מתכונים אורחים: פלאפל ישראלי ללא גלוטן

אפריל 5, 2016 מאת:
כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר, אמצו לעצמכם מטחנת מזון (כן, כזו שפעם טחנה בשר ריחמנא ליצלן), כך גרגרי החומוס יהיה גרוסים ולא טחונים והמרקם של הפלאפל יהיה אוורירי ומושלם. במתכון הותיק (במשפחה של שני מכינים אותו מאז 1952) אין פירורי לחם כך שהוא מתאים גם לרגישים לגלוטן.
חומרים ל 30-40 כדורי פלאפל
500 גרם גרגירי חומוס (משקל לפני ההשרייה), מושרים במים למשך לילה
3 גבעולי סלרי, קצוצים
1 שן שום, פרוסה דק
1/4 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
1/4 חבילת כוסברה, קצוצה
מלח, פלפל שחור
כמון
שמן לטיגון עמוק+ מסננים את גרגירי החומוס לאחר השריה של לילה, שוטפים היטב את גרגירי החומוס ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים לחומוס את הסלרי, עשבי התיבול והשום ומערבבים.

+ מעבירים את החומרים במטחנת מזון – יש להשתמש בדיסקית עם חורים גדולים ומעבירים לקערה.
+ מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהתערובת כדורים ומטגנים בכמה סבבים עד שהם שחומים ופריכים. מעבירים לנייר סופג ומגישים.
Print Friendly, PDF & Email

תגיות: , ,

קטגוריות: פוסט נבחר

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות