אחרון לפני פרידה: מרק עדשים ירוקות
לא צריך יותר מטפטוף וקצת רוח בשביל להכין בספונטניות את המרק הנהדר והפשוט הזה
טפטוף קטן של בוקר, שמנבא סערה אביבית כנראה אחרונה (איזה מסכן המלקוש, אף פעם לא יודעים אם זה הוא, רק בדיעבד..), הריץ אותי למטבח כדי להכין לבן שלי את המרק האהוב עליו. לבקשת הקהל (היי שלומית!) אני משתפת במתכון – פשוט, טעים וכזה שלא צריך בשבילו הכנות מיוחדות או חומרי גלם נדירים. מקסימום לדאוג להעשיר קצת את מגירת התבלינים (שאת זה כדאי לכם לעשות בכל מקרה). אם אין לכם את כל המרכיבים אתם מוזמנים לאלתר.
מקומות אחרונים בסדנת בישול אביבית
חומרים ל 6-8 סועדים
2 כוסות עדשים ירוקות, שטופות
1 בצל גדול (לבן או סגול), קצוץ
5 שיני שום, קצוצות (או ראש וגבעול של שום ירוק, בעונה)
1-2 גבעולי סלרי, קצוצים עם העלים
4 גזרים, חתוכים לקוביות
3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1/2 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים
1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
4-5 גבעולי שמיר, קצוצים דק
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית חווייאג' למרק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1-2 כפות שמן זית
מלח
+ מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים בצל, שום וסלרי ואת כל התבלינים מלבד המלח. מטגנים יחד כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את קוביות הגזר, תפוחי האדמה ופרחי הכרובית, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים קוביות עגבניה (עם המיץ), פטרוזיליה ושמיר ומערבבים. מוסיפים את העדשים ויוצקים מים עד לגובה של כמה סנטימטרים מעל תכולת הסיר. מערבבים וטועמים את הנוזל, אם צריך מתקנים תיבול (זכרו לא להוסיף מלח בשלב הזה, הוא יעכב את ריכוך העדשים).
+ מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כ-45 דקות, עד שכל הירקות והעדשים רכים והמרק מוכן. ממליחים, מערבבים ומתקנים תיבול.
תגיות: מרק עדשים, כרובית, עדשים ירוקות
קטגוריות: מרקים, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
היי, חסר לי הל, כורכום וכמון… מה לעשות?
חפשי תבלינים עזי טעם שאת אוהבת ואם אין – תפצי בהרבה בצל ושום 🙂