המבורגר טבעוני: קציצה אדמונית של אורז, עדשים וסלק

17 תגובות לפוסט

  1. מעיין הגיב:

    נראה יאם! האם אפשר להחליף את חמאת השקדים\שומשום במשהו… נפוץ יותר?

    • אורי הגיב:

      אפשר לשים קצת פחות טחינה (כי היא דלילה יותר), זה קצת ניסוי וטעייה – תלוי בדביקות האורז ורכות העדשים, כדי שלא יתפרק. בתנור יש פחות סיכון, בכל מקרה הכמות לא גדולה.

      • מירי בן מלכה הגיב:

        האם אפשר לנסות עם חמאת בוטנים לא ממותקת במקום חמאת שקדים?

  2. ליאור הגיב:

    אפשר להחליף את החמאת שומשום/שקדים ב2-3 כפות צ'יה מושרים במים?

    • אסף הגיב:

      הי ליאור,
      לא ניסיתי, אבל יש לי הרגשה שזה לא קריטי. התערובת של ההמבורגר הזה מאוד גמישה לשינויים, והוא כנראה יצליח גם ללא חמאת שקדים\טחינה בכלל (התוצאה תהיה מעט שונה אבל)
      ההמלצה שלי – אם אין לך התנגדות עקרונית לטחינה\חמאת שקדים, נסה פעם אחת כמו המתכון בדיוק והחל מהפעם שאחר כך תעשה שינויים 🙂

  3. ישראלית הגיב:

    שלום אורי,

    האם אפשר להקפיא את הקציצה?

    תודה וחג שמח

  4. לינוי הגיב:

    הפעם הראשונה שאכלתי את ההמבורגר הזה היה בשוק אוכל בלונדון עם חומוס למעלה וסלט ירקות וקטניות בצד! איזה טעים היה!

  5. רעות הגיב:

    מאוד אשמח לנסות . (:
    השאלה היא אם אפשר להחליף את העדשים החומות בעדשים שחורות ( נתקעתי עם סיר של עדשים רכות מדי…): )
    יום נפלא

  6. רונה הגיב:

    היי,
    אפשר להשתמש בסלק מבושל, אין לי סלק לא מבושל.

    תודה!

    • אורי הגיב:

      כן, אני מניחה שכן, אבל הייתי משתמשת בכמות יותר קטנה ליתר ביטחון, כי המבושל מכיל יותר נוזלים.

      • רונה הגיב:

        תודה!
        כבר הכנתי, הכל חוסל 🙂
        אבל הורדתי בכמויות גם של האורז והעדשים והן ממש התפרקו לי.

  7. תמר הגיב:

    חמאת שומשום את מתכוונת לטחינה, כן? תודה רבה

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות