץ מאורז לבן , מה עוד אפשר לחבר לתבשיל הזה כמצע?

    אורז מלא או בורגול או קינואה יהיו בסדר?

  10. פנינה הגיב:

    שלום אורי. אם אני רוצה להמנע מרסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, אפשר לגרד כמה עגבניות, ועגבניות אחרות לחתוך לקוביות ולהוסיף? אשמח להמלצתך

    • אורי שביט הגיב:

      היי פנינה, בהחלט אפשר, כדאי לצמצם יותר בבישול כדי להעמיק טעמים. עגבניות מרוסקות שבמתכון כמובן יכולות להיות מעגבניות טריות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות