זה קל וקריר: פירות העונה עם קצפת קוקוס
הקינוח הכי קל, מהיר וקריר – פירות עם קצפת – עכשיו אפילו מהיר יותר, בזכות קרם קוקוס שמנתי במיוחד. ניסיתי מוצר חדש
אחד הדברים שהכי משמחים אותי, הוא הגעה של מוצרים טבעוניים חדשים למרכולים. כשההיצע הטבעוני על המדפים גדל, ליותר אנשים יש גישה אליו וכך הם יכולים להתנסות בטעמים, מרקמים ושיטות בישול חדשות ולמצוא דרכים להחליף בקלות ובנוחות את המוצרים מהחי שהיו רגילים אליהם. גם למי שכבר טבעוני מדובר בלעשות את החיים יותר קלים, טעימים ומגוונים – ניצחון כפול בשביל כולם. כשקיבלתי להתנסות קרם קוקוס חדש שהגיע לארץ מתוצרת KARA, השמחה היתה גדולה יותר מכרגיל – מתוך שני הסוגים שקיבלתי, אחד היה בעל אחוזי השומן הגבוהים ביותר שנתקלתי בהם עד היום (24%) ומיד דמיינתי איך אכין ממנו עננים של קצפת מתוקה.
כידוע, שמנת מן החי מכילה לפחות 38% שומן, הרבה יותר ממה שמכיל קרם הקוקוס הממוצע (לרוב 17-20% שומן). לכן כדי להפוך קרם קוקוס לקצפת, היה צריך בדרך כלל לקרר אותו היטב ולהפריד בין השומן לנוזלים. הפעולה הזו למעשה העלתה את אחוזי השומן כדי שאפשר יהיה לקבל קצפת יציבה. במקרים נדירים, כשאחוזי השומן גבוהים במיוחד כמו במקרה הזה, מספיק לקרר את הקרם היטב, לצקת את כל תכולת המיכל לקערה ואחרי הקצפה של מספר דקות במהירות גבוהה תתקבל קצפת. זה כיף במיוחד בימים החמים של הקיץ, כשכל מה שאנחנו ר
וצים זה לבלות מינימום זמן במטבח ולצאת ממנו עם קינוח קליל, טעים ומרענן. שווה!
פירות קיץ עם קצפת
שילוב שעושה את זה הכי טוב שאפשר – פירות העונה (איזה שאתם אוהבים) עם קצפת קוקוס-וניל אוורירית ומתוקה. חם לכם מאד? הכניסו את הקערית למקפיא כדי לקבל "סמי-פרדו", קינוח חצי קפוא.
חומרים ל-4 מנות
לפירות:
2 נקטרינות בשלות ומוצקות
1 אגס גדול רגיל או נאשי (אגס-תפוח יפני)
2-3 כפות סוכר חום בהיר
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
לקצפת:
400 מ"ל קרם קוקוס קארה 24% שומן, מקורר היטב רצוי 24 שעות
1 כף תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר
לעיטור:
עלי נענע טריים
קליפת לימון מגורדת
גיוונים:
- אפשר לשחק עם פירות עונתיים שאוהבים כמו מנגו, מלון, ענבים ועוד.
- אפשר לוותר על ריסוק הפירות ולהשאיר אותם כקוביות. במקרה כזה מומלץ לסנן אותם מהנוזלים.
- אפשר להוסיף לפירות המרוסקים או השלמים עלי נענע טריים קצוצים.
+ חותכים את הפירות לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב בידיים. משהים לכ-5 דקות לספיגת טעמים.
+ שומרים בצד כמה כפות של קוביות פרי לקישוט ומעבירים את היתר למעבד מזון. טוחנים לרסק חלק (אם רוצים ממש חלק, אפשר לסנן במסננת דקה).
+ מוציאים את קרם הקוקוס מהמקרר ויוצקים לקערת המיקסר (אפשר כמובן להקציף גם במיקסר ידני). מוסיפים תמצית וניל ואבקת סוכר ומקציפים כ-5 דקות (אם צריך יותר) עד לקבלת קצפת יציבה.
+ מחלקים את הפירות המרוסקים לכוסות או קעריות הגשה אישיות שקופות. מעל כל שכבת רסק משטחים שכבה של קצפת ומקשטים בקוביות הפרי ששמרנו בצד, בעלי נענע טריים או בקליפת לימון מגורדת. מאחסנים במקרר או מעבירים למקפיא למשך כשעה לקבלת מקפא.
תגיות: קצפת, נקטרינה, אגס, קינוח טבעוני, קוקוס, קיץ, פירות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
שאלה
היכן ניתן לרכוש קרם קוקוס זה?
בין היתר בשופרסל וטיב טעם.
שלום רב, תודה רבה, המתכון נראה ונשמע נפלא, אלא שקרם הקוקוס הרגיל שהשגתי לא הקציף, האם בגלל שנטול שומן? לא הצלחתי להשיג את הקרם המומלץ כאן, אמשיך לחפש.
תודה רחלי. רוב הסוגים של קרם הקוקוס יקציפו כאמור רק אחרי הפרדה של השומן מהנוזלים. למיטב ידיעתי יש את הסוג הזה בשופרסל ובטיב טעם בין היתר.