סלט עדשים ירוקות עם כרוב וסלרי
אם כבר דיברנו על בריאות – הרי לכם דיסקיות ירקרקות וטבעיות שמכילות חלבון, סידן וויטמינים בשפע. הן נהדרות לארוחה משביעה, מזינה ומהירה, במיוחד בגלל שממש לא חייבים להשרות אותן קודם (המשקיענים יכולים להשרות וגם להנביט).
חומרים ל-6 מנות
400 גרם (כ-2 כוסות) עדשים ירוקות
1/4 כרוב לבן, פרוס דק
3-4 ענפי בצל ירוק או 1 בצל לבן, קצוצים
1/2 פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות קטנות
3-4 ענפי סלרי ללא העלים, קצוצים
שמן זית
לרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות שמן זית משובח
מלח גס אטלנטי
+ מבשלים את העדשים במים ללא מלח 20-30 דקות, עד שהן מתרככות אך עדיין נגיסות ולא מאבדות צורה. מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את הבצל הירוק, הכרוב והפלפל האדום 2-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
+ מעבירים את הירקות המאודים לקערה עם העדשים, מוסיפים את הסלרי הקצוץ הטרי ומערבבים בעדינות (לא למעוך את העדשים) .
+ מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על העדשים והירקות שבקערה. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.
תגיות: עדשים, ארוחת בוקר טבעונית, עדשים ירוקות, בראנץ', סלט עדשים, אורי שביט
קטגוריות: קטניות