שנה טעימה

18 תגובות לפוסט

  1. בני הגיב:

    תמונות מקסימות אורי.
    המרק פטריות גם כן נראה מחשמל!
    וניחוחות מדהימים של בריאות עולים מארוחת החג שלך 😀

  2. נעה הגיב:

    וואו וואו וואו… אני לא יודעת את מה לנסות קודם! הכל נשמע ונראה כל כך טוב!!!

  3. Tal הגיב:

    Hello,
    Can you please explain why a kg of salt is needed for the beets? What does it do? A kg of good salt can be very expensive, and salt that is not good is, well, bad for you; it seems that only a bit of the beets comes into contact with it. Can the leftover salt be evaporated and reused?
    Thanks
    Tal

    • אורי הגיב:

      היי טל, שאלה מעולה – המלח שבתבנית (מלח גס) משמש לספיחת נוזלים, כך שהסלק ישמור על מוצקות והנוזלים שבו יצטמצמו ויהפכו את טעמו למרוכז יותר, זו שיטת צליה מקובלת והחומר שנצלה לא נעשה מלוח בגללה בכלל. לא ניסיתי להשתמש במלח אפוי שוב, מעניין.. אבל מכיוון ששקית מלח גס פשוט עולה משהו כמו 2 שקלים, נראה לי שזה לא נורא 🙂 אפשר כמובן לצלות בלי מלח על נייר אפייה אבל אז לא כדאי לכסות בנייר כסף והתוצאה תהיה צלייה הרבה יותר ארוכה וסכנת היחרכות.

  4. נועה הגיב:

    שיחקת אותה בענק, מדהים. תודה!

  5. צילוש הגיב:

    הכל פשוט נראה נהדר!!
    אני רעבה……והתמונות שלך…למות

  6. osnat gazit הגיב:

    היי אורי, תודה רבה על הפוסט הזה, הכול נראה מדהים! צבעוני ומגרה בטירוף! נורא בא לי להכין לראש השנה את הגראטן בטטות, ויש לי שתי שאלות קצת מציקניות, אבל בא לי שייצא בדיוק בדיוק 🙂 אז ככה, אגוז מוסקט – עקרוני אם זה יהיה מגורר או בצורה של תבלין טחון? ואם כן, איפה קונים כזה… ושאלה שנייה, אני מעדיפה לעשות הכול בכלי מרכזי אחד. יש לי תבנית פיצה בקוטר 33 ס"מ, מה זה אומר מבחינת כמות הרכיבים – להכפיל הכול? תודה!! ושתהיה לך שנה מתוקה ונפלאה ביותר

    • אורי הגיב:

      תודה רבה אוסנת 😆
      לגבי שאלותיך – אין בעיה להשתמש בתבלין המוכן והטחון. תמצאי אותו לרוב בכל מרכול על מדפי התבלינים.
      התבנית – ובכן, קצת קשה לי לדעת בדיוק, אבל נשמע לי שהכפלה היא אכן הכיוון. זה לא נורא אם את לא מדייקת, הדבר היחיד שעלול לקרות הוא שתישארי עם קרם בטטה ותטרפי אותו (כמו שקרה לי). תפוחי אדמה קלפי רק כמה שנראה לך שתצטרכי כדי שלא ישחירו. בהצלחה!

  7. שיר הגיב:

    היי, המתכונים נראים מעולים 🙂
    שאלה קטנה- חובה לאפות את הסלקים על מצע של כ"כ הרבה מלח? במה הוא תורם?
    תודה רבה ושנה טובה 😀

    • אורי הגיב:

      היי שיר, סליחה! התגובה שלך חמקה מעיני. אני חוזרת על מה שכתבתי לטל למעלה – המלח שבתבנית (מלח גס) משמש לספיחת נוזלים, כך שהסלק ישמור על מוצקות והנוזלים שבו יצטמצמו ויהפכו את טעמו למרוכז יותר, זו שיטת צליה מקובלת והחומר שנצלה לא נעשה מלוח בגללה בכלל. לא ניסיתי להשתמש במלח אפוי שוב, מעניין.. אבל מכיוון ששקית מלח גס פשוט עולה משהו כמו 2 שקלים, נראה לי שזה לא נורא 🙂 אפשר כמובן לצלות בלי מלח על נייר אפייה אבל אז לא כדאי לכסות בנייר כסף והתוצאה תהיה צלייה הרבה יותר ארוכה וסכנת היחרכות.

  8. אביגיל הגיב:

    שאלה לגבי בצק הפילו (אף פעם לא התעסקתי איתו..)- כמה זמן מראש ניתן להכין?
    שתהיה שנה נפלאה ותודה על הבלוג המקסים
    אביגיל

    • אורי הגיב:

      לדעתי אפשר נניח להכין בבוקר או אפילו ערב לפני, ברגע שזה אפוי זה מתייצב ונשאר בצורה שלו. הבעיה היא לשמור על הפריכות – לכן חשוב שיישמר בסביבה יבשה ככל הניתן. אני השארתי לילה בתבנית מכוסה נייר כסף – ממילא הוא נכנס לחימום חוזר.. אבל עדיף כמובן להכין כמה שיותר קרוב למועד השימוש.
      ותודה על המילים החמות 😆

  9. רנה הגיב:

    אהבתי את הרעיון של ראש כרוב במקום ראש דג.

  10. מיה הגיב:

    אז…
    הכנו אתמול לארוחת החג את המרק, הגראטן והריזוטו (במקום סלט החומוס הכנתי סלט עדשים ועשבי תיבול ושדרגתי אותו עם פטנט הבצל המקורמל שאכן שדרג…).
    כולם טרפו הכל (ואף אחד לא היה טבעוני), אני נהניתי מאוד מהבישולים (הרבה יותר כיף ממנות "רגילות" לחג), וזו היתה פשוט פתיחת שנה נהדרת, אז מלא תודה!
    ושנה טובה 🙂

  11. מיטל הגיב:

    הכנתי היום ויצא פשוט נהדר! תודה!

  12. תמר הגיב:

    תגובה מאוחרת – אני צריכה להביא פשטידה לאירוע שרוב מוזמניו אינם טבעונים, וחשבתי להתבסס על הגראטן שלך, אבל לנסות לעשות אותו יותר "שמנתי". מה היית ממליצה להוסיף (אם בכלל) – שמנת סויה, קרם קוקוס, שמרי בירה או משהו אחר? חשוב לי שלא יהיה לזה טעם של "תחליף ל…", אלא שיהיה טעים בזכות עצמו.

    • אורי הגיב:

      היי תמר, אני חושבת שהמאפה הזה נפלא בפני עצמו אבל אם את בכל זאת רוצה שמנתיות, השמנות סויה לבישול (יש אלפרו ויש ולסויה אם אני לא טועה) לא רעות בכלל, אם כי מתוקות. הייתי מוסיפה קצת לבטטה, ככה שזה יהפוך לפירה שמנתי כזה ויוצקת עוד קצת בסוף מלמעלה. לא המון כדי שהטעם באמת לא יהיה דומיננטי מאד, אבל זה מוצר ממש מוצלח.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות