עונה של געגוע: קרמבו ועוגיות בנוסח טבעוני

61 תגובות לפוסט

  1. יפעת הגיב:

    אורי היקרה,
    תודה על בלוג מקסים, כתיבה רהוטה ומשעשעת ועל מתכונים מופלאים – יישר כח!
    לאחר מילות החנופה,
    רציתי לשאול האם חייבים להשתמש בקרם קוקוס (בעלי לא אוהב קוקוס 🙁 ) או שניתן להשתמש בקצפת/שמנת צמחית של אלפרו או של השף הלבן (אולי לשדרג עם אינסטנט פודינג בטעם וניל).
    האם זה יחזיק מעמד ויעשה את העבודה?

    • אורי הגיב:

      היי יפעת, טעם הקוקוס לא מאד מורגש! אחרי הפרדת השומן והתיבול בוניל, זה ממש ממש עדין. שמנת צמחית יכולה לסייע כאן רק אם היא מיועדת להקצפה (לא השמנת לבישול, אין בה כמעט שומן) – אני מאמינה שזה יכול להצליח

      • ויוי הגיב:

        השתמשתי בקצפת צמחית של השף הלבן… מומלץ ביותר.
        קלה להקצפה וטעימה.

      • חנה הגיב:

        הי,
        אני צריכה להכין קינוח פרווה והחלטתי להכין סלסלות קדאיף במילוי קצפת ופירות טריים. קניתי קצפת צמחית במתיקות מעודנת 20% שומן של השף הלבן. האם אפשר להקציף אותה עם אינסטנט פודינג כמו שמנת מתוקה רגילה?
        ושאלה נוספת האם אפשר להכין טרלפס עם שמנת מתוקה צמחית? 🙄

        • אורי הגיב:

          היי חנה, האמת שאני לא כל כך עובדת עם שמנת צמחית ולא מכירה את ההתנהגות שלה בהקפה אבל אני מניחה שהתשובה היא "כן" ועוד פעם "כן". צריך לנסות או למצוא מתכוני פרווה עם שמנת צמחית כדי לוודא.

    • טלי הגיב:

      וואו…איך אני שמחה שמצאתי את המתכון הזה של הקרמבו…לפני הטבעונות הכנתי לי ולבנות שלי קרמבו בבית אך עם ביצים. מאז הטבעונות הבנות שלי ביקשו ולא היה לי פתרון. עכשיו יש, תודה!!!! 😛

  2. יעל הגיב:

    יש מתכון טבעוני טוב גם לעוגיות שוקולד צ'יפס מהסוג הפריך?? אולי עם שינויים קלים במתכון הנ"ל? תודה 😀

    • אורי הגיב:

      אני חושבת שצריך מתכון אחר – הרבה מהעניין כאן הוא הסוכר החום הדחוס. אני אחשוב על זה 🙂

      • נאוה הגיב:

        אני הכנתי שוקולדצ'יפס עם קמח שקדים וקמח קינואה יחד, זה גם נותן דחיסות וקריספיות במקביל. סוכר שמתי סוכר קנים שטחנתי דק. (עשיתי עוגת שוקולדצ'יפס בסוף ולא עוגיות).

  3. הילי הגיב:

    וואו. נראה מדהים. ותשובה מוחצת לכל הקרניסטים הבורים שמקשרים אוטומטית טבעונות עם בריאותנות סגפנית וחיים "על חסה ואוכל של תוכים".

  4. מוטי הגיב:

    קרמבו נראה מקסים! היכן ניתן להשיג קרם קוקוס? מדובר בחלב קוקוס מרוכז?

    • אורי הגיב:

      קרם קוקוס נמכר בפחיות כמו חלב קוקוס, אבל כתוב "קרם" ואחוזי השומן גבוהים יותר (בין 17 ל-22) יש כמעט בכל מרכול

  5. נעמה הגיב:

    וואו, נראה נפלא! בדרך לעשות גם 🙂
    שאלה לי: יש לי קרטון של חלב קוקוס שקניתי ב"לגעת באוכל". מה השימושים שאני יכולה לעשות איתו? את יודעת אולי מה ההבדל בינו לבין חלב קוקוס משומר?

    • אורי הגיב:

      היי, לא ניסיתי להקציף אותו כי יותר קשה להפריד את הנוזלים מהמוצקים מתוך הקרטון, אבל לדעתי אחוזי השומן די גבוהים, שווה לנסות לקרר ולגזור את החלק העליון לגמרי

  6. טליה הגיב:

    טוב- נראה חלום! שני המתכונים. שאלה- באיזה מצב צבירה צריך להיות השמן? בצורתו הנוזלית או המוצקה? או משהו בין לבין?

  7. יערה הגיב:

    אפשר לשאול מה זה קרם קוקוס? ניסיתי לחפש במתכונים אחרים שלך ואני לא מוצאת תשובה ניצחת לעניין, ומצד שני אני מחפשת כבר זמן מה איך לעשות קצפת צמחית שאינה ריץ', ונשמע לי שזה יכול להיות פתרון מצוין. תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      היי יערה, להלן ההסבר:

      נוזלי הקוקוס הלבנים הם מיצוי של בשר הפרי הטרי, הוא מגורד, ממוצה במים ומסונן. הסחיטה הראשונה של המיצוי היא בעלת אחוזי השומן הגבוהים ביותר וזה הקרם – לרוב יהיה 17 עד 21 אחוזי שומן. הסחיטה השניה פחות שומנית והיא בשימוש הנפוץ ביותר – נקראת חלב, מי או נוזל קוקוס. הסחיטה השלישית משווקת לעיתים כחלב קוקוס "דיאט", היא הכי דלילה ודלה בשומן.
      חוץ משלושת אלה, יש שמן קוקוס – בקור הוא מתגבש (כמו חמאה) והופך לבן (במקרר או בחורף), ובחום הוא הופך צלול ונוזלי.

  8. נועה הגיב:

    בקרם קוקוס שמקציפים- צריך להקציף את השומן או את החלק הנקי בלי השומן שנפרד?

  9. נינה הגיב:

    הי אורי, לגבי העוגיות, סוכר חום דביק הכוונה לדמררה?

  10. נאוה הגיב:

    איזה מהמוצרים הבאים עדיף?
    הקרם קוקוס הזה:
    http://www.iherb.com/Edward-Sons-Organic-Creamed-Coconut-7-oz-200-g/39732

    או
    החלב קוקוס הזה:
    http://www.iherb.com/Edward-Sons-Organic-Coconut-Milk-Classic-Unsweetened-13-5-fl-oz-398-ml/32706

    תודה

    • אורי הגיב:

      וואו.. לפי אחוזי השומן עדיף את זה שבקופסת הקרטון, הבעיה שיותר קשה לחלץ את החלק שמתגבש בקירור. אם זה לא מרתיע אותך ואת מוכנה לנסות, זה מה שהייתי עושה 🙂

      • נאוה הגיב:

        זהו שזה גוש קשה גם בטמפ החדר ולכן אני מתלבטת, אבל הוא טעיםם

        • נאוה הגיב:

          טוב הקרם בקופסא לא ממש מתאים, הוא בשרני מדי ולכן לא מקציף, יצא לי גלידה ולא קרם.
          ננסה שוב עם קרם קוקוס נוזלי קצת יותר. ולא עם חמאת קוקוס.

          • אורי הגיב:

            היי נאוה, אני דווקא כן ממליצה להשתמש בקרם הכי סמיך.. עדיף שיהיה יציב מדי מאשר שלא יקציף. מקסימום תוסיפי מעט מהנוזלים שנשארים בקופסא (מעט!) כדי להוריד קצת את אחוזי השומן

  11. ריטה הגיב:

    רציתי לשאול לגבי העוגיות… יש לי רק סוכר דמררה בהיר, מה יקרה אם אני אשתמש בו במקום החום הדביק?

    • אורי הגיב:

      אני מניחה שהן תהיינה הרבה יותר פריכות מאשר נימוחות. לא ניסיתי

      • אלה הגיב:

        היי
        ניסיתי להכין את העוגיות והן ממש נמסו בתנור ומה שיצא היה מאוד קשה…….מה עשיתי לא נכון? גם בתמונה שלך של העוגיות עם הקצפת הן נראות ממש שחומות

        • אורי הגיב:

          נמסו או התקשו? נשמע לי כמו שני דברים הפוכים.. כן הן יוצאות מאד פריכות, אבל אחכ במקרר מקבלות מרקם מצוין.

          • מיכל הגיב:

            היי אורי,
            גם לי יצאו עוגיות נמסות לגמרי ושומניות. יכול להיות ששמתי יותר מדי שמן?
            תודה על המתכונים המעולים!

          • אורי הגיב:

            היי מיכל, את מדברת על עוגיות השוקולד צ'יפס? הן אמורות להיות נימוחות ורכות אך לא שמנוניות.

  12. יפית הגיב:

    הקצפתי הרבה קרם קוקוס (21%) ואפילו שמתי קצת במקפיא וזה עדיין נוזל על העוגיות כשאני באה להזליף 🙁

    • אורי הגיב:

      מוזר מאד, לא קרה לי מעולה שקרם קוקוס ממש לא התייצב, אבל כן יש הבדלים בין יצרנים שונים. יכול להיות שהתגנב קצת נוזל? האם הפרדת היטב בין השומן לבין הנוזל?

      • יפית הגיב:

        הפרדתי היטב והוא היה המון זמן במקרר, יותר מחודש אפילו…כנראה נפלתי על פחית מבאסת 😥

  13. יעל הגיב:

    זה כל כך טעים!! קצפת מקרם קוקוס זאת המצאה גאונית
    הגשתי את זה בארוחה שהיתה בה רק טבעונית אחת והיו שם קינוחים חלביים משגעים והקרמבואים האלה הפילו את כולם, אורי את גאונה! אה החלפתי את שמן הקוקוס בשמן קנולה ובקשר לרסק תפוחים כדאי להזכיר שאפשר פשוט לגרד בפומפיה תפוח…

  14. עדן הגיב:

    שלום, רציתי לשאול אם יש אפשרות לקצר תהליכים ולקרר את הקרם קוקוס במקפיא ? אין לי 24 שעות 🙂

    • אורי הגיב:

      אויש רק עכשיו ראיתי את ההודעה.. להבא דעי שאפשר 🙂 הקרם יקפא לגמרי סביר להניח ותצטרכי להמתין שיתרכך מספיק

  15. איציק הגיב:

    שמן קוקוס ממש לא בריא, מלא שומן רווי

    • אורי הגיב:

      אישית אני לא מנסה להכין קינוחים בריאים במיוחד, אבל לגבי שמן הקוקוס – אכן הוא מכיל שומן רווי אבל מסוג אחר מזה הנמצא במוצרים מן החי. יש מחלוקת מדעית לגביו, יש הטוענים שהוא בריא מאד והשומן שבו אינו מזיק (כי לא יכול לשקוע בעורקים) ויש שלא. בכל מקרה אם לא צורכים כמויות גדולות או על בסיס יום יומי, זה לא נראה לי אסון.

  16. מלכה ברקוביץ הגיב:

    שלום לך…
    לגבי העוגיות "עוגיות שוקולד-צ'יפס גדולות ונימוחות". האם ניתן להכינם עם קמח ללא גלוטן? כי אסור לי קמחים רגילים.

    תודה על תשובתכם.
    מלכה

  17. ליאור הגיב:

    היי,
    אני מכורה לאפייה וכל האפייה הטבעונית קצת חדשה לי.
    הטעם של רסק התפוחים דומיננטי? ובמידה שכן, יש אפשרות לשים משהו במקומו?
    תודה 😀

  18. גילי הגיב:

    הי אורי. העוגיות שוקולד ציפה נהדרות. עכשיו עשיתי את הקרמו (כרגע במקפיא) והקצ]ת הספיה לי רק לחצי כמות (16 קרמבואים) זילפתי יותר מידי? וגם בתמונה העוגיות שלך ממש חומות, יש בהם עוד משהו שלא כתוב?
    תודה

    • אורי הגיב:

      סליחה על העיכוב במענה.. הקרמבואים שאני הכנתי היו ממש בגודל ביס, קטנים, אולי לכן הפער בכמות. לגבי הצבע, תלוי במשך האפייה – אין משהו סודי במתכון 🙂

  19. יוגב הגיב:

    הכנתי עכשיו את המתכון, החלפתי רק את שמן הקוקוס בתערובת במחמאה, ובתבנית בשמן קנולה, והשתמשתי בקמח לבן, ויצא מדהים!

  20. טל הגיב:

    היי אורי,האם ניתן להחליף חלק מהקמח הלבן בקמח מלא או בכוסמין?בנוסף,האם ניתן להפחיות את כמות הסוכר או להשתמש בסוכר קוקוס שהוא יותא בריא?

  21. נעה הגיב:

    היי אורי,
    נראה מעולה!
    האם יש אפשרות להוסיף קקאו לבלילה כדי להכין עוגיות יותר שוקולדיות? ואם כן- איך לעשות זאת מבחינת כמויות?
    תודה!

  22. טבעוני אמיתי הגיב:

    הפרטים נכונים
    אבל לאמיתות הדברים שמן הקוקוס מצויין למי שגר באינדונזיה ובמקומות חמים ששם מתאפשר להם לעשות עבודה פיזית וזיעה
    מאחר והשמן קוקס הינו מאוד קשה לעיכול הוא לא מתאים למדינת ישראל

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות