הלביבה על העדשה

77 תגובות לפוסט

  1. נטלי הגיב:

    היי אורי, הכנתי את הלביבות עם העדשים שכתומות וזה יצא פשוט מעולה, מאוד נהננו, על כל ביס הוספנו סלסה וגם קצת ניגוב של טחינה והתענגנו 🙂
    בפעם הבאה ננסה גם את השאר…

    תודה רבה…

  2. מ' הגיב:

    קציצות העדשים השחורות יצאו מעולות! תודה על הפעילות הטעימה שלך! 😛

  3. לילך הגיב:

    הלביבות עדשים כתומות?…. יוצא פשוט נהדר!

  4. osnat gazit הגיב:

    הכנתי את זו עם העדשים הירוקות בניחוח הלימוני, קצת חששתי מכל קליפת הלימון הזו, נראה לי לא קשור.. 🙂 אבל סמכתי עלייך, ויצא משובח! עשיתי שתי ורסיות – מטוגנת ואפויה. שתיהן טעימות, אבל המטוגנת יצאה טיפה שווה יותר..
    תודה אורי וחג שמח!!!

  5. אלעד הגיב:

    הכנתי קציצות עדשים ועפתי לגן העדן… מצאתי את הקציצות שלי שאכין לחברים בסופי השבוע… הולך לנסות גם אפונה וגם עדשים ועוד. כל כך פשוט יא יאמי.

  6. ערן מחלו הגיב:

    למאותגרי מעבד המזון, האם אפשר למעוך את העדשים הכתומות עם מועך תפוחי אדמה?

    • אורי הגיב:

      היי ערן, קצת בעייתי כי העדשים לא ממש רכות, הן לא מבושלות וכל הסוד הוא שהריסוק מוציא מהן את העמילן. אולי עם מכתש ועלי וידיים נמרצות.. שווה לקנות, אני בטוחה שיש פשוטים וזולים ותשדרג את המטבח פלאים.

  7. סנונית הגיב:

    עשיתי על אותו רעיון עם חצי כמות עדשים חומות מושרות ושתי בטטות קלופות מבושלות במים מעוכות לפירה, הרבה שום מלח ופלפל ומעט סויה ויצא מעולה!!! ואני לא טבעונית..

  8. אלי הגיב:

    500 גרם עדשים זה לאחר השריה או לפני? 🙄

  9. נועה הגיב:

    היי אורי!
    ניסיתי את קציצות העדשים הירוקות ויצא טעים, אם כי לטעמי חסרים קצת תבלינים… אבל זה ממש נהדר שזה יוצא מוצק בלי ביצים!!
    על כל פנים, רציתי לציין שעקבתי אחרי ההוראות בדיוק, אבל יצאה כמות ממש קטנה… ממש לא 25. 250 גרם זה כוס וחצי, לא?

    • אורי הגיב:

      האמת שלא מדדתי בכוסות, אבל דאגתי לספור אותן ממש! יצאה הכמות הזאת של קציצות קטנות, בערך כמו כדורי פלאפל קטנים שטוחים.

  10. נטע הגיב:

    הי אורי, הכנתי אתמול את הקציצות ברוטב עגבניות לחגיגת האירוסין של אחותי ויצא מעולה! המתכון קצר שבחים. תודה רבה ושבת שלום.

  11. מיטל הגיב:

    היי רציתי להודות לך הכנתי את המתכון של העדשים שחורות והוא יצא טעים ומגרה ופתח את הראש ליצירתיות חדשה.

    רציתי לשאול כשבגשתי הקציצה התפרקה האם זה קרה גם לך?

    מיטל

    • אורי הגיב:

      האמת שלא.. יכול להיות שלא טחנת אותן מספיק? אצלי העיסה יצאה ממש יציבה 😉

    • טל הגיב:

      הכנו את המתכון פעמיים בבית, בפעם הראשונה כשטחנו מעט וזה באמת התפורר, בפעם השנייה הן היו מאוד יציבות.
      המתכון באמת משובח, תודה אורי

  12. טליה טל הגיב:

    זה שעמילן מדביק
    הוא דבר ידוע. אפשר להשתמש
    גם בעמילן תירס (קורנפלור) + מים
    1 כף מים על כל כפית קורנפלור. תחליף
    ביצה שמתאים ללביבות מתוקות או ללביבות
    תפוחי אדמה. אפשר להשתמש גם בקוזו. שורש לבן
    עמילני, המסמיך נוזלים -קיים בדרך כלל במחלקת הבישול
    הסיני/יפני/ מקרוביוטי. http://www.lioras.co.il/ContentPage.asp?PageId=4909 🙂

  13. צליל הגיב:

    הכנתי את הכתומות. יצא מעלף. וזה ממש לא טריוויאלי, אחרי ניסיונות רבים ודי כושלים של הכנת קציצות/לביבות עדשים משלל סוגים. יצא פשוט טעים! תודה על המתכון

  14. שרון הגיב:

    היי אורי,
    אני בתהליך הכנה של הקציצות עדשים שחורות ברוטב עגבניות.
    אני מטגנת את הקציצות והן מתפרקות ובסוף יוצא עיסה ברוטב עגבניות (אומנם טעימה).
    מה אני עושה לא נכון?

    תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      היי, יכולות להיות כנראה שתי סיבות – או שלא השרית מספיק זמן ולכן העדשים לא היו רכות מספיק ליצור עיסה (פחות סביר) או שלא טחנת מספיק טוב והעיסה נשארה פירורית ולא נדבקה טוב. אישית אפילו כשיצא לי לא לטחון מספיק, הן לא התפרקו.. טיגנת אותן קודם?

  15. דודו הגיב:

    עשיתי את לביבות העדשים, ולמרבה באסתי, כשהן התקררו הן היו כמו גומי, כמו פלאפל שהתקרר.. איפה טעיתי?

    • אורי הגיב:

      היי דודו, אם לא אכלת אותן מיד יש לאחסן את הלביבות בכלי סגור, כדי שלא יאבדו לחות – אין בהן כמעט שום שומן, לכן הן מתייבשות. והן לא אמורות להיות טעימות קרות.. אחרי חימום הן היו הרבה יותר מוצלחות אבל הכי טובות הן כמובן ישר מהמחבת 😉

  16. יעל הגיב:

    האם 250 ג' עדשים ירוקות שוות לכוס בערך? כי אין לי משקל…

  17. דנה הגיב:

    הכנתי אתמול את הלביבות עדשים כתומות לאחר שראיתי שהן גרפו הכי הרבה מחמאות באתר. הן יצאו מאד יפות אבל כלל לא טעימות – טעם של קטניה לא מבושלת 🙁 פעלתי בדיוק לפי ההוראות, השרתי להמון זמן (כ-17 שעות) כולל החלפת מים וטחנתי טוב טוב. אמנם אפיתי בתנור אבל ראיתי שלאחרים כן יצא מוצלח בתנור. איפה שגיתי?

    • אורי הגיב:

      מוזר מאד! אפילו אחרי טיגון קצרצר העדשים מתבשלות, הן הרי מתבשלות כל כך מהר.. יכול להיות שהעיסה היתה יבשה מדי ולא היו מספיק נוזלים ושמן? כי אז אולי לא היה להן מה לספוח.. כמה זמן אפית?

      • דנה הגיב:

        המרקם לא נראה יבש, אפילו הוספתי קצת קמח כי היה נראה לי עיסתי מידי. הוספתי רק חצי מכמות העבנייה (כאמור כי כבר נראה די רטוב) וגם הוספתי קצת שמן זית. אבל אולי היו חסרים נוזלים ולא זיהיתי.
        אפיתי יותר זמן ממה שכתוב כי טעמתי וראיתי שיש טעם לא אפוי, למרות שהיו מאד יציבות.
        הדבר היחדי שאני יכולה לחשוב עליו הוא שאני לא יודעת ממתי העדשים וכמה טריות הן, למרות שנשמרו בצנצנת אטומה. היתכן שיש קשר?

        • אורי הגיב:

          הה, לא צריך להוסיף קמח למרות שזה כל כך רטוב! זה כל הקטע שזה נראה כמעט כמו קצף ובכל זאת עובד ולא מתפרק. בכל מקרה קשה לי להאמין שזה מה שהרס את הכל אבל לכי תדעי. אכן סיפור מוזר 😉

  18. אילת הגיב:

    הי אורי, אני עכשיו אופה את לביבות העדשים הכתומות. במרקם יוצא מעולה (הוספתי קצת שקדיה, למעשה אני מוסיפה שקדיה כמעט לכל דבר), אך הטעם נראה לי טפל. האם זה אמור להיות כך ולספוג את הטעם מהרוטב? כתבת שהבלילה אמורה להיות עם טעם חזק אך לא הצלחתי להגיע לכך. לא הוספתי את הפלפל האדום. את הגינגר ובצל ירוק שמתי גם בבלנדר. תודה רבה!

    • אורי הגיב:

      היי אילת, סליחה על העיכוב בתגובה. הלביבות אינן תפלות, צריך לתבל בנדיבות ולטעום לפני ולוודא שהטעם אכן חזק. האפייה ודאי טשטשה את הטעמים ואולי גם תוספת השקדיה הצריכה תיבול נוסף.

      • תמרה הגיב:

        היי אורי, האם אפשר להכין את הבלילה ולהקפיא אותה כדי להכין כעבור כמה זמן? מה ההפשרה תעשה להן?
        תודה

        • אורי הגיב:

          וואו האמת שלא ניסיתי, הייתי מעדיפה להקפיא רק את הקטניות אחרי ההשרייה ואז להפשיר. לא הייתי מקפיאה אותן עם עגבניות או זוקיני טריים, לא נראה לי שזה יעבור טוב. אבל אפשר לנסות 😉

  19. ענתי הגיב:

    רציתי להגיד תודה על הטיפים היעילים 🙂
    השתמשתי בשעועית אזוקי מושרית לבורגר צמחוני ובגלל החשש ממוקש בטן, כן בישלתי אותן.
    יצא לי בורגר מעלף! הנה, תראי:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151293921034067&set=a.10151124430259067.436165.690394066&type=1&theater

    שבת שלום ושוב – תודה!

  20. שני הגיב:

    שלום!
    האם סוד ההדבקה של הקטניות נכון לגבי כל הקטניות? חושבת שזה יעבוד גם עם סוגים שונים של שעועית או חומוסים נגיד?

  21. אסתי הגיב:

    מי שלא הכין עד עכשיו, הפסיד, מתכון מעולה והטעם יותר, הוספתי הרבה שום כתוש, הבן טעם אמר"פלאפל מעולה, טעם חזק של חומוס", אילו היה יודע שזה עדשים לא היה אוכל.

  22. נטע אפרת הגיב:

    היי אורי,
    בפעם הראשונה, הכנתי את המתכון עם העדשים השחורות – יצא קצת חסר טעם.
    בפעם שנייה, שידרגתי את המתכון כך:

    בקערה, בנוסף לזוקיני המגורר, הוספתי:
    עוד זוקיני אחד מגורר
    2 גזר מגורר
    1 בצל קצוץ מטוגן במחבת בקצת שמן ושאליו הוספתי כמה פטריות חתוכות.

    יצא מאוד טעים ויותר עסיסי.
    כל הכבוד על המתכונים שלך והפעילות המבורכת.
    תודה. 😉

  23. מיכל הגיב:

    אני רוצה להכין את לביבות העדשים הכתומות. יש לי רק שעתיים להשריה וויטמיקס (שטוחן גם אבנים לחצץ) יעבוד? או שחובה 12 שעות השריה

  24. סופיה הגיב:

    אין עלייך אורי!!
    מסבירה הכל כל כך פשוט, וכל הטיפים האלה שעושים את ההבדל!
    את עושה את הטבעונות כל כך הרבה יותר פשוטה וטעימה 🙂

    תודה לך יקרה.
    😀

  25. עירית הגיב:

    עשיתי את הקציצות עדשים ירוקות לימוניות בתנור ויצא מדהים!
    אני שוקלת להחביא את זה משאר בני הבית שישאר לי יותר…

  26. ציפי הגיב:

    זה ממש קסם! טוחנים, טוחנים, טוחנים, ופתאום יש תערובת קצפית בהירה והכל מתחבר!
    רק חבל שבאפיה הקציצות יוצאות קצת יבשושיות לעומת הטיגון, למרות שהן טעימות בטירוף.
    שווה לנסות לבשל ברוטב בלי טיגון. מעניין אם יחזיקו מעמד.
    תודה על מתכון נהדר.

  27. אביטל הגיב:

    היי
    תודה על המתכונים הנפלאים עשיתי את הקציצות עדשים ירוקות ויצא מהמם
    הגשתי לאורחים והצלחת פשוט התרוקנה…
    אני הולכת להכין עכשיו קציצות עדשים שחורות אבל אין לי זוקיני ואין האפשרותי לקנות כרגע במה אפשר להחליף?
    חשבתי על סלרי? תפו"א? בצל ירוק?
    תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      בטח קצת איחרתי 🙂 סלרי ובצל ירוק נשמעים מעולה. תפוח אדמה לא מבושל לא יספיק להתרכך לדעתי ומבושל יתן תוצאה אחרת לגמרי 🙂

  28. MoranSha הגיב:

    הכנתי את קציצות העדשים הירוקות וסלרי בניחוח לימוני, ויצא נהדר! רק מה, זה לא מספיק לימוני בשבילי וגם טחינה אף פעם לא מספיק לימונית בשבילי, אז הוספתי להן זיגוג לימוני… אומ נום נום 🙂

  29. טלי א.ג. הגיב:

    נפלא!!!
    השאלה שלי. האם ניתן להקפיא?

    • אורי הגיב:

      בהחלט. ניתן להקפיא אחרי ההכנה וגם את התערובת בצורה של קציצות, ולהוציא כל פעם את הכמות הרצויה.

  30. הילה הגיב:

    תודה רבה על המתכונים! יש לי שתי שאלות:
    1. אין לי מעבד מזון והכי טוב שאני יכולה להשיג זה בלנדר מוט.. זה יעבוד או לוותר? אם לא- יש סוג כלשהו של קציצות שאני יכולה להכין בלי מעבד מזון?
    2. האם אפשר להקפיא את הקציצות האלה אחרי שהן מוכנות?

    תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      היי הילה, עקרונית את יכולה לעבוד עם בלנדר מוט – זה ידרוש קצת יותר מאמץ אבל אפשרי. וכן – בהחלט ניתן להקפיא, לפני ואחרי ההכנה.

      • הגר הגיב:

        בהמשך לשאלתה של הילה- גם לי יש רק בלנדר מוט..אבל אלו הם בדיוק סוג המתכונים ש"שוברים" אותי..אז זהו, נשברתי, אני רוצה לקנות מעבד מזון ולהכין בו את כל המתכונים הנפלאים והמגרים האלה…איך יודעים איזה מעבד מזון לקנות? אני חדשה בעסק הזה..אשמח לשמוע המלצות/דגשים וכו.. תודה

        • אורי הגיב:

          היי הגר, נהדר! אני באמת חושבת שמעבד מזון במטבח טבעוני זאת קפיצת מדרגה. יש המון סוגים, קטנים וגדולים, יקרים וזולים.. ממה שאני מכירה פיליפס ובראון הם סבבה מהפשוטים יותר, הגודל תלוי בכמויות שאת מכינה, יש כל מיני דגמים. לי יש מג'ימיקס שהוא תותח אבל המחיר בהתאם. בכל מקרה, גם קטן ופשוט יעשה את העבודה, אולי יצטרך טיפה יותר זמן.

  31. שרית הגיב:

    האם אפשר להכין את הבלילה יום קודם ולטגן כשעתיים לפני ההגשה?
    מדוע יש לגרד את הזוקיני אם ממילא הכל הולך אחר כך לטחינה במעבד המזון?
    האם יהיה יבש מדי להגיש את הקציצות ללא רוטב?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      בינתיים ראיתי שכבר ענו לך בפייסבוק 🙂 אבל בשביל הסדר הטוב: אפשר להכין את הבלילה יום לפני. מגרדים בשביל המרקם, שיהיה משהו קצת קראנצ'י, אבל אפשר לטחון הכל יחד אם מעדיפים. וכן, עדיף שיהיה איזה שהוא רוטב, אפילו טחינה, במיוחד אם הקציצות מחכות. כדאי מאד להעביר לכלי סגור מיד עם ההכנה כשהן עדיין חמות, שלא יתייבשו.

  32. לינוי הגיב:

    היי אורי,
    המון תודה על הבלוג הנפלא. חוזרת אליו כל פעם מחדש:)
    במתכון של העדשים הכתומות מה כמות העדשים לפי כוסות?
    תודה

  33. אלי הגיב:

    הי אורי ,עשיתי את הלביבות הכתומות בטיגון, יצא ממש טעים ורך למרות שלא היה טעם בכלל לגינגיר אז הוספתי פ 3, הבעיה שאחרי שהתקררו הם נהיו קשות כמו אבן ולא ניתנות לאכילה, יש משהו שאפשר להוסיף כדי שישמרו רכות?
    תודה

    • אורי הגיב:

      היי אלי, תחשוב על הלביבות האלה כמו על פלאפל – אין בהן כמעט נוזלים ואם הן נשארות בחוץ ומתקררות, הן באמת עלולות להתייבש. הדבר שאני ממליצה לעשות זה להעביר אותן לכלי סגור מיד אחרי הטיגון או האפייה, כדי שהלחות תישמר ולא תתאדה.

  34. Naomi הגיב:

    You may have answered it already – I apologize if you did and I missed it.
    Can I freeze the Lentils after soaking and defrost them when ready to make the L'vivot?

  35. תמר הגיב:

    הי אורי, רוצה להכין את הלביבות עם העדשים השחורות. לא מטגנת בכלל. האם אפשר לאפות ואז לבשל ברוטב או שישר לבשל? תודה

  36. תמר הגיב:

    תודה.

  37. מיכה הגיב:

    בנתיים הכנתי את הקציצות עם העדשים הכתומות. לא יאומן!!!
    היו כמובן חששות שבכל זאת, שוב הקציצות יתפרקו… כרגיל… וכשראיתי את העיסה, עדיין חששתי, זה הרגיש נוזלי מידי.
    אבל לא – הן יצאו נפלא!! טעימות וכל כך יציבות!
    חשוב לא לוותר על הפלפל צ'ילי, זה כל כך מוסיף ולא משאיר חריפות לא נעימה בפה.

    מחכה בקוצר רוח לנסות את שאר המתכונים!

  38. חנה הגיב:

    נשמע טעים.
    לא הכנתי עדיין למרות שיש לי בן טבעוני…
    "הבעיה שלי "… אלה קציצות ולא לביבות. לביבות מסורתיות מכינים מתפוחי אדמה ו/או בטטות… שמעתי וטעמתי גם לביבות מתפוחי עץ (טעים. מתוק. לא כמו המסורתיות….)

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות