המרעננים הרשמיים

22 תגובות לפוסט

  1. אלזה הגיב:

    יאם! נראה נפלא!

    • אמיר הגיב:

      נראה אחלה ואני נוהג בעיקר לשמור בננות קפואות לכל מקרה.
      כשאני מתעצל, אני יורד לשכנים שלי.
      למזלי אני גר ליד סטיק האוס בדיזנגוף, גלידה איטלקית על מקל שיש להם מלא טעמים על בסיס פירות וסויה. טעמים נפלאים, ופתרון מצויין לטבעונים עסוקים 😆
      אמיר

    • אורלי הגיב:

      הי אורי יקרה, ניסיתי את גלידת שוקולד קוקוס. בעיניי זה לא יצא טעים….ולקרוא לזה גלידה זה קצת מוגזם…בהצלחה 🙂 אורלי

      • אורי הגיב:

        היי אורלי, תודה על המשוב. מצטערת לשמוע שלא אהבת את התוצאה, אני מניחה שזה גם עניין של טעם.. לגבי המונח "גלידה" – המרקם לא אחד לאחד כמו של גלידה חלבית, אבל אצלנו הוא התקבל מאד קרמי וקרוב לכך. אם תפרטי מה בדיוק עשית אולי נבין למה לא קיבלת מרקם "גלידתי". תודה 😆

  2. שירן הגיב:

    יאמי אני חייבת לנסות! זה נראה כ"כ טוב! תודה.
    גיליתי את הבלוג הזה רק אתמול ואני הופכת להיות אדוקה מבטיחה.

  3. Yonatan Yaniv הגיב:

    יש תחליף לאגוזי המקדמיה במקפא דובדבנים ומשמש?

  4. עודד גלעד הגיב:

    הירקן שלי מוכר אשכולות בננה בשלים מאוד בחצי מחיר. אני מקלף את הבננות וחותך לקוביות גדולות ושם בקופסא במקפיא. לאחר שקפאו אני מוציא כמה קוביות, טוחן אותם ונהנה מגלידה מעולה!

  5. גלית הגיב:

    אשמח להמלצה לבלנדר טוב, שמסוגל על פירות קפואים וקוביות קרח.. במחיר שפוי אם יש כזה.. תודה, גלית

  6. מירי הגיב:

    הכנתי את הבבנות המילון והתמרים ויצא נפלא. מרקם כמו של גלידה מתיקות מתאימה והרבה פחות כבד מגלידה רגילה. את מה שנשאר לשמור בפריזר? עכשיו אני מכינה פרות בהקפאה לכל מקרה. האם אפשר גם להוסיף אפרסקים משמשים ושאר פרות קיץ?
    תודה על כל המתכונים והשדרוגים הנפלאים שלך מירי

    • אורי הגיב:

      בשמחה מירי! אפשר להקפיא ואז להוציא לכמה דקות לפני שאוכלים, אחרת זה קרחון. זה לא יחזור בדיוק לאותו מרקם כמו אחרי הטחינה.. אני לא רואה סיבה למה לא להשתמש בפירות שהצעת! נסי ותהני 😆

  7. זהבית הגיב:

    כנראה שאני לא מבינה משהו חשוב.
    שוקולד מריר אין בו חלב???
    אפשר להשתמש בו???

    • אורי הגיב:

      היי זהבית, אכן כך! בשוקולד מריר אין שום סיבה שיהיה חלב. למרבה הצער, רוב השוקולד המריר המיובא מסומן על ידי הרבנות כ"חלבי", מכיוון שהם אינם משגיחים על תהליך הייצור וחוששים משימוש בחלב. לעיתים ישנו כיתוב "עלול להכיל עקבות", מבחינתי זה לא מפריע לרכישה – זה בשביל אנשים אלרגיים מכיוון שלעיתים יש שאריות על פסי הייצור ממוצר אחר. חפשי את חותמת ה"פרווה" – שוקולד מריר פרה למשל הוא טבעוני ויש גם אחרים.

  8. רונה הגיב:

    היי, אני ובן זוגי הכנו אתמול את גלידת שוקולד-חמאת בוטנים ויצא ממש טעים. זה ממש נתן מענה לצורך לגלידה שהיא לא סורבה. 😀

  9. גליה הגיב:

    הי אורי,
    יש לי מכונת גלידה חדשה וטובה..אני רוצה להכין את הגלידות כאן..השאלה שלי אם אני צריכה להוסיף קוביות קרח למכונה או להכניס את כל המרכיבים אם מיים, או להכניס את כל המרכיבים בלי מיים? בקיצור איך אני מכינה את הגלידות הטעימות האלו עם מכונת גלידה?

    • אורי הגיב:

      היי גליה, מודה שאף פעם לא עבדתי עם מכונת גלידה! אם תרצי, שלחי לי מתכון אחר שאת מכירה לדוגמא ואנסה להבין איך זה עובד 🙂

  10. ליהב הגיב:

    איך אפשר להיעזר במכונת גלידה? אין לי בלנדר טוב אבל מכונת גלידה כן…

    • אורי הגיב:

      היי ליהב, אני לא כל כך מכירה את העבודה עם מכונת גלידה, אבל אני מניחה שבמקום קרח מכניסים נוזלים.

  11. רוית הגיב:

    יש לי מכונת גלידה
    האם ניתן להחליף את הקרח במים (או חלב שקדים) ולהכניס למכונת גלידה להקפאה?

  12. ליטל הגיב:

    הגלידת שוקולד קוקוס פשוט מדהימה!
    אנחנו מכינים אותה על בסיס שבועי

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |